Merhaba ben nâmı değer Sıfır.
Azerbaycan Bakü doğumlı olup türkiyede yaşıyorum. Ben galiba forumun en genç üyesiyim. Küçüklüğümden beri teknolojiyle haşır neşir olmuşumdur. İlk telefonumu 6 yaşındayken almıştım galiba lg'nin o tuşlu sadece sudoku oyunu olan belki o zaman en büyük mobil teknoloji olan kablosuz radyo bile vardı. Bizim exper bilgisayarımız ablama alındı tabii ki. Küçük amatör de olsa 10 yaşımda kod yazmaya başladım İlk akıllı telefonum 2012 yılında Samsung Galaxy Win olup ordan android dünyasına atladım. Android için bazı programlar geliştirdim ufak tefek olsa da. Sonra Galaxy S5 oldu ki derken sınavlar yaklaşıtığı için teknolojiyi bir tarafa bıraktım ve iyi bir okula kayıt oldum. Teogda okulumuz türkiye 1.si oldu ama okul puanları eklenince 11. oldu. Şu an okulumun Fen Lisesindeyim ve zaman geçtikçe hayatı daha da anladığım için hayalim olan yazılım mesleğimi bir kenara bırakıp türkiyede yaşamanın tek yolu olan ve hiç de ilgi duymadığım doktorluğa hazırlanıyorum.
Öncelikle belirteyim, akıl yaşta değil baştadır demiş atalarımız... Kazık kadar olup da, boş boş gezenler az değil, eşek kadar olup da yan gelip yatanlar çok bu ülkede, asalak misali yaşayanları saymıyorum bile...
Son satırı okuyana kadar her şey mükemmel diye düşünmüştüm ki, istemediğin bir mesleğe yönelme aşamasında olman beni üzdü... 21 yıldır sevmediğim bir mesleği yapıyorum, ne çektiğimi neler düşündüğümü gel de bana sor... Doktorluk güzel meslek, kutsal meslek ama gönül işi, özveri işi... Sevmediğin bir mesleğe yönelmek, gelecekte senden hizmet alacak insanlara da kötülük demektir... Ayrıca; Türkiye'de yaşamanın tek yolu doktorluk yapmak değildir...

Bir önceki aile hekimim Hacettepe Tıp'ı derece ile bitirmiş ama mesleğinde ilerlemek istememiş, istese de önüne barikatlar konulmuş bir doktordu... Diplomasını görünce "neden" diye sorduğumda; "sevmiyorum bu mesleği ve sevdirmediler de" demişti...
Naçizane tavsiyem, sevdiğin, ilgi alanının olduğu ve başarı basamaklarını tırmanacağın bir mesleği seçmendir... Allah, yolunu işini gücünü açık etsin.