Soru Sim Etkileştirme Ücreti ( Redmi Note 7 )

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Arkadaşlar merhaba mağlum geçenlerde garantiye verdiğim Redmi Note 7 telefonumun yenisini aldım ve telefonu ilk aldığımda fazla önemsememiştim olay şu ;
Ben faturalı hat kullanıyorum ve ilk redmi note 7 telefonu aldığımda hattımı taktım kurulu yaptıktan sonra üst bildirim yerinde Xiaomi sim Etkileştirme ile ilgili bir yazı vardı tıkladim izin felan istedi Etkileştirme yapılıyor gibi zaten belki tüm Xiaomi lerde bu sim Etkileştirme bildirim durumu yaşanıyordur herneyse ilk aldığım telde izin verdikten sonra Türk Telekom online işlemler uygulamasında baktım faturama 0.87 TL yükselmiş ayarlardan sadece ücretli kesintileri göster dediğimde bir numaraya telefon sim etkinleştirme için SMS yollamış bunun ücreti oldugunu anladım velahsil garantiden yeni cihaz aldıktan sonra bu telde de aynı durum gerçekleşti ve 3 kez yollamış zaten bu ilk kurulumdan sonra gelmiyor biliyorum ama Xiaomi telefonlarda neden bu var 2 telde Vatan Bilgisayardan alınan Türkiye Garantili telefon olmasına rağmen neden böyle bir SMS ile ücretlendirme yapılıyor hat üzerinden bilgisi olan arkadaşlar bu konuya açıklık getirirse sevinirim bu durumun önüne geçme durumu var mı yoksa her ilk Xiaomi tellerde bu olay mecburen gerçekleşen bir durum mu ..

Türk Telekom Online işlemlerden fatura detaylarından sadece ücretli kesintilere baktığımda sadece bu sms ücretleri var zaten Ekran görüntüsündeki numarada bu :
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Biliyorum tekrar bu cihazda bu durumu yaşamıcam sim Etkileştirme gerçekleştiği için ama neden böyle bir ücretlendirme yaşadım anlamış değilim ve 2. Cihazda 3 kez yollamış ve 3 kez ücret yansıtmış faturma

Erenimo

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
MI 5S Plus
Konular
10
Mi hesabı eklediğiniz için onay istiyor telefon. Mi hesabı eklemezseniz doğrulama istemez. Faturalı değil de hazır kart kullanıyorsanız ve SMS paketiniz varsa oradan azalır.

Bildiğim kadarıyla Xiaomi serverlarına telefon numaranız ile mesaj gönderiyor karşı taraf da numara ile hesabı doğruluyor.

Oyla:

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mi hesabı eklediğiniz için onay istiyor telefon. Mi hesabı eklemezseniz doğrulama istemez. Faturalı değil de hazır kart kullanıyorsanız ve SMS paketiniz varsa oradan azalır.

Bildiğim kadarıyla Xiaomi serverlarına telefon numaranız ile mesaj gönderiyor karşı taraf da numara ile hesabı doğruluyor.
Sms paketim zaten var di 1000 SMS var faturalı tarifemde ama ordan değilde ücretli olarak yollanmış 3 SMS te

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır

Oyla:

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Cihazımı bul seçeneği aktif olduğu için cihaz her sıfırdan kurulumda aktifleştirme sms i gönderiyor bu da onun ücreti. Cihazımı bul seçeneğini kapat mi hesabından bir sonraki kurulumlarda da açma sorun olmaz.

Oyla:

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır
Peki dediğiniz bu durumu anladım benden bu ücret kesildi artık ve etkinleştirme olayı gerçekleşmiştir herhalde ki o günden başka böyle bir bildirim almadı ilerleyen süreçte benden tekrar ücret kesimi olur mu yoksa tek seferlik kesilen bir ücret mi bu çünkü ben hattımı Vodafone taşıdım ve yarın aktif olacak numaram aynı fakat operatör değiştiği için yine aynı durumu yaşarmıyım yoksa numara üzerinden aktifleştirme gerçekleştiği için operatör ne olursa olsun bir daha kesilmez mi

Oyla:

Erenimo

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
MI 5S Plus
Konular
10
Sms paketim zaten var di 1000 SMS var faturalı tarifemde ama ordan değilde ücretli olarak yollanmış 3 SMS te
Ben telefonu ilk aldığımda SMS paketimden azalmıştı sistem değiştiyse ya da operatörler arası farklıysa bilemem.

Oyla:

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Cihazımı bul seçeneği aktif olduğu için cihaz her sıfırdan kurulumda aktifleştirme sms i gönderiyor bu da onun ücreti. Cihazımı bul seçeneğini kapat mi hesabından bir sonraki kurulumlarda da açma sorun olmaz.
Artık bu ücret kesildi yapacak birşey yok ama her ay kesilir mi ayriyeten cihazı bul seçeneği hiç aktif değildi kurulumu yaparken bile cihazımı bul seçeneğini kapat diyerek kurulum yaptım ve o günden bu yana bu şekilde

Oyla:

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Artık bu ücret kesildi yapacak birşey yok ama her ay kesilir mi ayriyeten cihazı bul seçeneği hiç aktif değildi kurulumu yaparken bile cihazımı bul seçeneğini kapat diyerek kurulum yaptım ve o günden bu yana bu şekilde

İlginç, ben her rom kurulumunda kapatıyorum aktivasyon yapmıyor bu sayede.

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Peki dediğiniz bu durumu anladım benden bu ücret kesildi artık ve etkinleştirme olayı gerçekleşmiştir herhalde ki o günden başka böyle bir bildirim almadı ilerleyen süreçte benden tekrar ücret kesimi olur mu yoksa tek seferlik kesilen bir ücret mi bu çünkü ben hattımı Vodafone taşıdım ve yarın aktif olacak numaram aynı fakat operatör değiştiği için yine aynı durumu yaşarmıyım yoksa numara üzerinden aktifleştirme gerçekleştiği için operatör ne olursa olsun bir daha kesilmez mi

Hocam maalesef yorum da sorularının, cevapları yazıyor.
- Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız.
Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.

Kapatmanız yeterli olacaktır. Herhangi bir sorun teşkil etmez.

Oyla:
Üst Alt