ROM YÜKLEMEDE STATUS 7 (Installation aborted 7 ) HATASI

KaizenTR

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Meslek
.
Konular
37
Rom yüklemede yeni olan veya bu sorunla ilk defa karşılaşan arkadaşlar,
Öncelikle [font=verdana, tahoma, arial]MD5 Checksum dan indirme hatası ve romun web e başka bir upload hatası yok ise şu şekilde dosya düzeltme ile rom stabil yükleyebilirler.

[font=verdana, tahoma, arial]1-[font=verdana, tahoma, arial]notepad ++ programını pc de kurun.
[font=verdana, tahoma, arial]2-[font=verdana, tahoma, arial]İndirdiğimiz romu zip-rar dosyasından çıkarın.
[font=verdana, tahoma, arial]3-[font=verdana, tahoma, arial]META-INF klasöründen - com - google - android - updater-script dosyasının notepad+ programı ile edit with notepad ++ ile aç.
[font=verdana, tahoma, arial]4-Genellikle mount a kadar olan ; dahil siliyoruz.
[font=verdana, tahoma, arial]örnek olarak;
assert(getprop("ro.product.device") == "codina" || getprop("ro.build.product") == "codina" || 
getprop("ro.product.device") == "u8815" || getprop("ro.build.product") == "u8815" || 
getprop("ro.product.device") == "u8818" || getprop("ro.build.product") == "u8818"); 

yani nekadar assert ve getprop varsa sil dosyada. tekrar kaydet. çık

[font=verdana, tahoma, arial]5-sonra geri gelerek winrar-winzip ile çıkardığın dosyayı tekrar zip le (sakın rarlı yapma)
[font=verdana, tahoma, arial]6-romu tekrar cwm den ziple.

[font=verdana, tahoma, arial]güle güle kullanın

Ethnic

yunus
Yönetici
Co-Admin
Geliştirici Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
128
Bir arkadaşımın i900G modeline rom yüklerken bu hatayı almıştım ve bu yöntem ile romu sorunsuz yükledim. Yani işe yarıyor. Konu için teşekkürer.

Testimo

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
3310
Konular
21
Cvp: ROM YÜKLEMEDE STATUS 7 (Installation aborted 7 ) HATASI

twrp 2.6.3.0 recovery kullan ve adb den fastboot erase cache komutunu ver ...

Baron

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Galaxy Ace
Konular
16

Hocam bildiğim kadarıyla rom atarken yanlış bir hareket telefonun kullanılmamasına bile yol açabiliyor denildiğini duymuştum,bir video var ise onuda koyabilir misiniz hocam bilmeyen arkadaşlar için görsel olmuş olur :)

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

@kaizen güzel bilgi teşekkürler. Bu konuyu hemen hemen her cihazda yaşanabildiği için android bölümüne alalım .

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Aslında bu komutlar, romun farklı cihazlara yüklenip o cihazların brick olmalarına engel olmak adına koyulmuş komutlardır. Bu komutlarla cihazın bilgileri alınarak karşılaştırılıyor ve doğru cihaz ise rom yüklenmeye devam ediyor. Yanlış bilgi alınırsa işlem iptal edilerek telefonun brick olması engelleniyor. Yani biz Status 7 hatası alarak bunu görüyoruz.
İndirilen rom yüklenecek cihazın romu olduğuna eminsek, demek ki bir şekilde ya kullanıcılar tarafından build.prop dosyası ile oynanarak bu bilgiler değiştirilmiş yada developer farklı rom yapıyorsa Script dosyasında değişiklik yapmayı unutmuştur.
Kısaca indirilen romun, yüklenecek olan cihazın modeline ait olduğu mutlaka teyit edilmelidir.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

A.Skywalker

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Anakin
Cihazım
Galaxy S 2
Konular
4

Güzel bir bilgi, paylaşım için teşekkürler.

pisicopat

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1

kaizen pid=3598 dateline=1403166039' Alıntı:
Rom yüklemede yeni olan veya bu sorunla ilk defa karşılaşan arkadaşlar,
Öncelikle [font=verdana, tahoma, arial]MD5 Checksum dan indirme hatası ve romun web e başka bir upload hatası yok ise şu şekilde dosya düzeltme ile rom stabil yükleyebilirler.

[font=verdana, tahoma, arial]1-[font=verdana, tahoma, arial]notepad ++ programını pc de kurun.
[font=verdana, tahoma, arial]2-[font=verdana, tahoma, arial]İndirdiğimiz romu zip-rar dosyasından çıkarın.
[font=verdana, tahoma, arial]3-[font=verdana, tahoma, arial]META-INF klasöründen - com - google - android - updater-script dosyasının notepad+ programı ile edit with notepad ++ ile aç.
[font=verdana, tahoma, arial]4-Genellikle mount a kadar olan ; dahil siliyoruz.
[font=verdana, tahoma, arial]örnek olarak;
assert(getprop("ro.product.device") == "codina" || getprop("ro.build.product") == "codina" || 
getprop("ro.product.device") == "u8815" || getprop("ro.build.product") == "u8815" || 
getprop("ro.product.device") == "u8818" || getprop("ro.build.product") == "u8818"); 

yani nekadar assert ve getprop varsa sil dosyada. tekrar kaydet. çık

[font=verdana, tahoma, arial]5-sonra geri gelerek winrar-winzip ile çıkardığın dosyayı tekrar zip le (sakın rarlı yapma)
[font=verdana, tahoma, arial]6-romu tekrar cwm den ziple.

[font=verdana, tahoma, arial]güle güle kullanın

Gerçekten çok teşekkür ederim. Böylelikle miui romu sorunsuz bir şekilde yüklemeyi başardım.

Taha

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
14
Bendeki sorun stock romun yüklenememesi cihaz Huawei G610-U30 huawei sitesindeki orjinal B105 türkçe olan romu yüklemiyor 
Fabrika çıkışlı romu kullanmaktayım
Cihazdaki sürüm B106 
Hata olarak B107 veya B108 romunu yükleyin diye hata vermekte B107 & B108 romda yok
Bu konuda bilgisi olan var mı?

Üst Alt