Arkadaşlar öncelikle telefonum Mi6 bir Turkcell birde Turk telekom olmak üzere iki hat kullanıyorum Turkcell olan hazırkart Turk telekom faturalı hatlarını yurt dışına arama ve mesaj göndermeye açık olmalı buna dikkat edin çünkü aktifleştirmek için gönderdiğiniz mesajlardan ücret kesiliyor
1)
Ayarlar>Mobil Ağlar> En üstte bulunan operatörün yazdığı kısma tıklayın> Simkart Numarasını Düzenle..
Başına +90 yazarak telefon numaranızı yazıp kaydedip çıkın..
2) Cihaz dilini İngilizce (United Kingdom) olarak seçin
Cihazını yeniden başlatın.
Sonra bildirim panelinde ki Simkart Etkinleştirilemiyor bildirimine tıklayın ve tekrar mesaj gönderin.
Ben iki hattımıda bu şekilde aktif ettim va şuan iki hattımıda cihaz tanıyor ve açıp kapattığımda yada hattın birini söküp kart yerleri değiştirdiğimde bile hata mesajı almıyorum
Bugün hattımı Telekom'dan Turkcell'e geçirdim ve sim kart etkinleştirme belası tekrar başıma bela oldu.
Cihazı ilk aldığımda miui9 da telekom hattımda bir türlü etkinleştirme yapamamıştım sonra miui 10 da kendi kendine sorunsuz olmuştu ve sonrasında hiç sorun yaşamadım ne kadar rom attıysam hep etkinleştirme yaptı.
Bu gün yeni simi takınca tekrar sorun oluştu, ne yaptıysam düzelmemişti.
Sizin yazdıklarınızı yapmıştım aslında ama olmamıştı. sadece "
Sonra bildirim panelinde ki Simkart Etkinleştirilemiyor bildirimine tıklayın ve tekrar mesaj gönderin." kısmını yapmamıştım. Onu yapınca hemen etkinleştirme yaptı.
Bu sorunu yaşayan arkadaşlar mutlaka denesinler.
Yardımlarınız için teşekkürler.