Yardım ROM Yükleme Adımları

Furkan Bektaş

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi Mi 9T Pr
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10.3.3
Telefon Modeli
Mi 9T Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Bu akşam ROM yüklerken pek çok sorunla karşılaştım. Telefonum IMEI repairli, sadece EFS olarak ve full sistem yedeği olarak da yedek aldım.

Çıkan sorunlardan sonra MiFlash ile Global 10.3.3 flashladım. Şu an elimde MiRoom dosyası var. Forumdaki rehberleri vs okudum ama aklıma takılan yerler var. MiRoom'a tertemiz şekilde geçiş yapmak istiyorum. IMEI gitmesin, geri kalan tüm verilerim gidebilir. Bunun için nasıl yol izlemeliyim? Her kişi farklı şekilde yol gösteriyor. 4 wipe, 5 wipe, format data-yes. Hatta 4 wipe yapacağım kısımda kimsenin bahsetmediği "Vendor" adında da bir bölüm var. Bunu da ellemem gerekiyor mu? Yardımcı olursanız sevinrim.

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Bu akşam ROM yüklerken pek çok sorunla karşılaştım. Telefonum IMEI repairli, sadece EFS olarak ve full sistem yedeği olarak da yedek aldım.

Çıkan sorunlardan sonra MiFlash ile Global 10.3.3 flashladım. Şu an elimde MiRoom dosyası var. Forumdaki rehberleri vs okudum ama aklıma takılan yerler var. MiRoom'a tertemiz şekilde geçiş yapmak istiyorum. IMEI gitmesin, geri kalan tüm verilerim gidebilir. Bunun için nasıl yol izlemeliyim? Her kişi farklı şekilde yol gösteriyor. 4 wipe, 5 wipe, format data-yes. Hatta 4 wipe yapacağım kısımda kimsenin bahsetmediği "Vendor" adında da bir bölüm var. Bunu da ellemem gerekiyor mu? Yardımcı olursanız sevinrim.
Format data - yes

Geri gelip reboot recovery yapın PC den rom dosyaisni atın . Mis gibi tertemiz bir kurulum :)

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Format Data - Yes'ten sonra 4 wipe falan gerek yok mu?

Format data/yes yaptıgınızda var olan rom silinmiyor, 4 wipe yapıp yeni rom yüklemek en iyisi. Hatta yeni rom yüklendikten sonra reboot demeden twrp ana ekrana gelip tekrar format data/yes yaptınız mı pampak rom yüklemiş olursunuz Yes~~

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Format data/yes yaptıgınızda var olan rom silinmiyor, 4 wipe yapıp yeni rom yüklemek en iyisi. Hatta yeni rom yüklendikten sonra reboot demeden twrp ana ekrana gelip tekrar format data/yes yaptınız mı pampak rom yüklemiş olursunuz Yes~~
Pampak -> Pürüzsüz gibi mi :)

Furkan Bektaş

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi Mi 9T Pr
Konular
10
4 Wipe'a tam olarak neler dahil? Vendor dahil mi, silinmeli mi?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği