- Adım
- Mehmet
- Cihazım
- casper
- Konular
- 15
Hata veriyor 644 ayari yapym yine kaydedemiyorumArkadaşlar kernel kodlarını kurcalarken Xiaomi'nin zamanında Apple'in yaptığı gibi batarya kapasitesini düşürme yaptığını gördüm kesin olmamakla birlikte. İlk resimde 3100 yazan charge full kapasitesi kernelin orjinal kodlarinda 2875 mah gösteriyordu. Ben düzenleyip 3100 yaptim. Normalde batarya kapasitesi 3200 mAh. Cihazim mix3. Eger test etmek isteyen olursa bu konu altinda bu durumu degerlendirelim.
yapacaginiz her islem sizin sorumlulugunuzdadir eger bu islerden anlamiyorsaniz lutfen ugrasmayin.
root explorer yada mt manager ile bu yoldan sys/class/power_supply/bms/uaevent text editorle acin bilgilere bir bakin sonra bms klasorunde charge_full eger batarya kapasitenizle uymuyorsa ona gore ayarlayin. 100mah dusuk yapin benim onerim.
Deneyip test eden olursa sonuçları burda paylaşalım.
Editleme yapamayan ve degistiremeyenler 644 izinlerini vermesi gerekiyor.
Dostum ölmüş pil kısmını bu yolla iyileştireceğini nereden duydun . Öyle bir şey yok . Orada yazan pilin şuanki asıl değeri . Kodla müdahale yapsanda pil performansının pili değiştirmediğin sürece değişeceğini pek sanmıyorum.o kadar insan yorum yapmış, bir kişide tam açıklayıcı birşey yazmamış, benim telefonum xiaomi mi9 explorer edition, neredeyse 2 yıllık olacak mayıs aylarında batarya sağlığı iyi gösteriyor ama ben çok oyun oynarken şarjda kullandım falan hele pubg de bataryayı su gibi emiyor, grafik aşırı-akıcı da telefon parlaklığı full %100 iken geçen oyuna girdim 26 dk da %27 azaldı batarya, şimdi bnm 3300 mah, bende o yer 2030 yazıyor ben 3300 yaparsam bir faydası olur mu? işe yarıyor mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
ve ben bu değeri değiştiremiyorum alttaki hataları veriyor
Telefonunuzun ismi rom versiyonu filan build.prop isimli bir dosyadadır. Onu bir text editör ile açıp telefonununuzun adını iphone 12 yapınca telefonunuz iphone oluyormu?Bu değeri değiştirince fark gören oldu mu? Pil performansında gelişme oluyor mu?
Aynı şey mi sence? Pilin hangi seviyeye kadar şarj edileceğini bu değerler belirliyor olamaz mı?Telefonunuzun ismi rom versiyonu filan build.prop isimli bir dosyadadır. Onu bir text editör ile açıp telefonununuzun adını iphone 12 yapınca telefonunuz iphone oluyormu?
Zeki Müren de bizi görecek mi?