Ne zaman rom değişmeye kalksam romu yüklüyorum ve ardından cihaz açılıyor gibi oluyor bir yükleme ekranı geliyor sonra kendini loop a alıyor.Sebebi ne olabilir ? Her yüklemede format data yapmak yoruyor çünkü fazla dosyam var yedeklencek.

Hocam bununla ilgili bir yöntem var ama daha deneyemedim. DFE kullanabilirsiniz.
Kısaca DFE den bahsetmek gerekirse MIUI tabanlı olsun AOSP tabanlı olsun ve ya farklı tabanlı bu tür romlar yüklenirken verileri şifrelerler (uygulama ve kullanıcı dosyaları olan bölümü) eksta güvenlik katmanı oluşturabilmek adına. Durum böyle olunca da Romlar arası geçişte yaşadığınız durum oluşuyor...
Bunu engellemek için 
DFE devreye giriyor. DFE nin açılımı 
"Disable Force Encryption Explained" yani Zorunlu veri şifrelemeyi devre dışı bırakma...
Yabancı bir sitede denk gelmiştim DFE kullanıldığında Romlar arası geçişte format data yapmak zorunda kalmıyorsunuz Wipe ları yapmanız yeterli ama DFE yi ilk kullanmaya başlamadan önce tam temizlik yapmanız lazım yani format data ve Wipe adımlarından sonra DFE ve Romu yüklememiz lazım ardından Magisk'i... Bundan sonraki Rom değişimlerinde ise format data yapmadan sadece Wipe tan sonra 
DFE Rom Magisk üçlüsünü hep kurup kurup devam edebilirsiniz