Yardım Sanırım cihazımı kilitledim

emreovus33

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre Övüş
Cihazım
Xiaomi
Konular
1
Merhaba.

Bugün Fastboot üzerinden developer ROM atmaya çalışıyordum. Cihazım Redmi 5 Plus. Ancak atarken MiFlash'da atma modunu flash_and_lock olarak seçtiğim için attıktan sonra cihazımın açık olan bootloader'ını kilitledi.

Sorun şu ki ROM her nedense uyumsuz çıktı ve kurtarma modu "This MIUI version cannot be installed on your device" hatası verdi. Geri fastboot'a girip tekrar başka bir ROM atamıyorum çünkü "modem error" veriyor. Tahminimce bootloader kilitli olduğu için fastboot üzerinden bir flash yapamıyorum.

Ancak bootloader kilidini geri de açamıyorum çünkü Mi Unlock Tool telefonda Mi hesabına giriş yapılmış olunmasını istiyor. Açamadığım bir telefonda Mi hesabıma giriş yapamam.

TWRP veya herhangi başka bir .img dosyasını fastboot üzerinden boot ya da flash yapamıyorum çünkü cihaz partisyonlarının düzenlenmesine izin verilmiyor. Bunun da nedeni bootloader kilidi.

Redmi Note 3 Pro'da olduğu gibi EDL modu da yok. Kısacası şu an tıkandım. Şimdiye kadar fastboot üzerinden developer ve global flashlamayı denedim.

Yardımınız için teşekkürler.

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Zenex kalın harf konusunda haklı. slopelock ile bir konuda bende bu yazım şekli yüzünden münakaşa yaşamıştım. Bilhassa her mesajda ünlem kullanmanız çok yanlış. Bağırma ile alakası yok diyorsunuz fakat ünlem kızma bağırma sevinme mutlu vs gibi duygularda konur sizin sevinme mutluluk amacımız olmadığı içinde malum tepki belli..

Oyla:

slopelock

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Ne demeye çalışıyorsunuz? Bütün forumlarda bu kural böyledir. Bütün bir cümleyi kalın ve veya büyük harflerle yazmak bağırmak kaba söyleyiş anlamına gelir. Sizin forum adabından bi haber olmanızın sorumlusu ben miyim?

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Normalde jest ve mimiklerin olmadığı yazılı ortamlarda yazılanlar başkalarına kaba gibi gelebilir. Benim gayet normal yazdığım bir cümle okuyanın o anki ruh haline göre ters veya bağırır gibi gelebilir. Ama genel yazım kurallarına göre kalın yazmak önemini belirtmek, altını çizmek de vurgulamak anlamındadır. Sizin dediğinize göre olması için buradaki yazı yazdığımız editörde de bu özellikler olmamalı.
[doublepost=1523139648,1523139316][/doublepost]
Zenex kalın harf konusunda haklı. slopelock ile bir konuda bende bu yazım şekli yüzünden münakaşa yaşamıştım. Bilhassa her mesajda ünlem kullanmanız çok yanlış. Bağırma ile alakası yok diyorsunuz fakat ünlem kızma bağırma sevinme mutlu vs gibi duygularda konur sizin sevinme mutluluk amacımız olmadığı içinde malum tepki belli..

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-04-08-01-34-30-691_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-04-08-01-34-30-691_com.android.chrome.jpg
    154,1 KB · Görüntüleme: 26
Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Forum Kuralları 3.6 ya aykırı davranışlarından, uyarılara rağmen düzeltmediği üslubundan, verdiği gereksiz ve ilgisiz bilgilerden (bknz. "ünlem ne anlama gelir" google araması) dolayı slopelock nickli üye forumumuzdan uzaklaştırılmıştır.

Oyla:

emreovus33

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre Övüş
Cihazım
Xiaomi
Konular
1
Merhaba, açtıktan sonra cevap veremedim kusura bakmayınız. MIUI resmi forumunda da aynı soruyu sordum ve testpoint kullanılması gerektiği söylendi. Ben de bu işlerdeki acemiliğimden arka kapağı kaldırırken şarj soketindeki pinleri kaldırdım. Bu nedenle vazgeçip ürünümü servise gönderdim.

Yine de teşekkürler.

Bu arada recoverydeki connect with MiAssistant moduna girdiğimde bilgisayardaki Mi Suite telefonu görmüyordu. Yani yine de işe yaramazdı.

Açtığım konu dahilinde forum kurallarına ilişkin bir sorun yaşanması ve münakaşa edilmesi beni üzdü ancak ben de bu yazım kuralını öğrenmiş oldum en azından. :)

Oyla:

ysnozd

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
Mi9t pro
Konular
0
Aynı sorunu ben de yaşadım. Cihazı sökmene ve testpoint gibi şeylerle uğraşmana hiç gerek yok! XiaomiTool ile China Developer rom kurup, bootloader kilidini açarsın ve Global Stable romu yüklersin. Bu kadar basit...
kardeş bambaşka bi konudan geldim. mi9t pro 12.5 global cıktı. yükliyim derken heycanlanıp fastbotta kaldım. kilit işareti de yok. adm loader cmd neler denedim olmadı. sayende mi tool v2 ile kendisi bi rom kurdu. açıldı. inşallah imeim uçmamıştır. genede sağol

Oyla:
Üst Alt