Merhabalar arkadaşlar!
Bir konuda naçizane fikrimi beyan etmek istiyorum.
Bayrak son derece anlam ifade eden önemli bir simgedir. Halk arasından bayrağa çeşitli manalar yüklenir ki bunlar arasında; şeref, namus, haysiyet, kutsallık gibi çoğaltabileceğimiz çok fazla kavramsal ilişkilendirme mevcuttur.
Gel gelelim benim düşünceme: aşırı derecede anlam ifade eden bu simgenin bu kadar çok ve her tarafta kullanılması öyle yada böyle her haline göz alışkanlığı yaratır ki buda çok kötü bir sonuca götürür bizi. Bayrak hakkında umursamazlık ve boş vermişlik. Çok gördüğünüz şeye olan saygınızı zaman ve rutin nedeniyle kaybedersiniz. Özellikle milli bayramlarda törenlerden sonra ki manzara insanın gözlerine bata bata ortadadır.
Asılamaması gereken yerlere asılarak unutulan bayrakların vaziyetleri insanı mahveder. Bu yüzden sadece olması gereken yerde olmalıdır bayrak. Sevgimiz saygımız değerlerimiz karşısında; her gördüğümüzde yürek çarptıracak kadar uzağımızda, bir o kadar da gönlümüzde.
Bayrak her tarafta herkeste olursa her şeyde olursa sıradanlaşır.
Kesinlikle art niyet yoktur. sözlerimi yanlış yorumlamayın lütfen.
Bayrak kanunundan bir bölüm.
Madde 7 – Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez.
Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.
Teşekkür Ederim.