Soru Saf Android mi MIUI mı?

Onuralp

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Onuralp
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
10
Herkese merhaba arkadaşlar. Uzun süredir Apple kullandım ve sürekli telefon değiştiren biriyim. Xiaomi dünyasında Mi 8, Mi 9T deneyimlerim oldu ve şu an kullanmış olduğum Note 8 Pro modelini deniyorum. Note 8 Pro güzel cihaz fakat boyut olarak büyük geliyor ve ben çok alışamadım. Daha önceden hiç Saf Android kullanmadığım için Siz A3 kullanıcılarının deneyimlerine ihtiyacım var. Öncelikle iOS ve MIUI kullanım tecrübesi olanlar deneyimlerini anlatırsa daha çok işime yarar diye düşünüyorum. Benim bir telefondan arayüz akıcılığı dışında pek fazla bir beklentim yok çünkü telefonda sürekli oyun oynayan biri değilim benim işim daha çok sosyal medya, forumlar ve Netflix üzerine. Bu sebepten Note 8 Pro'nun daha güçlü olması pek bir önem farz etmiyor benim için. Mi 9 Lite ile Mi A3 arasında kaldım. Xiaomi'de nispeten daha Note 8 Pro'ya göre daha küçük ve ergonomi açısından elverişli cihazlar. Saf Android için genellikle sıkıcı ve Android özgürlüğünü pek sunmadığı söylenmekte bu iddialar doğru mu? Ve ayrıca A3'ten memnun musunuz? Keşke almasaydım dediğiniz yönleri var mı? Açıkçası şu an kişisel olarak benim için Android'de en sevdiğim özellik NFC ve sanırım bu cihazda mevcut değil bunun dışında pek eksik yok gibi fakat kullanım açısından sizin yorumlarınız daha önemli.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

drjacob

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dr jacob
Cihazım
...
Konular
25
Güncelleme takıntısı olan biri olarak diyorum ki Pixel kullanmak en iyisi ama diğer firma tercih edilecekse kesinlikle Samsung veya başka firma değil Xiaomi veya One Plus tercih edilmeli

Oyla:

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Bence ios için nasıl demiyorsak saf android için sıkıcı demek yanlış olur. . Her üretici kendisine göre saf android üzerine sistemlerini inşa ediyorlar. Ben miui da o stabiliteyi her zaman yakalayamıyorum. Saf android o konuda gerçekten iyi iş çıkarıyor. Miui da bildirimlerin zamanında gelmemesi, maillerin anında düşmemesi, anlık takılmalar, animasyon geçişlerinde hatalara çok kez rastladım. Pil olarak da fazla tüketiyor. Saf androidi günümüz giriş seviyesi telefonlarına bile kursanız bana mısın demez aynı performansla takılma olmadan çalıştırır. Kullandığın uygulamalar google uygulamaları olduğu için google play ile güncellenir ve sistem uygulamaları için geliştirici firmanın yeni sistem güncellemesi vermesini beklemezsiniz. Bir de artık saf androide fazla alıştığım için ve bu ekosistemin içinde olmaktan mutlu olduğum için chrome keep gmail gibi uygulamaları sıklıkla kullanıyorum. Bilgisayardaki keep uygulamasından telefonuma hatırlıtıcı oluşturuyorum chrome ile link paylaşıp telefondan baktığım siteye bilgisayardan bakıyorum falan biraz bu kolaylık beni cezbetti açıkçası. Aslında bunu miui ile yapabilirsiniz diyenler de çıkacaktır muhakkak, haklılar ama bir saf android kadar iyi çalışmıyor orada bu dediklerim.

Oyla:

xbatubgc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Saf android güzel ama a3 te pek güzel değil, a3e geçersen MIUI kurmadan ömür geçmez bu cihazla

Oyla:

Onuralp

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Onuralp
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Saf android güzel ama a3 te pek güzel değil, a3e geçersen MIUI kurmadan ömür geçmez bu cihazla
Şu çok konuşulan geri çekilen sorunlu güncellemeler mi hocam?

Oyla:

delibalta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi5
Konular
32
A3 donanım olarak güzel bir cihaz kamerasına kadar ama kendi android one sistemi çok kötü 20 kere güncelleme verdiler hala düzelmedi, size tavsiyem bu cihazı almak istiyorsanız hemen bir custom rom yükleyin bayadır takip ediyorum cihaz için en iyi rom şuanda evo x cihazın hakkını veriyor ama miui kullanmak istiyorum derseniz onuda yüklemeniz mümkün hertürlü bu ikisi kendi android one sisteminden iyi. Evo x google pixel cihazlarının altyapısını baz alan bir rom.

