Soru Saf Android mi MIUI mı?

Onuralp

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Onuralp
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
10
Herkese merhaba arkadaşlar. Uzun süredir Apple kullandım ve sürekli telefon değiştiren biriyim. Xiaomi dünyasında Mi 8, Mi 9T deneyimlerim oldu ve şu an kullanmış olduğum Note 8 Pro modelini deniyorum. Note 8 Pro güzel cihaz fakat boyut olarak büyük geliyor ve ben çok alışamadım. Daha önceden hiç Saf Android kullanmadığım için Siz A3 kullanıcılarının deneyimlerine ihtiyacım var. Öncelikle iOS ve MIUI kullanım tecrübesi olanlar deneyimlerini anlatırsa daha çok işime yarar diye düşünüyorum. Benim bir telefondan arayüz akıcılığı dışında pek fazla bir beklentim yok çünkü telefonda sürekli oyun oynayan biri değilim benim işim daha çok sosyal medya, forumlar ve Netflix üzerine. Bu sebepten Note 8 Pro'nun daha güçlü olması pek bir önem farz etmiyor benim için. Mi 9 Lite ile Mi A3 arasında kaldım. Xiaomi'de nispeten daha Note 8 Pro'ya göre daha küçük ve ergonomi açısından elverişli cihazlar. Saf Android için genellikle sıkıcı ve Android özgürlüğünü pek sunmadığı söylenmekte bu iddialar doğru mu? Ve ayrıca A3'ten memnun musunuz? Keşke almasaydım dediğiniz yönleri var mı? Açıkçası şu an kişisel olarak benim için Android'de en sevdiğim özellik NFC ve sanırım bu cihazda mevcut değil bunun dışında pek eksik yok gibi fakat kullanım açısından sizin yorumlarınız daha önemli.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onuralp

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Onuralp
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
10
A3 donanım olarak güzel bir cihaz kamerasına kadar ama kendi android one sistemi çok kötü 20 kere güncelleme verdiler hala düzelmedi, size tavsiyem bu cihazı almak istiyorsanız hemen bir custom rom yükleyin bayadır takip ediyorum cihaz için en iyi rom şuanda evo x cihazın hakkını veriyor ama miui kullanmak istiyorum derseniz onuda yüklemeniz mümkün hertürlü bu ikisi kendi android one sisteminden iyi. Evo x google pixel cihazlarının altyapısını baz alan bir rom.
Hocam ben delta garantili Mi 8 aldım BL kilidini kapatmaya çalışıp cihazı brick ettim. Biliyorsunuz ithalatçı garantili cihazlar ilk etapta global rom atılmış olarak geldi BL kilidi açık şekilde. Ben Netflix'e önem verdiğim için BL kilidi açmak veya rom vs yüklemek bana yaramıyor ve bir de cihazı kutusundan çıktığı gibi saf halinde kullanmak daha iyi gibi geliyor.

Oyla:

Onuralp

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Onuralp
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
10
Bence ios için nasıl demiyorsak saf android için sıkıcı demek yanlış olur. . Her üretici kendisine göre saf android üzerine sistemlerini inşa ediyorlar. Ben miui da o stabiliteyi her zaman yakalayamıyorum. Saf android o konuda gerçekten iyi iş çıkarıyor. Miui da bildirimlerin zamanında gelmemesi, maillerin anında düşmemesi, anlık takılmalar, animasyon geçişlerinde hatalara çok kez rastladım. Pil olarak da fazla tüketiyor. Saf androidi günümüz giriş seviyesi telefonlarına bile kursanız bana mısın demez aynı performansla takılma olmadan çalıştırır. Kullandığın uygulamalar google uygulamaları olduğu için google play ile güncellenir ve sistem uygulamaları için geliştirici firmanın yeni sistem güncellemesi vermesini beklemezsiniz. Bir de artık saf androide fazla alıştığım için ve bu ekosistemin içinde olmaktan mutlu olduğum için chrome keep gmail gibi uygulamaları sıklıkla kullanıyorum. Bilgisayardaki keep uygulamasından telefonuma hatırlıtıcı oluşturuyorum chrome ile link paylaşıp telefondan baktığım siteye bilgisayardan bakıyorum falan biraz bu kolaylık beni cezbetti açıkçası. Aslında bunu miui ile yapabilirsiniz diyenler de çıkacaktır muhakkak, haklılar ama bir saf android kadar iyi çalışmıyor orada bu dediklerim.
Evet hocam ios tamamen kendine has bir sistem bir çok konuda özgürlük kısıtlaması var ben de sanırım o sisteme alışanlardan biriyim. Dediğiniz tarzı Apple ürünleri ile yapma kısıtı olması dışında güzel şekilde Apple'da yapıyordum. Ama ihtiyaçlar değişti örneğin Windows PC'ye geçiş yapmam gerekti vs o ekosistemin bana pek bir cazibesi kalmadı. Sıkıcı olmasından kastım genelde Android kullananlardan duydum saf Android'in marka romlarina göre daha sıkıcı olduğunu belirttiler.

