Yardım Sanırım cihazımı kilitledim

emreovus33

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre Övüş
Cihazım
Xiaomi
Konular
1
Merhaba.

Bugün Fastboot üzerinden developer ROM atmaya çalışıyordum. Cihazım Redmi 5 Plus. Ancak atarken MiFlash'da atma modunu flash_and_lock olarak seçtiğim için attıktan sonra cihazımın açık olan bootloader'ını kilitledi.

Sorun şu ki ROM her nedense uyumsuz çıktı ve kurtarma modu "This MIUI version cannot be installed on your device" hatası verdi. Geri fastboot'a girip tekrar başka bir ROM atamıyorum çünkü "modem error" veriyor. Tahminimce bootloader kilitli olduğu için fastboot üzerinden bir flash yapamıyorum.

Ancak bootloader kilidini geri de açamıyorum çünkü Mi Unlock Tool telefonda Mi hesabına giriş yapılmış olunmasını istiyor. Açamadığım bir telefonda Mi hesabıma giriş yapamam.

TWRP veya herhangi başka bir .img dosyasını fastboot üzerinden boot ya da flash yapamıyorum çünkü cihaz partisyonlarının düzenlenmesine izin verilmiyor. Bunun da nedeni bootloader kilidi.

Redmi Note 3 Pro'da olduğu gibi EDL modu da yok. Kısacası şu an tıkandım. Şimdiye kadar fastboot üzerinden developer ve global flashlamayı denedim.

Yardımınız için teşekkürler.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Merhabalar. Cihazınızı söküp testpoint ile china rom stmslı, china romds bootloader kilidini kaldırıp fastboot tan global rom kurmalısınız.

Oyla:

slopelock

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Aynı sorunu ben de yaşadım. Cihazı sökmene ve testpoint gibi şeylerle uğraşmana hiç gerek yok! XiaomiTool ile China Developer rom kurup, bootloader kilidini açarsın ve Global Stable romu yüklersin. Bu kadar basit...

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Aynı sorunu ben de yaşadım. Testpoint ile falan uğraşmana gerek yok! XiaomiTool ile China Developer rom kurup, bootloader kilidini açarsın ve Global Stable romu yüklersin. Bu kadar basit...
Xiaomitool ile rom yüklemek için cihazın açılır durumda olması usb hata ayıklamanın açık olması gereklidir.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

slopelock

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Xiaomitool ile rom yüklemek için cihazın açılır durumda olması usb hata ayıklamanın açık olması gereklidir.

Hiç gerek yok! Ses Açma ve Güç tuşuyla açıp Connect with MiAssistant olarak bağladıktan sonra C:/ sürücüsünde XiaomiTool klasörün içindeki FastFlash uygulamasıyla istediğin romu yükleyebiliyorsun.

Son düzenleme:
Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Hiç gerek yok! Telefonu Pc Suite modunda bağladıktan sonra C:/ sürücüsünde XiaomiTool klasörün içindeki FastFlash uygulamasıyla istediğin romu yükleyebiliyorsun.
Fastflash uygulaması, xiaomitool un geliştiricisi tarafından kendi sitesinde yazdığı üzere kendisine mail atılması durumunda yine kendisinin vereceği kodla aktif olabiliyor.

- How can I access FastFlash?If you need to flash multiple devices at the same time, send me an email to request FastFlash feature. I will send you a couple of keys which are required when you open C:\xiaomi\XiaoMiTool\FastFlash shortcut.

Oyla:

slopelock

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Fastflash uygulaması, xiaomitool un geliştiricisi tarafından kendi sitesinde yazdığı üzere kendisine mail atılması durumunda yine kendisinin vereceği kodla aktif olabiliyor.

- How can I access FastFlash?If you need to flash multiple devices at the same time, send me an email to request FastFlash feature. I will send you a couple of keys which are required when you open C:\xiaomi\XiaoMiTool\FastFlash shortcut.

Hocam yaptım diyorum. Hiç kod falan da sormadı.
[doublepost=1523138158,1523138042][/doublepost]
Merhaba.

Bugün Fastboot üzerinden developer ROM atmaya çalışıyordum. Cihazım Redmi 5 Plus. Ancak atarken MiFlash'da atma modunu flash_and_lock olarak seçtiğim için attıktan sonra cihazımın açık olan bootloader'ını kilitledi.

Sorun şu ki ROM her nedense uyumsuz çıktı ve kurtarma modu "This MIUI version cannot be installed on your device" hatası verdi. Geri fastboot'a girip tekrar başka bir ROM atamıyorum çünkü "modem error" veriyor. Tahminimce bootloader kilitli olduğu için fastboot üzerinden bir flash yapamıyorum.

Ancak bootloader kilidini geri de açamıyorum çünkü Mi Unlock Tool telefonda Mi hesabına giriş yapılmış olunmasını istiyor. Açamadığım bir telefonda Mi hesabıma giriş yapamam.

TWRP veya herhangi başka bir .img dosyasını fastboot üzerinden boot ya da flash yapamıyorum çünkü cihaz partisyonlarının düzenlenmesine izin verilmiyor. Bunun da nedeni bootloader kilidi.

Redmi Note 3 Pro'da olduğu gibi EDL modu da yok. Kısacası şu an tıkandım. Şimdiye kadar fastboot üzerinden developer ve global flashlamayı denedim.

Yardımınız için teşekkürler.

Eğer sorunu çözemezsen ücretsiz destek verebilirim.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Hocam yaptım diyorum. Hiç kod falan da sormadı.
Ben geliştiricinin kendi sitesinde paylaştığı metni aynen yukarıya attım. Buna dayanarak söyledim her şeyi. Yine de yaptım diyorsanız demekki geliştirici güncellemedi Fast Flash ile ilgili sitesindeki bilgileri.

Son olarak, forum varsayılan yazı stili dışında gereksiz yere mesaj yazmak forum kurallarına aykırıdır. Forum adabı gereği kalın harflerle yazmak, büyük harflerle yazmak bağırmak demektir. Dikkat edelim lütfen.

Oyla:

slopelock

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Öyle bir kural olmasa da koyarsınız zaten, sonuçta forum yönetimimden değil misiniz? Bu forumda defalarca bu şekilde yazdım ama birine bağırmak için değil önemli yerleri veya cümleleri belirtmek için.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Öyle bir kural olmasa da koyarsınız zaten, sonuçta forum yönetimimden değil misiniz? Bu forumda defalarca bu şekilde yazdım ama birine bağırmak için değil önemli yerleri veya cümleleri belirtmek için.
Ne demeye çalışıyorsunuz? Bütün forumlarda bu kural böyledir. Bütün bir cümleyi kalın ve veya büyük harflerle yazmak bağırmak kaba söyleyiş anlamına gelir. Sizin forum adabından bi haber olmanızın sorumlusu ben miyim?

Oyla:
Üst Alt