Yardım Root Gizleme Sorunu

elebasi7102

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Gökhan
Cihazım
redmi note 8
Meslek
657
Konular
4
İki tane boot.img yaparsanız cihaz her türlü bootloop'a düşücek ArrowOS kullanıyorsanız o romun içindeki boot.img Modlayıp Atacaksınız.
Yok iki tane boot.img denedim demek istedim ayrı ayrı. Biri ArrowOS romun orjinal boot.img'si. Diğeri Cuh Kernel ksu özellikli boot.img

VHOLDY

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Efe
Cihazım
Redmi Note11PRO
Meslek
Developer
Konular
56

elebasi7102

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Gökhan
Cihazım
redmi note 8
Meslek
657
Konular
4

VHOLDY

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Efe
Cihazım
Redmi Note11PRO
Meslek
Developer
Konular
56

elebasi7102

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Gökhan
Cihazım
redmi note 8
Meslek
657
Konular
4
Yamaladıktan sonra APatch girip parola girdinizmi?
Girdim Hocam ne yaptıysam olmadı. EU rom 12.0.3 e döndüm. Android 10 şimdilik işimizi görür en azından. EU rom Android 11 olan çok kasıyor bilginize. ArrowOS 13.1 rootlu banka uygulamaları ile kullanabilen olursa tekrar dönebilirim. Çok güzel akıcı bir romdu.

BoostersX

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
NYANKO
Cihazım
Telefon
Konular
7
Girdim Hocam ne yaptıysam olmadı. EU rom 12.0.3 e döndüm. Android 10 şimdilik işimizi görür en azından. EU rom Android 11 olan çok kasıyor bilginize. ArrowOS 13.1 rootlu banka uygulamaları ile kullanabilen olursa tekrar dönebilirim. Çok güzel akıcı bir romdu.

bu romu tavsiye ederim.
Benim cihaz mi 10t pro idi. Android 12den, 10'a geçtim xiaomi.eu rom baya stabil ama senin de dediğin gibi bazen bazı uygulamalar yüklenmiyor maalesef. Tekrar 12 de dönmek istemiyorum çünkü cihaza ağır geliyor. Genelde cihazın ilk çıktığı rom en az kasan rom oluyor. Lâkin fakirlik seviyemiz sağolsun yeni cihaz aldırtmıyor, elimizdeki cihazı ameliyat yolu ile yaşatmaya çalışıyoruz :)
Android 12 için OC yöntemleri bulunsa da hâlihazırda Android 12'de cihaz ısınıyor.
Ama note 8 pro iyi cihazdır. Verebileceğim tavsiye linkteki romu yüklemen ve AppManager isimli uygulamayı kurman

tüm bloatware uygulamarı silmen. Hatta birazcık kendine dürüst olup seyrek kullandığın uygulamaları dahi silmen(rootsuz silinmeyen. örneğin mi music ve mi videoyu silip sadece mx player kurman gibi), gerektiğinde kurmanı tavsiye ederim. İlaveten bazı gerekli gibi görünen sistem uygulamalarını da silmen sana ram + cpu rahatlaması olarak dönecektir.

elebasi7102

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Gökhan
Cihazım
redmi note 8
Meslek
657
Konular
4
Benim telefon redmi note 8. (pro) Değil Hocam düz note 8. EU rom 12.0.3 tede rootu gizleyemedim. Dün gece tekrar ArrowOS a döneyim dedim. Madem rootsuz kullanacam ArrowOS a geçeyim onu rootsuz kullanayım dedim. ArrowOS a geçtim. Kernel bile yüklemedim. Ama Vakıfbank yine root demedi ama sistem değiştirilmiş gibi bir uyarı verdi aktif edemedim. Döndüm yine MiuiPro 20.3.26 ya (Android 9). Magiski çaktım mis gibi hiçbir hata yok. Vakıfbank da aktif.

Reagle

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
Redmi Note 10S
Meslek
öğrenci
Konular
24
Hocam apatch aslında kernelsu gibi çekirdekte çalışan bir root yöntemi. Arasındaki fark ne diyorsanız kernelsunun resmi cihaz desteği çok az. Bu sebeple apatch kullanıyor insanlar cihazları kernelsu desteklemediğinde. Bunu anlatmak istedim çünkü cevaplarınız da kafanız biraz karışmış gibiydi. Her neyse konuya dönüş yapalım. Sizin cihazınız için ksu destekli kernel build etmişler yani romu atıp üzerine kerneli attıktan sonra cihazınız kernelsuyu desteklemiş olacak. Ksu için uygun sürümü indirip cihazınıza kurun ve herhangi bir modül olmadan + olarak cihazda herhangi modlanmış bir uygulama olmadan banka uygulamalarına girin. Olması lazım genelde. Olmuyorsa cihaz kernelin değiştiğini anlıyor bu suretle de banka uygulamaları çalışmıyor olabilir.

elebasi7102

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Gökhan
Cihazım
redmi note 8
Meslek
657
Konular
4
Hocam apatch aslında kernelsu gibi çekirdekte çalışan bir root yöntemi. Arasındaki fark ne diyorsanız kernelsunun resmi cihaz desteği çok az. Bu sebeple apatch kullanıyor insanlar cihazları kernelsu desteklemediğinde. Bunu anlatmak istedim çünkü cevaplarınız da kafanız biraz karışmış gibiydi. Her neyse konuya dönüş yapalım. Sizin cihazınız için ksu destekli kernel build etmişler yani romu atıp üzerine kerneli attıktan sonra cihazınız kernelsuyu desteklemiş olacak. Ksu için uygun sürümü indirip cihazınıza kurun ve herhangi bir modül olmadan + olarak cihazda herhangi modlanmış bir uygulama olmadan banka uygulamalarına girin. Olması lazım genelde. Olmuyorsa cihaz kernelin değiştiğini anlıyor bu suretle de banka uygulamaları çalışmıyor olabilir.
Zaten ArrowOS 13.1 içeriğinde QuicksilveR kernel v2.5 yüklü geliyor. Ben Cuh Kernel 1.8 KSU olanı yüklemiştim. Kernel yüklesem de yüklemesem de banka uygulaması işletim sistemi değiştirilmiş gibi bir hata veriyor açmıyor. Apatch ile denediğimde boot.img yamalamak gerektiği için QuicksilveR kernel ve Cuh kernel yüklü boot.img leri Apatch ile yamalarken hata veriyor.

Aslında forumda kullanan tavsiye eden çok diye yükledim gerçekten çok iyi. Ama kullanan banka uygulamalarını nasıl yapıyor acaba? Gören biri cevaplasa yine denerim.

Üst Alt