Yardım Şaka Gibi Şarj Sorunu

mustafa_oztekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
6
MIUI 11.0.8 sürüm cihazımda bir süredir şaşırtıcı şarj sorunu yaşıyorum. Ekran süresi 8 saat civarından 1 saate düştü. Yanlış okumadınız 1 saat. Gariptir telefon eskiye göre de daha hızlı şarj oluyor. Sabah uyandığımda da %15 20 arası azalma oluyor. 2 kez fabrika ayarlarına döndüm. 1 kez hard reset attım. Her sıfırlama işlemi sonunda 2 gün bekledim. 3 farklı sim kart ile denedim. Kablosuz, Bluetooth ayarlarını da sıfırladım. Bu sorun çıkmadan önce sistem güncellemesi felan yapmadım ki zaten globalde son sürüm yüklü. Şimdi ise telefonda hiçbir ekstra uygulama yok. Telefonu gün içinde resmen elime almadım ama 1 saat ekran süresi var. Sim kart takılı değilken bu sorun olmuyor. Bulunduğum yerde şebeke sorunu da yok. Hattım da Turkcell. Yalnızca 2g modunda da kullandım. Farklı bir bölgede de denedim ama yine aynı. Cihazı servise gönderme kararı aldım ama faydası olacak mı emin değilim. Muhtemelen sıfırlayıp tekrar gönderecekler. Sorunumu çözen büyük hayır duası alacak.

Ekli dosyalar

• Screenrecorder-2020-05-17-04-14-39-37.mp4
    6,1 MB · Görüntüleme: 91

mustafa_oztekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
6
Yaşadığınız sorun miui 11.0.8.0 sürümüyle geldiyse bootloader kilidini açıp bi önceki sürümü mi flash ile yükleyebilirsiniz yada cihazı garantiye verin o bahsettiğim tarama ayarları kapalı olmalı her zaman çok şarj tüketen ayarlar ikiside o yüzden sordum.
Teşekkür ediyorum hocam. Sorun 11.0.8 ile gelmedi. Tam aksine önceki sürümde olan şarj sorunum 11.0.8 ile düzelmişti ama yaklaşık 3 haftadır bu sorun var

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Hocam aklıma gelen bir soru vardı. Şimdi telefonun delta garantisi var. Bitmeye yakın göndersem pil değişimi için. Değer mi bunun için göndermeye:)
Benim kişisel düşüncemi soruyosanız ben her cihazımı garantisiz alıyorum ve en son 2015teki cihazım garantili olduğu halde garantiye göndermedim tanıdığım çok güvendiğim bi teknik servise ücretli yaptırdım. garanti firmalarının 15 20 gün bekletmesine ve telefonun bi yerini yapıp başka yerini bozmasına gelemiyorum kişisel olarak nefret doluyum garantide çalışan teknisyenlere. tabi isterseniz şansınızı deneyin bitmesine 2-3 aya kala.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Benim kişisel düşüncemi soruyosanız ben her cihazımı garantisiz alıyorum ve en son 2015teki cihazım garantili olduğu halde garantiye göndermedim tanıdığım çok güvendiğim bi teknik servise ücretli yaptırdım. garanti firmalarının 15 20 gün bekletmesine ve telefonun bi yerini yapıp başka yerini bozmasına gelemiyorum kişisel olarak nefret doluyum garantide çalışan teknisyenlere. tabi isterseniz şansınızı deneyin bitmesine 2-3 aya kala.
Bundan sonra ben de garantisiz alacağım zaten. Madem şuan garanti var bi' deneyeyim şansımı:)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bi' de sizin ekran sürenizi merak ediyorum hocam. Rica etsem söyleyebilir misiniz:) Full parlaklık Bluetooth kulaklık bağlı ve wifi açık şekilde tam 3 saat pubg 2 saat Chrome ve biraz müzik dinledim. 5 saat ekran süresi. Çok öldürmüş müyüm pili:D Normal kullanımda 7-9 saat ekran süresi alıyorum, değişiyor.

Son düzenleme:
Oyla:

mustafa_oztekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
6
En son denediğim ve hala test ettiğim bir yöntemi paylaşmak isterim. Telefon uygulamasından *#*#4636#*#* yaparak buradan kullanılan sim kartı seçtikten sonra tercih edilen ağ türünü "wcdma preferred" seçtim. Tabi bu durumda 4g kapalı oldu. Yeter ki şarj bayram sonrasına kadar idare etsin sonrasında servise gönderirim diyerek buna katlandım. En azından bekleme durumunda telefonun şarjı çok hızlı bitmiyor. Bu yöntemi yabancı forumlarda gördüm. Ancak dikkat edilmesi gereken birşey var. Bunu yaptıktan sonra normalde telefonu kapatıp açmak tavsiye edilir ama ben kapatıp açınca herşey başa dönüyor. Yalnız son kullanımda telefonu 1 gün boyunca hiçbir uygulama yüklü olmadan denedim. Belirtmek isterim. Ayrıca sorun sadece bende değilmiş bunu da öğrendim. Note 8 pro kullanıcılarında da var

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-05-20-01-22-30-864_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-05-20-01-22-30-864_com.miui.securitycenter.jpg
    115,5 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_2020-05-20-01-22-26-159_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-05-20-01-22-26-159_com.miui.securitycenter.jpg
    277,7 KB · Görüntüleme: 5
Oyla:
Üst Alt