- Adım
- S
- Cihazım
- Xiaomi Mi 9TPro
- Konular
- 5
-Bende bahsettiğim noktalarda yapmıştı o hatayı. Problemde şundan kaynaklı gibime geldi: Tabii ki bu söyleyeceğim bilgiye dayalı değil kendi yorumum.Hocam bende biraz deneyimleme zamanım oldu romu ve hiç bir zaman ayarlar durduruldu hatası ile karşılaşmadım.
Şimdi mesela bende problem yapan yerlerden birisi telefonu koyu moda aldığımda oluyordu. Fakat romu geliştirenler Octavi Laboratuvarı kısmına koyu mod için ek koyu mod seçenekleri eklemişler. Mesela oradan değiştirirsem koyu modu hiçbir hata yok ama kalkıp ayarlar-ekran kısmından değiştirirsem hata veriyordu. Sanki bana bu kısımlarda bir çakışma var da ondan hata veriyormuş gibi geldi.
-Kurduğum sürüm ''12.1.OctaviOS-v2.4-raphael-20210508-1315-VANILLA-Official'' Kurulumda hiçbir Vendor flashlamadım. Hatta bir yüklememde sadece romu ve bitgapps yükledim. İkinci yüklememde ise ROM-GAPPS-MAGISK-DFE yükledim. Her iki yüklememde de hata vermişti. Fakat bunun dışında genel kullanımda bir problem yaşamadım.Son sürümü kurduysanız son sürüm OSS vendordu VendorFirmware flashlamadınız değil mi hocam ?
Bir de ben VANILLA versiyonunu kurmuştum GAPPS versiyonunda pixel özellikleri pixel sistem başlatıcısı vs ile geliyor belki ondan kaynaklı da olabilir VANILLA deneyebilirsiniz hocam.
-Teşekkür ederim. Bende Google Çeviri ile çeşitli gruplarda yükleniyorum kendilerine.Eğer tekrar kurmak isterseniz ve aynı hatayı alırsanız ekran videosu çekerek telegram gruplarından geliştiricilere iletebilirsiniz böyle bir hata var diye ya da bana gönderin ben ileteyim fark etmez en azından sorununuzun neyden kaynaklı olduğunu biliyorlardır ve çözüm gösterebilirler ya da hata ise düzeltme yaparlar.
-Kusura bakmayın imzanızda zaten belirtmişsiniz fark etmemiştim. Bende şu an CherishOs romundayım ve gayet güzel bir ROM. Özellikle özelleştirmeleri harika. OctaviOs romuna göre daha kapsamlı, Türkçe çevirisi gayet iyi, Whatsapp görüntülü arama geldiğinde kilit ekranında kamerayı açıyor demiştim ama özelliklere ''front camera raise dialog. Always ask before opening.'' şu seçeneği eklemişler. Böylece ön kameranın açılmasının önüne geçmişler çok iyi olmuş.Ben şuan MIUI Global 12.0.5.0'dayım hocam ama bir AOSP'a geçesim de yok değil bakacağım artık sürekli değişkenlik gösteriyor
Bakalım uzun kullanımda bir problem çıkaracak mı? Şimdilik özelleştirme açısından tam istediğim rom. Tabii stabillik, pil durumlarını uzun kullanımda deneyimleyeceğim.
Bende bu ara sizin gibi 20'nin üzerinde ROM yükledim, denedim. Tabii bu denemelerimi bazı kriterler üzerinden oldu. Özelleştirme var mı?, Vanilla sürümü var mı?, Güncelleme sıklığı nedir?, ROM hataları ile ilgileniyorlar mı? Resmi siteleri var mı? Official mi Unofficial mı? Bu tarz kriterlerden sonra romu deniyorum. Baştan stabil mi pil ömrü iyi mi test edemeyeceğim için sonrasında da bu bahsettiğim diğer kriterleri inceliyorum.