Sohbet Sohbet köşesi

birGaripYolcu

Düşündüğün gibi yaşarsın.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdal
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Mak.Tekn.
Konular
20
musdi27 hocam kernelsu kurduktan sonra 13t de rahatlama oldumu.
Magisk ile rootlu olan bir telefonu hem performans hemde batarya açsından olumsuz çok etkisinin olduğunu kesin olarak düşnüyorum

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
musdi27 hocam kernelsu kurduktan sonra 13t de rahatlama oldumu.
Magisk ile rootlu olan bir telefonu hem performans hemde batarya açsından olumsuz çok etkisinin olduğunu kesin olarak düşnüyorum
13T'de değil de eski cihazım Note 8'de hem Magisk hem de KernelSU deneyimledim. KernelSU kesinlikle çok hafif bir root yöntemi, Note 8'de bile ağırlaştırma yaratmadı. Magisk sıfırdan revize edilmeli ki düzelsin. Ancak Magisk'in ana geliştiricisi Google'ın güvenlik bölümüne geçtiği için bu biraz hayal olur. Delta modu var, o bir tık daha hafif ama yine KernelSU ile aşık atamaz.

13T'de direkt KernelSU kullandım. Tabi kurmak cihaza etki etmiyor ama hangi modülü kuracağınız etki eder. MTK Wifi Battery Saver diye bir modül kurmuştum geçen gün, cihazın içinden geçti, hiçbir özellik çalışmaz oldu, kaldırınca düzeldi. :D Şu an kullandığım modüller: Close Logd, Systemless Hosts KernelSU, GMS Doze. Cihaz akıyor her zamanki gibi. :)

birGaripYolcu

Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdal
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Mak.Tekn.
Konular
20
hocam sizden yakın zmanda kernelsu uygulamasının içeriğinin hakkında bilgilendirme paylaşımı beklerim :) ben pek aşina olmadım menülerine yabancı kaldım ne neye yarar diye. anca modül ekleyip çıkarabiliyorum :)

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
hocam sizden yakın zmanda kernelsu uygulamasının içeriğinin hakkında bilgilendirme paylaşımı beklerim :) ben pek aşina olmadım menülerine yabancı kaldım ne neye yarar diye. anca modül ekleyip çıkarabiliyorum :)
Forumda vardı konusu hocam da zaten çok bir ayarı falan yok. 3 temel sayfası var:

1- Kernel, KernelSU hakkında bilgi verilen sayfası.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

2- Süper kullanıcı (root) yetkisi verebileceğimiz kısım. Burada siz istediğiniz uygulamayı seçerseniz root yetkisi alır. Root uyarısı çıkmıyor Magisk'teki gibi.

3- Modül kurup kaldırabileceğiniz kısım.

Başka dikkat edilecek bir şey çok yok yani. :D

birGaripYolcu

Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdal
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Mak.Tekn.
Konular
20
hocam çok saolasın. burda varsayılan şablon özel var. ben bunlara tıklanıldığında çıkan herşeye fransız kaldım. belliki onlar root yetkisi verildiğinde yetki kısıtlaması veya arttırılmasıyla alakalı diye düşündüm doğrumudur bilemedim karıştıramadımda

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
hocam çok saolasın. burda varsayılan şablon özel var. ben bunlara tıklanıldığında çıkan herşeye fransız kaldım. belliki onlar root yetkisi verildiğinde yetki kısıtlaması veya arttırılmasıyla alakalı diye düşündüm doğrumudur bilemedim karıştıramadımda
O kadarına ben de hakim değilim hocam. KernelSU'nun ekmeğini daha detaylı yiyenler içindir oralar. :D

mehmetali026

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet ali
Cihazım
Redmi Note 11pr
Meslek
Emekli
Konular
36
Selamın aleyküm hayırlı günler hayırlı işler güçler olsun işimiz gücümüz rast gitsin sağlıklı mutlu huzurlu bereketli bir gün olsun inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun arkadaşlar rabbim tüm güvenlik mensuplarının yardımcısı olsun güç kuvvet versin dualarımızı eksik etmeyelim inşallah
Tüm dünyada zülüm gören kardeşlerimize rabbim dualarımız ile yardım etsin inşallah 🤲🏻

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro