halilgurbuz hocam
İhtiyacınıza uygun bir cihaz almak için forum adabı içinde bazı tavsiyeler alıyor ve bunu da bir sohbet havasında gerçekleştiriyorsunuz. Bunda bir beis yok. Lakin doğru olan kendi şahsi ihtiyacınıza ve kullanım alışkanlıklarınıza uygun bir tercih yapmanızdır. İnsanları dinleyin ama ister iyi niyetle yapılsın isterse kötü niyetle, dış seslere fazla itibar etmeyin. Çünkü herkes bir şekilde kendi kafasındaki modeli önerecek ve dolayısıyla kararsızlığınızı daha da artıracaktır.
Misal ben, 13 proyu almadan önce kafamda dört model vardı. İlki Vivo X80 pro... Sıfırını bulamadığım için vazgeçtim, Mi11 ultradan ise işlemci ve bataryasındaki ısınma problemi yüzünden... Bir ara 12T proyu gözüme kestirdim. Hatta Sefa hocam çift hat kayıtlı olarak 13 bine verecekti ama onun da kamerası hoşuma gitmedi. OnePlus 9 pronun sıfırı yoktu, olanlar da T Mobile denilen çakma Amerikan modeliydi ve aklıma yatmadı.
Sonra hiç aklımda olmayan bir şey yaptım; gidip 13 proyu aldım.Altı aydır da sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum.( İki gün önce de Android 14 güncellemesini yaptım ) Yani ne kimsenin fikrini sordum ne de herhangi bir tavsiye aldım.
Sözü fazla uzattığımın farkındayım.
Skorpi hocam kadar olmasa da sizi şahsen tanıyorum ve dediğim gibi modeli ne olursa olsun kendi ihtiyacınızı karşılayacak bütçenize uygun bir cihaz almanız daha sağlıklı bir tercih olacaktır diye düşünüyorum.
Öyle her yapılan yoruma da itibar etmeyin. Kem söz sahibine aittir deyin geçin...
Ne karar verirseniz hayırlısı olsun.