Oyla:

xbatubgc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Şu çok konuşulan geri çekilen sorunlu güncellemeler mi hocam?

Aynen hocam diğer romlara göre en az 2 saat ekran süresi farkı var safta ve kendi kendine rest atıyor bazen oyüzden mıuısuz bu cihazı kullanmak eziyetten başka birşey değil

Oyla:

deluciaa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
XİAOMİ Mİ A3
Konular
13
Bence bizim beklentilerimiz hiç bitmez telefonun yazılımı çok iyi olsa bile keşke şu olsaydı illaki deriz bende note 8 pro dan mi a3 geçiş yaptım açıkcası mi a3 daha ergonomik ve ele tam oturuyor redmi note 8 pro ise zor cebe sığıyordu dediğim gibi brklentiler hiç bir zaman bitmez hatta bazıları 4 saat 5 saat oyun oynayıp malum oyun pubg sarj çabuk gidiyor diyor bu sitemler bana çok gülünç geliyor benim her zamanki görüşüm telefona telefon olarak bakılması oyun istiyorssk hedefler başka olmalı benim gibi günlük ve sosyal medya kullanan biriyseniz saf android yeterli ama dediğim gibi kişiye ve isteğe göre değişir.

Oyla:

Onuralp

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Onuralp
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
A3 donanım olarak güzel bir cihaz kamerasına kadar ama kendi android one sistemi çok kötü 20 kere güncelleme verdiler hala düzelmedi, size tavsiyem bu cihazı almak istiyorsanız hemen bir custom rom yükleyin bayadır takip ediyorum cihaz için en iyi rom şuanda evo x cihazın hakkını veriyor ama miui kullanmak istiyorum derseniz onuda yüklemeniz mümkün hertürlü bu ikisi kendi android one sisteminden iyi. Evo x google pixel cihazlarının altyapısını baz alan bir rom.
Hocam Xiaomi cihazlarda temiz kurulum çok işe yarıyor genelde öyle yaptığınız oldu mu? Misal ben Note 8 Pro'yu kardesimden aldım onun yaşadığı bir iki ufak tefek uygulama çöküşü vs yasamiyorum sıfırdan kurulum yaptığım için o ise hep ota güncelleme yapmıştı. Konularimda var aynı şekilde ben Mi 9T'de aşırı ağırlık ve stabilite sorunu yaşıyordum belli basli uygulamalarda sıfırdan kurulum tavsiye ettiler yine ise yaramıştı. A3 tecrübem olmadığı için bilmiyorum ama hiç denediniz mi?

Oyla:

Onuralp

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Onuralp
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
10
Bence bizim beklentilerimiz hiç bitmez telefonun yazılımı çok iyi olsa bile keşke şu olsaydı illaki deriz bende note 8 pro dan mi a3 geçiş yaptım açıkcası mi a3 daha ergonomik ve ele tam oturuyor redmi note 8 pro ise zor cebe sığıyordu dediğim gibi brklentiler hiç bir zaman bitmez hatta bazıları 4 saat 5 saat oyun oynayıp malum oyun pubg sarj çabuk gidiyor diyor bu sitemler bana çok gülünç geliyor benim her zamanki görüşüm telefona telefon olarak bakılması oyun istiyorssk hedefler başka olmalı benim gibi günlük ve sosyal medya kullanan biriyseniz saf android yeterli ama dediğim gibi kişiye ve isteğe göre değişir.
Kesinlikle haklısınız hocam beklenti maalesef biz insanoğlunun içinde işlemiş, doyumsuzluk ne yazık ki var. Ama az ama çok. Apple'ın Plus ve Xr, 11 cihazları misal bana en ideal büyüklük gibi geliyor büyük tercih edilecekse ve Xiaomi cephesinde en yakın o ebatlara sahip cihaz A3. Birde ben şunu merak ediyorum, cihazda menü değilde MIUI gibi direkt ana ekran kullanmak istiyorum misal Poco Launcher'a bakayım dedim onda menü kapatma seçeneği bulamadım. A3'te mevcut mu?

Oyla:
Üst Alt