Soru Sim Etkileştirme Ücreti ( Redmi Note 7 )

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Arkadaşlar merhaba mağlum geçenlerde garantiye verdiğim Redmi Note 7 telefonumun yenisini aldım ve telefonu ilk aldığımda fazla önemsememiştim olay şu ;
Ben faturalı hat kullanıyorum ve ilk redmi note 7 telefonu aldığımda hattımı taktım kurulu yaptıktan sonra üst bildirim yerinde Xiaomi sim Etkileştirme ile ilgili bir yazı vardı tıkladim izin felan istedi Etkileştirme yapılıyor gibi zaten belki tüm Xiaomi lerde bu sim Etkileştirme bildirim durumu yaşanıyordur herneyse ilk aldığım telde izin verdikten sonra Türk Telekom online işlemler uygulamasında baktım faturama 0.87 TL yükselmiş ayarlardan sadece ücretli kesintileri göster dediğimde bir numaraya telefon sim etkinleştirme için SMS yollamış bunun ücreti oldugunu anladım velahsil garantiden yeni cihaz aldıktan sonra bu telde de aynı durum gerçekleşti ve 3 kez yollamış zaten bu ilk kurulumdan sonra gelmiyor biliyorum ama Xiaomi telefonlarda neden bu var 2 telde Vatan Bilgisayardan alınan Türkiye Garantili telefon olmasına rağmen neden böyle bir SMS ile ücretlendirme yapılıyor hat üzerinden bilgisi olan arkadaşlar bu konuya açıklık getirirse sevinirim bu durumun önüne geçme durumu var mı yoksa her ilk Xiaomi tellerde bu olay mecburen gerçekleşen bir durum mu ..

Türk Telekom Online işlemlerden fatura detaylarından sadece ücretli kesintilere baktığımda sadece bu sms ücretleri var zaten Ekran görüntüsündeki numarada bu :
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Biliyorum tekrar bu cihazda bu durumu yaşamıcam sim Etkileştirme gerçekleştiği için ama neden böyle bir ücretlendirme yaşadım anlamış değilim ve 2. Cihazda 3 kez yollamış ve 3 kez ücret yansıtmış faturma

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Hocam maalesef yorum da sorularının, cevapları yazıyor.
- Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız.
Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.

Kapatmanız yeterli olacaktır. Herhangi bir sorun teşkil etmez.
Hocam demek istediğinizi anladım ücretlendirme SMS yollama başarısz dahi olsa bu ücret o yüzden 3 kez kesilmiş ama artık benden nasıl olsa kesildi bu ücret eğer her ay bu şekilde ücretlendirme kesilecekse yetkilendirmeleri almam makbul olur heee yok tek seferlik ise parası kesilmiş artık boş yere yetkiyi almayım en azından o özellikleri kullanmış olurum

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Etkileştirme yapmış ise yani sunucu onayından geçmiş ise tekrar ücret yansıması olması söz konusu değil.
Fakat bildiğim kadarıyla sim kart değişikliğin de tekrar aktivasyon isteyecektir.
Kapatmanız en mantıklı çözüm olur.

Oyla:

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Etkileştirme yapmış ise yani sunucu onayından geçmiş ise tekrar ücret yansıması olması söz konusu değil.
Fakat bildiğim kadarıyla sim kart değişikliğin de tekrar aktivasyon isteyecektir.
Kapatmanız en mantıklı çözüm olur.
Sunucu onayından geçip geçmediğini nerden anlayabilirim çünkü o günden sonra tekrar ne o bildirim geldi nede Etkileştirme Ücreti kesildi başka ve ekran görüntüsündeki kapalı şeyler ilk kurulumu yaptığım günden bu yana kapalı idi konuyu açtıktan sonra kapatmadım yani

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Peki dediğiniz bu durumu anladım benden bu ücret kesildi artık ve etkinleştirme olayı gerçekleşmiştir herhalde ki o günden başka böyle bir bildirim almadı ilerleyen süreçte benden tekrar ücret kesimi olur mu yoksa tek seferlik kesilen bir ücret mi bu çünkü ben hattımı Vodafone taşıdım ve yarın aktif olacak numaram aynı fakat operatör değiştiği için yine aynı durumu yaşarmıyım yoksa numara üzerinden aktifleştirme gerçekleştiği için operatör ne olursa olsun bir daha kesilmez mi
Başka hatta geçtiğinizde cihazı bul açıksa telefonu kapatıp açtığınızda o bildirim tekrargelir sms göndermeyin, bildirimin üstüne tıklayıp, bir daha gelmemesi için bildirimleri kapatın, cihazı bul da kapalı olsun

Oyla:

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Başka hatta geçtiğinizde cihazı bul açıksa telefonu kapatıp açtığınızda o bildirim tekrargelir sms göndermeyin, bildirimin üstüne tıklayıp, bir daha gelmemesi için bildirimleri kapatın, cihazı bul da kapalı olsun
Hocam fakat ilk kurulumu yaptığım dan bu yana cihazı bul özelliği kapalı idi ekran görüntüsünde olduğu şekilde idi hep

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Etkinleştirme yapamamıştır o zaman ve tekrar ücret yansıtabilir.Ki Sim kart değişikliği yaptığınız için tekrar ücret alacaktır. Cihazımı bul kapalı olduğu için , sms i gönderebilirsiniz, ama onay alamayacağınız için etkinleştirme yapamayacaktır.
Kapatın hepsi bu kadar . Kapalı kalmasının size bir artısı veya eksisi yok.

Oyla:
Üst Alt