Soru Şarj aleti 20w

Serdar82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Mi9 8GB/128GB
Konular
46
Arkadaşlar bu aleti tr de bulamıyorum varmı yardımcı olacak babayigit
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

byrupi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ensar
Cihazım
Mi 9
Konular
11
Forumda bir kaç gündür aktifim. Gördüğüm şu ki herkes voltaj ve amperlerden şarj aletlerinden anladığını sanıyor ama kimse tam anlamıyor. Yarım yamalak biliyorsunuz.

Öğrenmek için;
1) Qualcoom şarj teknolojisini araştırın.
2) USB-PD ( POWER DELIVERY ) nedir ?

PD teknolojisi tüm cihazları destekler. Cihazınızın max Wattı kaç Volt ve Amperde aldığını öğrenmeniz gerek. Buna istinaden alacağınız adaptörden tam verim alabilirsiniz.

Örnek olarak Mi 9 27W şarj gücüne sahiptir. 27W gücünü 20V / 1.35A ile elde eder. Kabaca 20x1.35= 27W yapar. Alacağınız adaptörün Max kaç Vaat ve Amper desteklediğine dikkat edin. Tavsiyem almışken sağlam ve kaliteli ürün almanız. Aukey markasının 45W usb-pd ve usb-a çıkışlı adaptörü var. Laptop, tablet, telefon vs tüm cihazları sorunsuz çok hızlı şarj edebilirsiniz. İos cihaz desteğide vardır.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Forumda bir kaç gündür aktifim. Gördüğüm şu ki herkes voltaj ve amperlerden şarj aletlerinden anladığını sanıyor ama kimse tam anlamıyor. Yarım yamalak biliyorsunuz.

Öğrenmek için;

PD teknolojisi tüm cihazları destekler. Cihazınızın max Wattı kaç Volt ve Amperde aldığını öğrenmeniz gerek. Buna istinaden alacağınız adaptörden tam verim alabilirsiniz.

Örnek olarak Mi 9 27W şarj gücüne sahiptir. 27W gücünü 20V / 1.35A ile elde eder. Kabaca 20x1.35= 27W yapar. Alacağınız adaptörün Max kaç Vaat ve Amper desteklediğine dikkat edin. Tavsiyem almışken sağlam ve kaliteli ürün almanız. Aukey markasının 45W usb-pd ve usb-a çıkışlı adaptörü var. Laptop, tablet, telefon vs tüm cihazları sorunsuz çok hızlı şarj edebilirsiniz. İos cihaz desteğide vardır.

Hocam ona o kadar para verdikten sonra Elektrikli bisiklet, motosiklet,akülü araba vs hepsini şarj ederim ben haha--

Böyle engin bilgilerini bizimle paylaşırsan bizde yarım yamalak bilgi durumundan kurtulur tam bilgi durumuna geçerizYes~~

Oyla:

byrupi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ensar
Cihazım
Mi 9
Konular
11
Hocam ona o kadar para verdikten sonra Elektrikli bisiklet, motosiklet,akülü araba vs hepsini şarj ederim ben haha--

Böyle engin bilgilerini bizimle paylaşırsan bizde yarım yamalak bilgi durumundan kurtulur tam bilgi durumuna geçerizYes~~

189₺ şuan ki fiyatı. Bence değer bu fiyata.

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6

Öğrenmek için;

Allah allah neden o zaman Mi9 tanıtımında, basın görsellerinde vs. hep 9V / 3A ile 27W şarj edebildiğiniz söylüyorlar? Turbo şarj testi yapan arkadaşlarımızın voltmetrelerinde neden 1.35A değil de 3A'ya yakın değerler görüntüleniyor? Hem bizim hem de telefonu üretenlerin şu yarım yamalak bilgimizi bir düzeltseniz çok hora geçecek. Hatta bu derece bilgi sahibi olduğunuza göre voltmetreniz de vardır, şarj ederken bir çektiğiniz bir fotoğrafını da paylaşsanız? :)

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
189₺ şuan ki fiyatı. Bence değer bu fiyata.

200 tl hocam az para mı ?

