Sohbet S23 Ultra Mı ? 13 Ultra Mı?

lipitor45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
emrah
Cihazım
Xiaomi 13 ultra
Meslek
Polis
Konular
1
Hocam şimdi şöyle m50 ve lens kiti mevcut bir cihazı var kardeşim dış çekim ve düğün fotoğrafçılığı yapıyor. Ona yeterli geliyor. Bu cihaz dışında yanında makina taşımak istemediği zaman kullanabileceği bir cihaz istiyor. Bu şu demek değil düğün vs fotoğraflarını onla çekicek. Hayır göz alışkanlığından dolayı farklı gelmesin istiyor. Onun dışında verilen meblağ büyük olunca etinden sütünden sonuna kadar yararlanmak istiyor insan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende bunu düşünüyorum hocam s23 ultra yı deneyimleme fırsatımız oldu fakat 13 ultra da öyle bir şansımız olmadı. Telefonu kullanıcak olan kişi kardeşim. Ben biraz xiaomi fanboyuyum uzun zamandır kullandığım cihazda mi9t olunca arayüzü vs Samsung dan daha iyi geliyor. Elzem olan konular ise 90 watt hızlı şarj harman kardon 65 milyar renk fakat aksesuar konusunda kılıf ekran koruyucu bulmak konusunda da malum 13 için seçenek yok nerdeyse mantıklı elle tutulur şekilde zihinsel olarak rahatlatıcı bir çıkış yolu bulamadık kendimizce
hocam mi 13 ultra daha resmi yollarla türkiyeye gelmiş değil dolayısıyla aksesuarda evet biraz sıkıntı ancak ben bile n11 de kılıfını buldum satın aldım. çok güzel bir kılıf. lens koruyucu da aldım. 3 tane aldım lens koruyucu isteyen olursa gönderebilirim özelden ulaşın.

Ekli dosyalar

• 1689602711245.jpg
    1689602711245.jpg
    4,1 MB · Görüntüleme: 29
  • 1689602711241.jpg
    1689602711241.jpg
    3,7 MB · Görüntüleme: 30

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Uzun vaade için tabiki samsung, o kadar para verip xiaomi aldıktan 1 sene sonra farklı bir sorundan rezillik çekmeye değmez

lipitor45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
emrah
Cihazım
Xiaomi 13 ultra
Meslek
Polis
Konular
1
Uzun vaade için tabiki samsung, o kadar para verip xiaomi aldıktan 1 sene sonra farklı bir sorundan rezillik çekmeye değmez
Eşim 2 yıldır mi 10t pro kullanıyor ben seçmiştim modeli. Kendisi telefondan çok anlamaz. 2 sene oldu bir kere format atmadık. Bir kere yavaşlama olmadı. Hala canavar gibi çalışıyor hatta benim mi13 ultra instagramda hikaye paylaşırken alttan yukarı sürükleyip müzik vs eklediğimiz yer çıkarken kasıyor titriyor ama onun telefonda gram kasma yok.
Samsung yıllardır yazılım konusunda kendisini geliştirmedi. Exynos cpu lu s20 plus vardı bende 4k video çekerken 4dk sonra ısınmadan dolayı videoyu ya kapatıyor yada uyarı veriyordu. Şimdi gen 2 cpulu olan belki öyle değildir ama Samsung s2 s3 s3 not 4 not 5 ve s20 kullanmış biri olarak nefret ediyorum samsungtan.

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Son 7 senedir Xiaomi kullanıp Samsung'a geçen biri olarak S23 Ultra derim. Xiaomi verdiği güncellemelerdeki yazılımsal hatalarıyla maalesef insanı pişman ediyor. Samsung bu konuda önde ve fotoğrafçılıkta yapay zekayı çok iyi kullanıyor. Expert Raw uygulamasıyla profesyonel çekimlere izin veriyor(iso ayarı, Ev+, focus vb)
Unutmayın Samsung server kayıtlı cihazlara custom rom atılmıyor, atılırsa imei gider. Yani orijinal yazılımla kullanmak zorunda olacaksınız. Ben sıkılırım cihaza rom yüklerim diyorsanız Xiaomi almanız gerekir.

lipitor45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
emrah
Cihazım
Xiaomi 13 ultra
Meslek
Polis
Konular
1
Bu arada mi 13 ultra ekranı 65 küsür milyar renk olduğu doğru mu ya. Hiç inandırıcı gelmedi bana

lipitor45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
emrah
Cihazım
Xiaomi 13 ultra
Meslek
Polis
Konular
1
Son 7 senedir Xiaomi kullanıp Samsung'a geçen biri olarak S23 Ultra derim. Xiaomi verdiği güncellemelerdeki yazılımsal hatalarıyla maalesef insanı pişman ediyor. Samsung bu konuda önde ve fotoğrafçılıkta yapay zekayı çok iyi kullanıyor. Expert Raw uygulamasıyla profesyonel çekimlere izin veriyor(iso ayarı, Ev+, focus vb)
Unutmayın Samsung server kayıtlı cihazlara custom rom atılmıyor, atılırsa imei gider. Yani orijinal yazılımla kullanmak zorunda olacaksınız. Ben sıkılırım cihaza rom yüklerim diyorsanız Xiaomi almanız gerekir.
Expert Raw özelliği xiaomi de de var hocam hatta ismi Ultra Raw. Normal Raw var bir de ultra Raw var yani güncelleme konusunda bişey diyemem aktif olarak yıllarca kullanmadım. Ama evde 3 tane xiaomi var. YouTube da S23 ile mi 13 ultra kamera karşılaştırmalarını izleyin mi 13 ultra çoğu yerde önde.

