Yardım Şarj Sorunu

Zaferksc78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Sporcu
Konular
38
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
12.5.4.0
Telefon Modeli
POCO X3 NFC
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese Merhaba, İyi Forumlar..
POCO X3 NFC kullanıcısıyım ama son 15 gündür tuhaf bir sorun ile karşılaştım.
(Bu sorun 12.5.4.0 Güncellemesinden sonra başladı)
Şarj aletim ve kablom tamamen orijinal 33W Turbo Şarj destekli (Orijinal Kutusundan çıkan Kırmızı Uçlu) ama çok yavaş şarj ediyor..
Şarja bağladığım zaman TURBO ŞARJ göstergesi geliyor ama batarya çok düşük amperde doluyor, bunun sebebini bir türlü çözemedim..
Başka şarj cihazı ve kablosu deneyemedim elimde olmadığı için ama aklımı karıştıran nokta; Şarja bağladığım da Turbo Şarj göstermesi ama amperi düşük çekmesi..
Bazen Turbo Şarj oluyor, bazen amperi çok düşürüyor, bazen 18W gibi şarj ediyor..
En son 18W gibi şarj ediyordu ama şu an en fazla 120-40Ma gücünde şarj ediyor, iyice düştü yani..
(Cihaz 7 saattir şarjda ama sadece %33 e kadar şarj etmiş)
Şarj cihazından kaynaklı olsa Cihazı şarja bağladığım da Turbo Şarj göstergesi gelmemesi gerek değil mi?
Yazılımsal gibi gözüküyor sanki ama Hard formatta attım, durum aynı..
Bilginiz ya da fikirlerinizi rica ediyorum...
Teşekkürler, İyi Forumlar..
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Herkese Merhaba, İyi Forumlar..
POCO X3 NFC kullanıcısıyım ama son 15 gündür tuhaf bir sorun ile karşılaştım.
(Bu sorun 12.5.4.0 Güncellemesinden sonra başladı)
Şarj aletim ve kablom tamamen orijinal 33W Turbo Şarj destekli (Orijinal Kutusundan çıkan Kırmızı Uçlu) ama çok yavaş şarj ediyor..
Şarja bağladığım zaman TURBO ŞARJ göstergesi geliyor ama batarya çok düşük amperde doluyor, bunun sebebini bir türlü çözemedim..
Başka şarj cihazı ve kablosu deneyemedim elimde olmadığı için ama aklımı karıştıran nokta; Şarja bağladığım da Turbo Şarj göstermesi ama amperi düşük çekmesi..
Bazen Turbo Şarj oluyor, bazen amperi çok düşürüyor, bazen 18W gibi şarj ediyor..
En son 18W gibi şarj ediyordu ama şu an en fazla 120-40Ma gücünde şarj ediyor, iyice düştü yani..
(Cihaz 7 saattir şarjda ama sadece %33 e kadar şarj etmiş)
Şarj cihazından kaynaklı olsa Cihazı şarja bağladığım da Turbo Şarj göstergesi gelmemesi gerek değil mi?
Yazılımsal gibi gözüküyor sanki ama Hard formatta attım, durum aynı..
Bilginiz ya da fikirlerinizi rica ediyorum...
Teşekkürler, İyi Forumlar..

Bu anormal bir durum. Evet Turbo sarj kendini cihazın durumuna göre aktif eder. Örnek çok sıcaksa etmez, çok soğuksa da etmez. Bunun için cihazı aç kapa yapın ve tekrar deneyin. Yine olmazsa yazılımsal olarak denemeler yapmanız gerekir. Eski sürüme dönme gibi. Buda çözüm değilse donanımsal sorunlara bakmak gerekir. Şarj aleti, kablo yada soket arızası gibi.

Oyla:

Zaferksc78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Sporcu
Konular
38
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu anormal bir durum. Evet Turbo sarj kendini cihazın durumuna göre aktif eder. Örnek çok sıcaksa etmez, çok soğuksa da etmez. Bunun için cihazı aç kapa yapın ve tekrar deneyin. Yine olmazsa yazılımsal olarak denemeler yapmanız gerekir. Eski sürüme dönme gibi. Buda çözüm değilse donanımsal sorunlara bakmak gerekir. Şarj aleti, kablo yada soket arızası gibi.
İlginiz için teşekkür ederim..
Format, Yeniden Kapatıp-Açma vs herşeyi denedim..
Sıcak ve soğukta da denedim, şarj cihazını ılıtarak ve soğutarak da denedim ama sorun devam etmekte..
QC 3.0 Power Bank ile Şarj ettim yine aynı durum söz konusu..
Tuhaf olan şey şarja bağladığım da Turbo şarj olarak bağlanıyor ve öyle devam ediyor ama Amperi çok düşük veriyor..
Üstelik cihazı çok temiz kullanan birisiyim, ne bir düşürme ne bir çizik dahi yok ve sıvı -buhar teması asla olmadı..
Daha 3-4 aylık cihaz.
Söylediğim gibi Son güncellemeden sonra başladı bu sorun..
Sanırım son çare sıfırdan temiz kurulum yapmak..

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
İlginiz için teşekkür ederim..
Format, Yeniden Kapatıp-Açma vs herşeyi denedim..
Sıcak ve soğukta da denedim, şarj cihazını ılıtarak ve soğutarak da denedim ama sorun devam etmekte..
QC 3.0 Power Bank ile Şarj ettim yine aynı durum söz konusu..
Tuhaf olan şey şarja bağladığım da Turbo şarj olarak bağlanıyor ve öyle devam ediyor ama Amperi çok düşük veriyor..
Üstelik cihazı çok temiz kullanan birisiyim, ne bir düşürme ne bir çizik dahi yok ve sıvı -buhar teması asla olmadı..
Daha 3-4 aylık cihaz.
Söylediğim gibi Son güncellemeden sonra başladı bu sorun..
Sanırım son çare sıfırdan temiz kurulum yapmak.

Bir deneyin hocam. Genelde bu ya kablodan yada soketten olur ama ilk ihtimal illaki yazılımsal düşünmek gerekir.

Oyla:
Üst Alt