Soru SafetyNet ve Play Project Sertifikası Hk.

• Konbuyu başlatan w00t
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 24
  • Görüntüleme 3K

w00t

Gusto XIII
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Migrostan almış olduğum Rus romu yüklü cihaza Gloabal Rom yükleyerek 9.6.7 sürümü ile kullanıyorum.
Google Play ayarlarından baktığımda Play Project Sertifikası olmadığı yazıyor. Aynı şekilde SafetyNet Test gibi programlarla baktığımda da "FAILED" uyarısı alıyorum.
Cihaza hiç root yüklemedim halen rootsuz şekilde kullanmaktayım. SafetyNet'ten geçmediği için sanırım Netflix gibi bazı programlarda yüklenmiyor marketten. Rootlamadan bu sorunları çözmenin, her ikisinden de onay almanın bir yolu var mı?

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
Ben kendi pratiğimden bahsettim hocam. Global stabil dediğiniz sürüm official global mi? Xiaomi. Eu' nun yayınladığı rom mu?

Oyla:

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
Üsttteki mesajda Çin romundan kastım official herhangi bir romdu, Official romdan eu custom roma geçerseniz sertifikasyon problemi çözülecektir. Ben de çin cihazı kullanıyorum official china ve global romlarda sertifikasızdı, eu roma geçince sertifikalı oldu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sitede konuya genel bir izah getirilmiş, dilerseniz göz atabilirsiniz. Emin değilim ama mantıklı görünen bir yaklaşımda mevzu anlaşmanın şu şartına dayanıyor gibi:
In addition, the terms of agreement disallow manufacturers pre-installing non-Google application stores (such as Amazon App Store or Yandex.Store), and require prominent placement of Google search bar and certain Google apps.
Çin'de google'ın çeviri hariç tüm servisleri erişime kapalı, bu yüzden playstore ve google uygulamaları yüklemenin, arama çubuğunu google yapmanın bir işlevselliği yok, çünkü insanlar bu hizmetleri kullanamayacak.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-09-07-08-57-20-185_com.microsoft.emmx.png
    Screenshot_2018-09-07-08-57-20-185_com.microsoft.emmx.png
    483,1 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Oyla:

ahmetkurtcu

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
1
Üsttteki mesajda Çin romundan kastım official herhangi bir romdu, Official romdan eu custom roma geçerseniz sertifikasyon problemi çözülecektir. Ben de çin cihazı kullanıyorum official china ve global romlarda sertifikasızdı, eu roma geçince sertifikalı oldu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sitede konuya genel bir izah getirilmiş, dilerseniz göz atabilirsiniz. Emin değilim ama mantıklı görünen bir yaklaşımda mevzu anlaşmanın şu şartına dayanıyor gibi:
In addition, the terms of agreement disallow manufacturers pre-installing non-Google application stores (such as Amazon App Store or Yandex.Store), and require prominent placement of Google search bar and certain Google apps.
Çin'de google'ın çeviri hariç tüm servisleri erişime kapalı, bu yüzden playstore ve google uygulamaları yüklemenin, arama çubuğunu google yapmanın bir işlevselliği yok, çünkü insanlar bu hizmetleri kullanamayacak.

Çin romu kullanmak tehlikeli tüm veri trafiğini çin devletiyle paylaşıyor bu romlar. Onun için Çin ve Global rom farkı var. ikisini bir arada sunsa kıyameti koparır avrupa.

Oyla:

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
İkisini bir arada sunmaktan kastettiğiniz mana nedir acaba? Birde ilk söylediğiniz husus ile ilgili bir kaynak var mıdır?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bi önceki mesajda yazdığım varsayım da çürümüş oldu. Yedek telefon olarak tuttuğum Mi5 te eski versiyon Android N eu rom yüklü BL açık ve root yok onda da. Ama mağazaya girip baktım şimdi cihaz sertifikalı yazıyor. :D
Ben hiçbir şey anlamadım bu işten.

EU romlarda sertifika hep oluyor hocam.

Çin menşeili(globale dönük olmayan) xiaomiler bootloader açık yada kapalı olması farketmeksizin çin romunda olduğu sürece sertifikasız görünmektedir. Çin romu orjinli cihazın bootloaderını açıp eu rom yüklediğinizde cihaz google play sertifikasyonu gerçekleşmektedir. Diğer custom romlarda bu özellik var mı bilmiyorum.

Şu an kullandığım cihaz Global Note 2 fakat sertifika yok maalesef...

Oyla:

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
EU romlarda sertifika hep oluyor hocam.

Şu an kullandığım cihaz Global Note 2 fakat sertifika yok maalesef...
Allah ıslah etsin Xiaomi'yi ne diyelim :) demek ki modelden modele de değişiyor. Bendeki model mi8, başka model cihazı olanlar varsa belki onlarda durum belirtebilir. Birde hocam telefonunuzu global belirtmişsiniz ama romu merak ettim, eu rom ile mi kullanıyorsunuz official romlardan biriyle mi?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Allah ıslah etsin Xiaomi'yi ne diyelim :) demek ki modelden modele de değişiyor. Bendeki model mi8, başka model cihazı olanlar varsa belki onlarda durum belirtebilir. Birde hocam telefonunuzu global belirtmişsiniz ama romu merak ettim, eu rom ile mi kullanıyorsunuz official romlardan biriyle mi?
Resmi Global Beta hocam. Acaba root'tan mı kaynaklanıyor diyerek root yetkisi de almadım ama hala sertifika yok :)

Oyla:

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
Eu rom denediniz mi cihazınızda hocam?

Oyla:

demircialptekin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alptekin
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
21
Global 9.6.7 var ben de bu konuşmalardan sonra merak edip baktım benim de sertifika yok diyor. Google klavye falan güncellemesi geliyor ama ne işe yarıyor başka bu sertifika tam anlamadım. Bir de chrome 69 çıktı yorum yapanlar da var play store da fakat bana güncelleme gelmemiş. İlginç yanı s9+ olan arkadaşıma da gelmemiş ev halkına da gelmemiş. Apk olarak yükleniyor sadece ama millete güncelleme gelmiş ben de sertifikadan olabilir diye düşünmeye başladım. Bu arada play protect aktif bende

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt