Seramik mi normal mi?

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
ben gittim cam olani aldim cihaz gercekden cok agir ve yaklasik 20 gram fark var cam ile seramik arasinda.
moto z den bi cihaza gectim ve moto z den buna gecince sanki agirlik calisiyormusum gibi geldi bana.
sarj konusunda cok cok iyi cihazi dun aksam sarj ettim ve bugun bitti %42 sarjim var ve cok yogun kullandim.
kilif ve nano camla kullaniyorum ins cizilmeyecegini ve boyasinin atmayacagini umit ediyorum
[doublepost=1516225086,1516225044][/doublepost]ben gittim cam olani aldim cihaz gercekden cok agir ve yaklasik 20 gram fark var cam ile seramik arasinda.
moto z den bi cihaza gectim ve moto z den buna gecince sanki agirlik calisiyormusum gibi geldi bana.
sarj konusunda cok cok iyi cihazi dun aksam sarj ettim ve bugun bitti %42 sarjim var ve cok yogun kullandim.
kilif ve nano camla kullaniyorum ins cizilmeyecegini ve boyasinin atmayacagini umit ediyorum

Skocyali

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Serkan
Cihazım
Mi6 seramik
Konular
0
Mi6 Seramik 128 GB sahibiyim. Kırılmaya çizilmeye daha dayanıklı olsun diye seramik modeli aldım. Alalı 3 ay oldu. İki kez halıya son kez de yaklaşık diz mesafesinden betona yere paralel bir şekilde düştü. Sürekli silikon kılıfla kullanıldı.
Dün rastgele kılıfını çıkardım. Birde baktım ki seramik kasa kırılmış. Şok oldum. Okadar forum okadar inceleme hepsi boşmuş. Mi6 verdiğim paraya acıdım. İphone7 den mi6 ya geçmem hüsran oldu. İphone7 mi okadar çok düşürdüm ne bi çizik ne bi kırık ne bi ezik. Hiç birşey olmadı. Pırıl pırıl hiç zararsız sattım. Diğer modelleri bilmiyorum ama seramik modeli alırken 2 kez düşünün.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Mi6 Seramik 128 GB sahibiyim. Kırılmaya çizilmeye daha dayanıklı olsun diye seramik modeli aldım. Alalı 3 ay oldu. İki kez halıya son kez de yaklaşık diz mesafesinden betona yere paralel bir şekilde düştü. Sürekli silikon kılıfla kullanıldı.
Dün rastgele kılıfını çıkardım. Birde baktım ki seramik kasa kırılmış. Şok oldum. Okadar forum okadar inceleme hepsi boşmuş. Mi6 verdiğim paraya acıdım. İphone7 den mi6 ya geçmem hüsran oldu. İphone7 mi okadar çok düşürdüm ne bi çizik ne bi kırık ne bi ezik. Hiç birşey olmadı. Pırıl pırıl hiç zararsız sattım. Diğer modelleri bilmiyorum ama seramik modeli alırken 2 kez düşünün.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Geçmiş olsun. Fakat Seramik Versiyon Kırılmaya karşı ekstra dayanıklı değil yani, sadece Çizilmeye karşı daha dayanıklı cama göre. Kırılma konusunda ise Cam neyse bu da o; bir artısı yok. Betona düşürdüğünüzde muhtemelen hasar aldı. Birazda şans işi bu kırılma olayı ne yazıkki, bende Bel Hizasından pütürlü Beton zemine düşürmüştüm telefonu (Silikon kılıf ile kullanırken), Silikon Kılıf aşındı ama cihazda bir sorun olmadı neyseki. Sadece Sol Kapasitif tuşun yanında 2 adet minik nokta oluştu, bu şekilde atlatabildim.

archeuscaine

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
suat
Cihazım
mi 6
Konular
22
Arkadaşlar 2000 tl verdiğiniz telefonu neden koruma amaçlı olmadığı çok belli şeffaf kılıfla kullanıyorsunuz. O kılıf çizilmelere karşı koruma sağlıyor size darbelere karşı dayanıklı bumper kılıflardan tavsiye ederim benim şuan kullandığım bir kılıf aliexpress te çok satan var aynı kılıfı bende 3 tane farklı dükkandan aldım ama linkini verdiğim elemanın satmış olduğu kılıf en kaliteli olan sizede tavsiye ederim bu arada bende telefonu 2 3 kere elimden düşürdüm arabadan inerken yataktan kalkarken felan şuan için herhangi bir problem yok

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Arkadaşlar 2000 tl verdiğiniz telefonu neden koruma amaçlı olmadığı çok belli şeffaf kılıfla kullanıyorsunuz. O kılıf çizilmelere karşı koruma sağlıyor size darbelere karşı dayanıklı bumper kılıflardan tavsiye ederim benim şuan kullandığım bir kılıf aliexpress te çok satan var aynı kılıfı bende 3 tane farklı dükkandan aldım ama linkini verdiğim elemanın satmış olduğu kılıf en kaliteli olan sizede tavsiye ederim bu arada bende telefonu 2 3 kere elimden düşürdüm arabadan inerken yataktan kalkarken felan şuan için herhangi bir problem yok

Hocam Kişisel Zevk meselesi birazda. Ben bu telefonu o kadar Kaba bir kılıfla kullanmam örneğin. İş Amaçlı vs. olur tamam da, diğer türlü bu telefonu kullanmanın esprisi kalmıyor benim açımdan. Ben bunun yerine Tuşlu eski bir telefon kullanırım, rahat ederim yani.

