- Adım
- MIUI Destek
- Cihazım
- POCO X3 PRO
- Meslek
- ROM Geliştiricisi
- Konular
- 36
Beni forumda tanıyan tanır. En son mi 10T pro ile android' e veda edip iPhone grubuna geçmiştim. Son olarak da iPhone 14 Pro Max (TR) cihazdan S23 Ultra 12/512(TR) cihaza geçiş yaptım. Bir çok cihaz ve platformu tecrübe ettim.YD olarak alıcam fakat bu 2 cihaz arasında kaldım. Araştırma yaptım özellikler vs hatalar performanslar kıyaslamalara baktım fakat muallakta kaldığım bazı noktalar var.
1-) S23 Ultra 'da Server kaydı - 13 Ultra 'da Direnç
2-) Yazılımsal durum
3-) Uzun vadede hangisi daha iyi olur ?
Cihazın genel kullanım amacı fotoğrafçılık üzerine olucak. Tabi arada oyun vs oynanır. Aklıma takılan gelen sorular bunlar.
Xiaomi, uzun vadede sana çılgınlar gibi custom rom aratacak, her güncellemede cihazın eskiye nazaran daha berbat olacak, mevcut romunu nasıl geliştirip toparlayacağını dahi araştıracaksın, hatta yer yer sırf 1 sürümlük rom için ruslara yüzlerce ruble ödeme yapıp rom satın aldıracak hale getiren bir firma. Telefonu telsiz gibi kullananlar da doğal olarak çayomi şöyle iyi böyle iyi diyecek. Ancak tecrübeli, artık işin içine girmiş olanlar da sana yine tüm kıl tüy ne varsa söyler.
Şimdi gelelim samsung' a;
- Knox sayacı denen illet nedeniyle rom attığın an garanti dışı kalıyor. Stock rom atsan da knox sayacı saymaya devam ediyor. Haliyle garantiye geri girmiyor. Tabi senin cihaz YD olacağı için kafana göre rom atabilirsin.
- İşletim sistemi her ne kadar android olsa bile, 3.parti tema / tema uygulaması yok. Anca galaxy store' dan indirir / satın alırsın.
- Henüz yeni olması nedeniyle kılıf kıtlığı mevcut (Ben de çinden kılıf aldım.)
- Henüz yeni olması nedeniyle ROM çeşitliliği yok.
- Bu forum gibi bir forum ortamına sahip değil. (Keşke burası xiaomi üzerinden çıkıp global android forumu olup daha fazla cihaza destek sunsa. Daha da büyüse diyorum.) Hatta Samsung' un forumu da yok denebilir. Abuk sabuk ingilizce forumları forumdan saymıyorum.
- Sistem, akıcılık, performans, batarya performansı ve kamera konusunda iphone dan geçmeye bile değer onu da söyleyeyim.
- Cihazın YD ve Server kayıtlı olacağı için SamsungPass ve Güvenli klasör özelliklerini kullanamayacaksın.(çok mühim özellikler değil ama olsa da tadından yenmez.)
- Cihazın YD ve Server kayıtlı olacağı için bazı samsung modellerine has olarak söylüyorum hepsinde geçerli değil; güncellemeleri OTA yani ayarlar menüsünden değil, Samsung pc uygulaması üzerinden telefonu pc ye bağlayıp yapmak zorunda kalacaksın ama her halükarda sorunsuz güncellenecek. Öyle güncelleme yaptım imei gitti derdin olmayacak.
YD cihaz konusunda ise elbette ki yazılımsal server kaydı muhakkak donanımsal dirençten daha iyidir. Direnç kaynaklı cihazı bozulan, elinde kalan bir çok arkadaşımız oldu.
Umarım biraz da olsa kafanda birşeylerin oturmasına faydam olmuştur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kusura bakmayın, yorumunuzu tebessümle okudum.Mi serisi telefonlar orijinal yazılımla çalışırken ; pc'den bağlanarak, istemediğimiz uygulamaları kalıcı olarak kaldırmak mümkündür.
Oysa samsung serisi telefonlarda bu işlemi yapabilmek için, önce telefona root atmak gerekmektedir.
Anlatmak istediğim; mi serisi telefonları istediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz.
Bu özelleştirmenin önemi hakkında bir örnek verirsem, konu daha iyi anlaşılacaktır.
Diyelim ki, tarayıcı olarak chrome kullanıyorsun. Telefonun yazılımı ile birlikte gelen tarayıcı orada yıllar yılı duruyor. Boş yere hafıza işgal ediyor. Arka planda çalışıp pil tüketiyor. mi telefona PC'den bağlanarak, kullanmayacağımız uygulamaları kalıcı olarak kaldırabiliyoruz. Böylece telefonun batarya dayanımı uzuyor.
Oysa samsung serisi telefonlarda bu işlemi yapmak için telefona root atmak gerekmektedir.
Telefondan bankacılık işlemi yapıyorsam, telefonu ne diye root'layayım ki ?
Telefonun kamerası ile hiç işim olmaz. Whatsapp görüşmesi yapacak kadar kamerası olsun yeter.
Oyun ile hiç işim olmaz. Olanları da kalıcı olarak silerim.
Başta telefonum hızlı çalışsın. Mümkünse ekran ölçüsü( aspect ratio ) 16:9 olsun. Sadece kullanacağım uygulamalar olsun. Diğerlerini kaldırabileyim. Akşam bir saat kadar youtube'dan haberleri izleyeyim yeterli benim için.
Özetle; kullandığımız mi serisi telefonların kıymetini bilelim.
1- Samsung cihazlarda da debloat işlemi rootsuz gerçekleştiriliyor hocam.
2- Kullanmadığın uygulamaları "Devredışı Bırak" ile pasif hale getirip, menüden otomatik gizleyebiliyor hatta hiç tüketim yapmamasını sağlayabiliyorsunuz.
3- Cihazı rootlasan dahi roothide yapıp yine sorunsuz bankacılık uygulaması kullanabiliyorsun.
Son düzenleme: