Rom Rom Önerisi [AospExtended 9.0] efsane Şarj Süresi

altintepe

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sinan
Cihazım
Mi8
Meslek
Yazılım Geliştiric
Konular
0
Merhabalar, bu romu yükledikten sonra nfc ile temassız ödeme kullanmaya devam edebilecek miyim? yoksa rootlu olduğu için uygulamalar izin vermeyecek mi? bu konuda bilgisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim.

eray0687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eray
Cihazım
REDMİ NOTE 3
Meslek
boş gezenin boş kalfası
Konular
21
Merhabalar, bu romu yükledikten sonra nfc ile temassız ödeme kullanmaya devam edebilecek miyim? yoksa rootlu olduğu için uygulamalar izin vermeyecek mi? bu konuda bilgisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim.
Bu rom redmi 5 plus cihazına ait ve bu cihazda nfc özelliği yok.

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
RevOS son sürümü kullanıyorsanız veya Android 8.1 ise GCAM 6.1 bu romlarda da çalışıyor yani GCAM için PIE gerek yok :D
Link paylaşır mısınız? Ya da nasıl olduğunu anlatır mısınız? RevOS son sürümü kurulu, Android 7.1.2.

ama google kameradan kaynaklı ön kamera da fotoğraf çekmiyor.
Ön kamera ile pek işim olmuyor. Kullanmanın bir yolu varsa sorun yok? Sadece Google Camera ile çekmiyor sanırsam? İki kamera uygulaması yok mu zaten?

Bu hafta gerçekten pille ilgili bir sorunum var. Yoksa ROM'dan memnunum aslında. Geçtiğimiz gün saat 7'de uyanıp telefonu şarjdan aldım. Okula gittim ardından arka plan uygulamaları boştu ve telefon sessizdeydi. Eve geldiğimde şarj %45'di. Android System %65 harcamış görünüyordu. Ardından 4 saat ekran süresi aldım şarjı %10'da iken akşam taktım. Yani pil sağlam ama boşta çok fazla harcıyor telefon hep "Awake" yani "Uyanık" görünüyor. Bugün akşam şarj %40'da iken bıraktım telefonu. Sabah %35 idi ancak okuldan eve döndüğümde şarj tamamen bitmişti. Hatta telefonu şarja taktım 5 dakika sonra ekran tepki verip açıldı. Açılmasaydı telefon ben yokken su almış diyerek anakartı sökecektim... Ancak öyle bir durum da olmamış, şu an şarjda takılı ve doluyor.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Telefon elime sıcak geldi. Sıcaklık değerlerini de paylaşayım. Sorun çözülürse ROM değiştirmeyeceğim zaten. Konu açabilirim gerekiyorsa.

redmi5plus

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
106
Link paylaşır mısınız? Ya da nasıl olduğunu anlatır mısınız? RevOS son sürümü kurulu, Android 7.1.2.

Ön kamera ile pek işim olmuyor. Kullanmanın bir yolu varsa sorun yok? Sadece Google Camera ile çekmiyor sanırsam? İki kamera uygulaması yok mu zaten?

Bu hafta gerçekten pille ilgili bir sorunum var. Yoksa ROM'dan memnunum aslında. Geçtiğimiz gün saat 7'de uyanıp telefonu şarjdan aldım. Okula gittim ardından arka plan uygulamaları boştu ve telefon sessizdeydi. Eve geldiğimde şarj %45'di. Android System %65 harcamış görünüyordu. Ardından 4 saat ekran süresi aldım şarjı %10'da iken akşam taktım. Yani pil sağlam ama boşta çok fazla harcıyor telefon hep "Awake" yani "Uyanık" görünüyor. Bugün akşam şarj %40'da iken bıraktım telefonu. Sabah %35 idi ancak okuldan eve döndüğümde şarj tamamen bitmişti. Hatta telefonu şarja taktım 5 dakika sonra ekran tepki verip açıldı. Açılmasaydı telefon ben yokken su almış diyerek anakartı sökecektim... Ancak öyle bir durum da olmamış, şu an şarjda takılı ve doluyor.

Telefon elime sıcak geldi. Sıcaklık değerlerini de paylaşayım. Sorun çözülürse ROM değiştirmeyeceğim zaten. Konu açabilirim gerekiyorsa.
ben hangi rom'da olursam olayım max 37 derece görüyorum şarj konisunda ise miui romlar android sistem çok şarj yiyor

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Önceden durum böyle değildi ama. Oda 19 derece iken telefonun şarjda 51-52 derecelere çıkması ilginç biraz. Normalde şarjda maksimum 40 derece görmüştüm o da yaz sıcaklarındaydı. Sorun her neyse aramaya devam edeceğim.

Bu ROM'da yüz tanıma var mı ayrıca? Geçersem bilgim olsun istiyorum.

redmi5plus

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
106
Önceden durum böyle değildi ama. Oda 19 derece iken telefonun şarjda 51-52 derecelere çıkması ilginç biraz. Normalde şarjda maksimum 40 derece görmüştüm o da yaz sıcaklarındaydı. Sorun her neyse aramaya devam edeceğim.

Bu ROM'da yüz tanıma var mı ayrıca? Geçersem bilgim olsun istiyorum.
evet var,pie de yüz kilii manuel olarak açılıyor bunda ise otomatik açılıyor buda güzel bi yönü

KaanR5+

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
7
keşke şu miui dan sıkılabilsem de pie aosp romlara geçiş yapsam

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
KaanR5+ ben sıkılmadım ancak ROS kullanıyordum düne kadar. Son bir haftadır pil akşamları %3-4 biterken sabahları aynı şekilde bırakıp gittiğimde yarı yarıya azalmış oluyordu. Bugün bu ROM'a geçtim. WhatsApp'da videoların oynamaması gibi problemler oldu ancak küçük ayarlarla hepsini düzelttim. Şu an hiçbir sorun yaşamadan kullanıyorum. Performans bayağı yükseldi belirtmek isterim.

Google Camera 3'e ihtiyacım yoktu ancak denemek için kurdum ve HDR'ı kapatmadan kamera kasıyordu, HDR'ı kapatınca fotoğraf çekmiyordu. 5 farklı paket denedim olmayınca eski kullandığım Google Camera 2'ye döndüm. Bu benim için yetiyordu zaten.

Dolby Atmos değişmiş. Adı da Dolby Digital Plus olmuş. İşlevi yine aynı ve önceden Bluetooth sesine etki etmezken artık ediyor. Bluetooth şarj yüzdesi ayarlarda görünüyor. Yüz tanıma aynı hızında ve gücünde çalışmaya devam ediyor. Şarj bir kademe daha yavaş bitiyor. Pil %97'yi geçmedi bu sabah. Bu benim için bir sorun teşkil etmiyor. Kernel kaynaklı bir sorun gibi zaten. Biraz araştıracağım en kötü çözüm olarak bataryayı sökeceğim. Arka planda uygulamalar çok daha iyi açık kalıyor. MIUI ROM'a göre en iyi yanı bu sanırım. 4GB RAM'i çok iyi kullanıyor. Keşke MIUI tabanlı ROM'lar da böyle olsa.

ROS'ta arka planda Mi Bandage çalışırken başka şeyler yaparsam hep bileklik bağlantı koptu sinyali gönderiyordu ve mesaj gelince bildirmiyordu. Şu an telefon ile bileklik aynı anda titriyor. Hiç kopma da yaşanmıyor.

Edit: Fark ettiğim bir hata var. Discord'da birinden mesaj geldiğinde kullanıcı resmi geliyordu önceden. Şu an kullanıcı adının ilk harfi geliyor resim şeklinde. ROM yapımcısına bu akşam mail olarak bildireceğim gelecek sürümde düzeltirler bence. Basit bir sıkıntı zaten.

Son düzenleme:
Üst Alt