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Seramik çok sert bir malzeme. Bu yüzden çizilmeye karşı dayanıklı. Ama darbeye karşı çok dayanıksızdır.
Çizemezsiniz fakat kolay kırılır.
Metal kasada çizilir, yamulur ama kırılmaz. Oda kötü.
Yani bize ne yapsalar yaranamazlar :)

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Seramik çok sert bir malzeme. Bu yüzden çizilmeye karşı dayanıklı. Ama darbeye karşı çok dayanıksızdır.
Çizemezsiniz fakat kolay kırılır.
Metal kasada çizilir, yamulur ama kırılmaz. Oda kötü.
Yani bize ne yapsalar yaranamazlar :)

Hocam Fakat bu kapaklarda Bahsedilen; Direk Kapağın Seramik olması değil; Seramik kaplama şeklinde olduğu ama. Daha net bilgisi olan varsa paylaşabilirse, bizde bilgilenmiş oluruz.

Ayrıca Hyper Car diye tabir edilen araçlarda da Seramik Fren Diskleri kullanılıyor; Bu Seramik Disklerin, normal bildiğimiz Seramik malzemelerden farklı olduğunu düşünüyorum. En azından; Dayanıklılığı Fazlasıyla arttırıldığının. Tabi Telefondaki Seramik ile Seramik Fren diskini kıyaslamak doğru olmaz ama, yinede aklıma gelmişken sormak istedim :)

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Hocam Fakat bu kapaklarda Bahsedilen; Direk Kapağın Seramik olması değil; Seramik kaplama şeklinde olduğu ama. Daha net bilgisi olan varsa paylaşabilirse, bizde bilgilenmiş oluruz.
Mi 6 yı fiziksel olarak görmediğim için bil

Ayrıca Hyper Car diye tabir edilen araçlarda da Seramik Fren Diskleri kullanılıyor; Bu Seramik Disklerin, normal bildiğimiz Seramik malzemelerden farklı olduğunu düşünüyorum. En azından; Dayanıklılığı Fazlasıyla arttırıldığının. Tabi Telefondaki Seramik ile Seramik Fren diskini kıyaslamak doğru olmaz ama, yinede aklıma gelmişken sormak istedim :)

Arka kapak seramik kaplama ise kaplama olan kısmı kırılır. Yani kırılır ne olursa olsun seramik malzeme kırılgandır diğer malzemelere göre. Fakat dediğiniz fren balatalarıyla kıyaslayamayız. Uygulanan ihtiva malzemeleri, uygulanan ısıl işlemler ve de marsuverme gibi daha da sert olmasını sağlayan işlemler yapılır.
Fren balataları da ki temel özellik çok sert olmasını sağlamaktır. Böylece balata aşınması engellenir ve sürtünmeye karşı çok dirençli olur ve iyi performans alır.
En kısa açıklama olarak şöyle diyebilirim. Malzeme ne kadar sert ise okadar çizilmeye ve aşınmaya karşı dayanıklı olurken o kadarda darbelere karşı direnç siz olur. En basit 2 örnek ; seramik ve cam sert malzemedir. Bunları çivi ile çizmeye çalışınca zorlanırsınız fakat küçük bir darbe kırar.
Amma çenem düştü yine.

Son düzenleme:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Arka kapak seramik kaplama ise kaplama olan kısmı kırılır. Yani kırılır ne olursa olsun seramik malzeme kırılgandır diğer malzemelere göre. Fakat dediğiniz fren balatalarıyla kıyaslayamayız. Uygulanan ihtiva malzemeleri, uygulanan ısıl işlemler ve de marsuverme gibi daha da sert olmasını sağlayan işlemler yapılır.
Fren balataları da ki temel özellik çok sert olmasını sağlamaktır. Böylece balata aşınması engellenir ve sürtünmeye karşı çok dirençli olur ve iyi performans alır.
En kısa açıklama olarak şöyle diyebilirim. Malzeme ne kadar sert ise okadar çizilmeye ve aşınmaya karşı dayanıklı olurken o kadarda darbelere karşı direnç siz olur. En basit 2 örnek ; seramik ve cam sert malzemedir. Bunları çivi ile çizmeye çalışınca zorlanırsınız fakat küçük bir darbe kırar. (Bir makine mühendisi olarak pratik anlatım yapmak istedim.)
Amma çenem düştü yine.

Hocam Seramik Kaplama diye paylaşılıyor ama, Bu konuda Net bilgisi olan varsa paylaşırsa bizde net olarak öğrenmiş oluruz.

Anladım hocam, Siz balatadan bahsetmişsiniz ama Disk'te de sanırım benzer durum geçerli. Zaten asıl önemli olan çizilmesini önlemek bildiğim kadarıyla, sonrasındaki kısım ise aşınmasını azaltmak.

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Hocam Seramik Kaplama diye paylaşılıyor ama, Bu konuda Net bilgisi olan varsa paylaşırsa bizde net olarak öğrenmiş oluruz.

Anladım hocam, Siz balatadan bahsetmişsiniz ama Disk'te de sanırım benzer durum geçerli. Zaten asıl önemli olan çizilmesini önlemek bildiğim kadarıyla, sonrasındaki kısım ise aşınmasını azaltmak.
Aynen hocam. Diskde de aynı durum söz konusu. Tek fark balata biraz daha pürüzlü üretilir. Piyasada ki standart araçları çoğu dökme demir dir. Ani fren yapınca o yüzden kokar. Carbon kokusu gelir.
Seramik candır :), nerde ne amaçla kullanıldığı önemli.
Telefondan arabaya geldi konu :)

Son düzenleme:
Üst Alt