- Adım
- Samet
- Cihazım
- Redmi Note 9S
- Meslek
- Öğrenci
- Konular
- 106
- Konu Sahibi Konu Sahibi
rom'u çok güzel özetoemişsiniz teşekkür ederim.KaanR5+ ben sıkılmadım ancak ROS kullanıyordum düne kadar. Son bir haftadır pil akşamları %3-4 biterken sabahları aynı şekilde bırakıp gittiğimde yarı yarıya azalmış oluyordu. Bugün bu ROM'a geçtim. WhatsApp'da videoların oynamaması gibi problemler oldu ancak küçük ayarlarla hepsini düzelttim. Şu an hiçbir sorun yaşamadan kullanıyorum. Performans bayağı yükseldi belirtmek isterim.
Google Camera 3'e ihtiyacım yoktu ancak denemek için kurdum ve HDR'ı kapatmadan kamera kasıyordu, HDR'ı kapatınca fotoğraf çekmiyordu. 5 farklı paket denedim olmayınca eski kullandığım Google Camera 2'ye döndüm. Bu benim için yetiyordu zaten.
Dolby Atmos değişmiş. Adı da Dolby Digital Plus olmuş. İşlevi yine aynı ve önceden Bluetooth sesine etki etmezken artık ediyor. Bluetooth şarj yüzdesi ayarlarda görünüyor. Yüz tanıma aynı hızında ve gücünde çalışmaya devam ediyor. Şarj bir kademe daha yavaş bitiyor. Pil %97'yi geçmedi bu sabah. Bu benim için bir sorun teşkil etmiyor. Kernel kaynaklı bir sorun gibi zaten. Biraz araştıracağım en kötü çözüm olarak bataryayı sökeceğim. Arka planda uygulamalar çok daha iyi açık kalıyor. MIUI ROM'a göre en iyi yanı bu sanırım. 4GB RAM'i çok iyi kullanıyor. Keşke MIUI tabanlı ROM'lar da böyle olsa.
ROS'ta arka planda Mi Bandage çalışırken başka şeyler yaparsam hep bileklik bağlantı koptu sinyali gönderiyordu ve mesaj gelince bildirmiyordu. Şu an telefon ile bileklik aynı anda titriyor. Hiç kopma da yaşanmıyor.
Edit: Fark ettiğim bir hata var. Discord'da birinden mesaj geldiğinde kullanıcı resmi geliyordu önceden. Şu an kullanıcı adının ilk harfi geliyor resim şeklinde. ROM yapımcısına bu akşam mail olarak bildireceğim gelecek sürümde düzeltirler bence. Basit bir sıkıntı zaten.
bende de miui tabanlı romlarda 97 den fazla şarj olmuyor bu romda şarj 100 ü görüyordu anlamadım