Oyla:

mertr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
MI9
Konular
2
Bence OnePlus oxygen os en seri çalışan android, saf androidden bile daha hızlı geliyor bana şimdilerde OnePlus z orta sınıf modeli çıkacakmış acil ihtiyaç yoksa beklenebilir

Oyla:

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3
Xiaomi de Android One olarak Mi A2 kullanmıştım şöyle izzah etmek gerek mıuı tabanlı bir cihazda yazılımdan dolayı ne derece aksaklık yaşanabiliyorsa bu Android One tabanlı cihazlarda iki katı durumda her yeni güncelleme ile birşeyler eklenirken hatalarda sizi buluyor bana kalırsa bu iki cihazdan seçimim kesinlikle Mi9 Lite olurdu. Gerçek bir Android One deneyimi yaşamak istiyorsanız Google Pixel cihazlardan yana tercih yapmanız gerek banada bu söylendiğinde acaba gözüyle bakıyordum kullandıktan sonra anladım. MIUI candır canandır Android One tarafına kaymayın bence :)

Oyla:

Ahmetbzkrt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi A3
Meslek
Bilişim
Konular
2
Uzun süre orjinal yazılımla kullandım mi a3 ü sonrasında MIUI 11 haftalık roma geçtim inanın stock romun hiçbir artısı yok MIUI da şarj daha çok dayanıyor özellik desen cc9 dan portlandığı için onda ne varsa aynıları bunda da var hiçbir sorun bug da yok kasma donma ısınma hiçbir şey olmadı 3 aydır kullanıyorum kesinlikle gerçek a3 ü görmek istiyorsanız MIUI da deneyimleyin. Merak ettiğiniz olursa sorabilirsiniz.

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
İOS kullanıcısı için saf Android ağır gelebilir bence.
Miui arayüzü biraz daha kolay olacaktır.
Reklam kaldırma yöntemlerini öğrenip Miui arayüzü ile başlarsanız çok memnun bırakır.

Oyla:

A_R_K

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tsubasa
Cihazım
Mi9t
Konular
9
Yukarıda beklenti demişsiniz arkadaşlar ama bir zahmet 3 bin lira verdiğim cihaz kendi yazılımıyla sorunsuz çalışsın güncellemeden sonra hata vermesin başka işlerle uğraştırmasın, rom vs peşinde koşmadan maksimum verimle çalışsın.
Mi9t miui10 kullanıyorum, Instagram'da bildirim sorunu, netflixte kapanma sorunu, WhatsApta bildirim sorunu, chromeda donma vs yaşıyorum.
Bunlar olunca da cihazın donanım özelliklerinin bir gram önemi kalmıyor.
Yazılım da cihaz kadar önemli şu bir aylık Xiaomi tecrübem yıllardır görmediğim bilmediğim sorunlar yaşatması açısından çok faydalı oldu. Ne senelerce Samsung note serisinde ne huaweide böyle bir sorun yumağı görmedim ben. Cihaz içine yerleştirilen onlarca saçma uygulamaya girmiyorum dahi.
Abuk subuk rom vs illeriyle uğraşmadan kendi güncellemesiyle şarj süresinin üçte birini yemeden çalışan bir telefon istemek beklentiyi yükseltmek değildir. Benim tavsiyem yazılımıyla sizin uğraşmanız gerekecek bir marka-model tercih etmemenizdir. Şahsen bir daha da almam zaten.

Oyla:

xbatubgc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Uzun süre orjinal yazılımla kullandım mi a3 ü sonrasında MIUI 11 haftalık roma geçtim inanın stock romun hiçbir artısı yok MIUI da şarj daha çok dayanıyor özellik desen cc9 dan portlandığı için onda ne varsa aynıları bunda da var hiçbir sorun bug da yok kasma donma ısınma hiçbir şey olmadı 3 aydır kullanıyorum kesinlikle gerçek a3 ü görmek istiyorsanız MIUI da deneyimleyin. Merak ettiğiniz olursa sorabilirsiniz.
Aynen katılıyorum Bu cihaza MIUI Kurunca daha başka bi şey oluyor :)

Oyla:

Mi6kullanicisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Karakur
Cihazım
Mi 6
Konular
141
Bu konuda kullanıcılar aosp ve miuicilar olarak ikiye ayrılıyor. Ben miui seviyorum. Zibilyon tane aosp rom var. Onlardan birisini ya da bi' çoğunu deneyip hangisi hoşunuza giderse onu kullanabilirsiniz.

Oyla:

Onuralp

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Onuralp
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
10
Herkese yorumları için çok teşekkür ediyorum. Cihazı biraz inceleme fırsatım oldu(A3) biraz daha bekleyip acele etmek istemiyorum. Mi 9 Lite'a daha yakın gibiyim fakat şu an cihazı bulamıyorum piyasada. A3'ün Mavi rengini 64GB olarak 2000₺'ye buldum. Fiyat cazip geldi ama kararsızlık daha ağır bastı.

Oyla:
Üst Alt