Buse S. Ada
Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
- Adım
- Buse
- Cihazım
- RN 11 Pro
- Meslek
- Eticaret Yönetimi
- Konular
- 157
Doğrudur hocam. Bunu zaten başardım. Fakat beslenme bozuklugum ve insülin direncim var. Sigara içsem de icmesem de kan şekerim düştüğünde toparlayabilmek için her zaman sağlıklı şeyleri bulamıyorum. Meyveyi de aşırı yiyemiyorum şekerim tavan yapıyor. Bu sefer dirence bağlı asabiyet katsayısı çok yüksek olduğu için bambaşka biri oluyorum. Sigarayı bıraktığım 3 ay içerisinde 15 kilo aldım. Çok aşırı yedigimden değil, sigaranın yerine muadil olarak sürekli atistirmaktan. Beslenmemi değiştirdim, ise yaramadı. Vücut toparlama sürecinde o kiloyu nasıl aldıysam hala daha veremedim. Sonrasında ise başladım, 12 saat mesai yapıyorum gün 24 saat. 4 saati zor bela aileme ayırıp 8 saat uyuyordum. düzgün beslenmek vardiyalı çalışmada imkansizdi. O asabiyet benim işimin sonu oldu. Hazır fırsat bu fırsat bu zaman olcegini bu yonde değerlendireceğim )
Sigarayı bırakmak için kitaba yada doktora ihtiyacınız yok hocam. Herşey zihninizde başlıyor ve zihninizde bitiyor. İlk 4 gün çok önemli, bilimsel olarak da sigara tiryakisi olabilmek için 4 gün içmek bırakabilmek içinde 4 gün sabredebilmek gerekiyormuş.