Şarj aletine 200 tl + Spigen kılıfa da en az 60 tl :@

Oyla:

byrupi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ensar
Cihazım
Mi 9
Konular
11
Allah allah neden o zaman Mi9 tanıtımında, basın görsellerinde vs. hep 9V / 3A ile 27W şarj edebildiğiniz söylüyorlar? Turbo şarj testi yapan arkadaşlarımızın voltmetrelerinde neden 1.35A değil de 3A'ya yakın değerler görüntüleniyor? Hem bizim hem de telefonu üretenlerin şu yarım yamalak bilgimizi bir düzeltseniz çok hora geçecek. Hatta bu derece bilgi sahibi olduğunuza göre voltmetreniz de vardır, şarj ederken bir çektiğiniz bir fotoğrafını da paylaşsanız? :)
20V / 1.35 A ile 27W alıyor.
2.si bir çok cihaz 3 amper destekliyor zaten. 9V 3 amper ile 27W alması mümkün. Ama ben görsel görmediğim için emin değilim. Turbo şarjı 20V 1.35A ile aldığını teknik dökümanında ve şarj aletinde gördüm.

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
20V / 1.35 A ile 27W alıyor.
2.si bir çok cihaz 3 amper destekliyor zaten. 9V 3 amper ile 27W alması mümkün. Ama ben görsel görmediğim için emin değilim. Turbo şarjı 20V 1.35A ile aldığını teknik dökümanında ve şarj aletinde gördüm.

cantara hocam china sürümlerin şarj cihazlarında 9V/3A desteği olduğunu global şarj cihazlarında ise 9V/3A şarj desteği olmadığını belirtmişti... Teknik dökümanlarda verilen bilgiler ve Mi9 tanıtımları global model değil China model baz alınarak yapılır. Forum arkadaşlarımızın yaptıkları testlerde de 1.35A akım veren şarj cihazlarında "Turbo Şarj" değil "Hızlı Şarj" yazdığını, cihazda "Turbo Şarj" yazdığında voltmetre ve ampermetreler ile yapılan ölçümlerde 1.35A'dan çok daha fazla akım çektiği gözlemlendi. Maalesef şu anda hepsini aramaya vaktim yok ancak arama butonu ile tüm görsellere, testlere forum üzerinden ulaşabilirsiniz. Yüzbinlerce kişinin bilgilerini, tecrübelerini "yarım yamalak" olarak nitelendirmeden, kimsenin anlamadığı iddia etmeden önce kendi bilgilerinizi bir sorgulasaydınız keşke... no~~

Oyla:

byrupi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ensar
Cihazım
Mi 9
Konular
11
cantara hocam china sürümlerin şarj cihazlarında 9V/3A desteği olduğunu global şarj cihazlarında ise 9V/3A şarj desteği olmadığını belirtmişti... Teknik dökümanlarda verilen bilgiler ve Mi9 tanıtımları global model değil China model baz alınarak yapılır. Forum arkadaşlarımızın yaptıkları testlerde de 1.35A akım veren şarj cihazlarında "Turbo Şarj" değil "Hızlı Şarj" yazdığını, cihazda "Turbo Şarj" yazdığında voltmetre ve ampermetreler ile yapılan ölçümlerde 1.35A'dan çok daha fazla akım çektiği gözlemlendi. Maalesef şu anda hepsini aramaya vaktim yok ancak arama butonu ile tüm görsellere, testlere forum üzerinden ulaşabilirsiniz. Yüzbinlerce kişinin bilgilerini, tecrübelerini "yarım yamalak" olarak nitelendirmeden, kimsenin anlamadığı iddia etmeden önce kendi bilgilerinizi bir sorgulasaydınız keşke... no~~
Dostum konuyu açan adama yada bir başkası 9V 3A bir cihaz al dedi de ben mi alma yada desteklemez dedim? Anlamadım. Ben sadece quick şarj ve pd şarj teknolojilerine göz gezdirmenizi istedim. İlla şu veya bu olmalı demedim. Yarım yamalak sözümü üzerine neden alınıyorsun. Yoksa yarım yamalak mı biliyorsun ? Yoksa bilgin yeterliyse sen neden takışıyorsun benimle ?

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Ben Aliden aşağıdaki ürünü almıştım uzun zamandır yoğun bir şekilde kullanıyorum, fiyatı benzerlerine göre çok iyi kalitesi ise tartışmasız harika. hızlı şarjı da destekliyor.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Hazır şarj cihazım yanımdayken fotoğrafını da ekleyeyim hocam. byrupi muhtemelen China/Global farkına dikkat etmemiştir. Yanlış hatırlamıyorsam global şarj cihazlarında söylediğiniz gibi 9V/3A desteği bulunmuyordu.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:
Üst Alt