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Eşim 2 yıldır mi 10t pro kullanıyor ben seçmiştim modeli. Kendisi telefondan çok anlamaz. 2 sene oldu bir kere format atmadık. Bir kere yavaşlama olmadı. Hala canavar gibi çalışıyor hatta benim mi13 ultra instagramda hikaye paylaşırken alttan yukarı sürükleyip müzik vs eklediğimiz yer çıkarken kasıyor titriyor ama onun telefonda gram kasma yok.
Samsung yıllardır yazılım konusunda kendisini geliştirmedi. Exynos cpu lu s20 plus vardı bende 4k video çekerken 4dk sonra ısınmadan dolayı videoyu ya kapatıyor yada uyarı veriyordu. Şimdi gen 2 cpulu olan belki öyle değildir ama Samsung s2 s3 s3 not 4 not 5 ve s20 kullanmış biri olarak nefret ediyorum samsungtan.
Hocam eşiniz şanslı 10t pro da baya bilimyum sorun var telin hala yaşıyor olması eşinizin şansına, exynos işlemciler için dediklerinize katılıyorum snapdragon 888 den bir farkları yok ısınmada ama 23 serisinde özellikle plus ve ultra soğutma vs çok inceleme baktım çok hoşuma gitti genel olarakta şikayet duymadım o yüzden o modeli öneriyorum.

Bu arada mi 13 ultra ekranı 65 küsür milyar renk olduğu doğru mu ya. Hiç inandırıcı gelmedi bana
Onun olayı şeydi sanırım 10 bite kadar ekran veriyor ama kalan 2 bit yapay tarzı bir şey oluyordu bu sayede 65 milyar lafını diyebiliyorlar. Bana göre pazarlama için kullanılan bir şey aman aman bir fark olsa her yerde boy boy görmemiz gerekti 😂

lipitor45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
emrah
Cihazım
Xiaomi 13 ultra
Meslek
Polis
Konular
1
Hocam eşiniz şanslı 10t pro da baya bilimyum sorun var telin hala yaşıyor olması eşinizin şansına, exynos işlemciler için dediklerinize katılıyorum snapdragon 888 den bir farkları yok ısınmada ama 23 serisinde özellikle plus ve ultra soğutma vs çok inceleme baktım çok hoşuma gitti genel olarakta şikayet duymadım o yüzden o modeli öneriyorum.

Onun olayı şeydi sanırım 10 bite kadar ekran veriyor ama kalan 2 bit yapay tarzı bir şey oluyordu bu sayede 65 milyar lafını diyebiliyorlar. Bana göre pazarlama için kullanılan bir şey aman aman bir fark olsa her yerde boy boy görmemiz gerekti 😂
bende s23 ile mi 13 ultra arasında kalmıştım. samsung tercih etmeme sebebim ise 1 samsunga gıcık olduğum, 2 s23 ultra köşeleri çok sert ya. dümdüz takoz gibi yapmışlar biraz oval olsa tasarım bence daha iyi olurdu. tabi güzellik görecelidir bana çirkin geldi. Ayrıca samsung not serisi gibi kalemi var çok iyi ancak dediğim gibi çok köşeli tasarımlar tutmuyor bence.

lipitor45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
emrah
Cihazım
Xiaomi 13 ultra
Meslek
Polis
Konular
1
YD olarak alıcam fakat bu 2 cihaz arasında kaldım. Araştırma yaptım özellikler vs hatalar performanslar kıyaslamalara baktım fakat muallakta kaldığım bazı noktalar var.

1-) S23 Ultra 'da Server kaydı - 13 Ultra 'da Direnç
2-) Yazılımsal durum
3-) Uzun vadede hangisi daha iyi olur ?

Cihazın genel kullanım amacı fotoğrafçılık üzerine olucak. Tabi arada oyun vs oynanır. Aklıma takılan gelen sorular bunlar.
Aşağıdaki inceleme size yardımcı olabilir Bi izleyin isterseniz.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Mi serisi telefonlar orijinal yazılımla çalışırken ; pc'den bağlanarak, istemediğimiz uygulamaları kalıcı olarak kaldırmak mümkündür.

Oysa samsung serisi telefonlarda bu işlemi yapabilmek için, önce telefona root atmak gerekmektedir.

Anlatmak istediğim; mi serisi telefonları istediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz.

Bu özelleştirmenin önemi hakkında bir örnek verirsem, konu daha iyi anlaşılacaktır.

Diyelim ki, tarayıcı olarak chrome kullanıyorsun. Telefonun yazılımı ile birlikte gelen tarayıcı orada yıllar yılı duruyor. Boş yere hafıza işgal ediyor. Arka planda çalışıp pil tüketiyor. mi telefona PC'den bağlanarak, kullanmayacağımız uygulamaları kalıcı olarak kaldırabiliyoruz. Böylece telefonun batarya dayanımı uzuyor.

Oysa samsung serisi telefonlarda bu işlemi yapmak için telefona root atmak gerekmektedir.

Telefondan bankacılık işlemi yapıyorsam, telefonu ne diye root'layayım ki ?

Telefonun kamerası ile hiç işim olmaz. Whatsapp görüşmesi yapacak kadar kamerası olsun yeter.

Oyun ile hiç işim olmaz. Olanları da kalıcı olarak silerim.

Başta telefonum hızlı çalışsın. Mümkünse ekran ölçüsü( aspect ratio ) 16:9 olsun. Sadece kullanacağım uygulamalar olsun. Diğerlerini kaldırabileyim. Akşam bir saat kadar youtube'dan haberleri izleyeyim yeterli benim için.

Özetle; kullandığımız mi serisi telefonların kıymetini bilelim.

Üst Alt