Soru SafetyNet ve Play Project Sertifikası Hk.

• Konbuyu başlatan w00t
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 24
  • Görüntüleme 3K

w00t

Gusto XIII
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Migrostan almış olduğum Rus romu yüklü cihaza Gloabal Rom yükleyerek 9.6.7 sürümü ile kullanıyorum.
Google Play ayarlarından baktığımda Play Project Sertifikası olmadığı yazıyor. Aynı şekilde SafetyNet Test gibi programlarla baktığımda da "FAILED" uyarısı alıyorum.
Cihaza hiç root yüklemedim halen rootsuz şekilde kullanmaktayım. SafetyNet'ten geçmediği için sanırım Netflix gibi bazı programlarda yüklenmiyor marketten. Rootlamadan bu sorunları çözmenin, her ikisinden de onay almanın bir yolu var mı?

w00t

Gusto XIII
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 8
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pardon, belirtmeyi unutmuşum. Oradaki ilk 2 çözüm yolunu denedim zaten.
1nci seçenecekteki programı yükleyip GSF kodunu girdim ve kaydettim cihazı. Şu an tekrar google linkine girince verdiği yeni ID gibi uzunca bi numara kayıtlı olarak görünüyor
2nci yolda anlatıldığı gibi yüklü uygulamalardan Google Play Store verilerini temizleyip, güncellemelerini kaldırdım ve hızlıca telefonu yeniden başlattım. telefon yeniden başladıktan sonra Play Store u günceledi ama ayarlara baktığımda hala sertifikasız görünüyordu.
3ncü yol için root gerekiyor zaten ben root kullanmak istemiyorum.

Benim asıl merak ettiğim Hiç root bile edilmemiş bir telefonda neden böyle bir olay var? Bütün mi8lerde mi böyle acaba? Sadece BL kilidi açık diyemi bütün bunlar? @
cantara , Ottoman

Oyla:

w00t

Gusto XIII
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Rom değilde sanırım BL kilidinin açık olması ile alakalı. Acaba BL kilidi açık olupta Certifikalı olan var mı hiç? Ya da Zenex , cantara üstadlar mi8 re-lock yapınca hala Brick oluyor mu bilginiz var mı?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Rom değilde sanırım BL kilidinin açık olması ile alakalı. Acaba BL kilidi açık olupta Certifikalı olan var mı hiç? Ya da Zenex , cantara üstadlar mi8 re-lock yapınca hala Brick oluyor mu bilginiz var mı?
Bootloader kapatan arkadaşlarımız şu an cihazlarını kullanamıyorlar hocam. Yeni bir gelişme varsa da ben bilemiyorum maalesef...

Oyla:

w00t

Gusto XIII
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Bi önceki mesajda yazdığım varsayım da çürümüş oldu. Yedek telefon olarak tuttuğum Mi5 te eski versiyon Android N eu rom yüklü BL açık ve root yok onda da. Ama mağazaya girip baktım şimdi cihaz sertifikalı yazıyor. :D
Ben hiçbir şey anlamadım bu işten.

Oyla:

sezerr53

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sezer
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Bi önceki mesajda yazdığım varsayım da çürümüş oldu. Yedek telefon olarak tuttuğum Mi5 te eski versiyon Android N eu rom yüklü BL açık ve root yok onda da. Ama mağazaya girip baktım şimdi cihaz sertifikalı yazıyor. :D
Ben hiçbir şey anlamadım bu işten.

Benim Mi 8 Çin den alınma bootloader kilitli ve içinde Çin romu var. Google play store yükledim sertifikalı değil diyor.

Oyla:

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
Çin menşeili(globale dönük olmayan) xiaomiler bootloader açık yada kapalı olması farketmeksizin çin romunda olduğu sürece sertifikasız görünmektedir. Çin romu orjinli cihazın bootloaderını açıp eu rom yüklediğinizde cihaz google play sertifikasyonu gerçekleşmektedir. Diğer custom romlarda bu özellik var mı bilmiyorum.

Oyla:

w00t

Gusto XIII
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 8
Konular
11
[.QUOTE="ibrahimseyda, post: 326957, member: 64866"]Çin menşeili(globale dönük olmayan) xiaomiler bootloader açık yada kapalı olması farketmeksizin çin romunda olduğu sürece sertifikasız görünmektedir. Çin romu orjinli cihazın bootloaderını açıp eu rom yüklediğinizde cihaz google play sertifikasyonu gerçekleşmektedir. Diğer custom romlarda bu özellik var mı bilmiyorum.[/QUOTE]
İşte teoride öyle ama pratikte ne yazıkki durum farklı. BL açık cihaz RITZY garantili (çin cihazı yani) ama şu an Global stabil 9.6.7 yüklü. Google serfikitasısız olarak görünüyor. Verileri temizledim, GSF kaydı yaptım ama sonuç değişmedi.

Oyla:
Üst Alt