Rom [ROM][OFFICIAL][11][Octavi-OS][AOSP][Mi 9T Pro / Redmi K20 Pro][08/05/2021]

cemal3180

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemal Can
Cihazım
Mi 9t Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
39
OctaviOS v2.3 | Android 11
Güncelleme: 26/04/21 İlk mesaja eklenmiştir.
OctaviOS v2.3 Değişiklikleri: -

Tarih: 26/04/2021

Kaynak Değişiklikleri: -

- OxygenOS 11 QS Footer düzeni, daha iyi erişilebilirlik için artık octavi'ye eklendi
- Ayarlara daraltma çubuğu eklendi
- Daha iyi entegrasyon için yeni uygulamalarla yeniden yapılandırılmış satıcı
- AndroidS MediaPlayer Görünümü eski A11 görünümüne geri döndürüldü
- OOS / Accent / Android S gibi daha fazla seçenekle QS Stili Renk Tonu Seçeneği eklendi
- Navbar Stilleri Seçeneği Eklendi
- Ayarlar Simgesi seçeneği eklendi, şimdi bununla ayarlarınıza yeni bir görünüm verebilirsiniz
- OctaviOS LockScreen Clock eklendi (Madness sayesinde)
- Kilit Ekranında FP Simgesini Devre Dışı Bırakmak İçin Geçiş Eklendi ve hava koşullarında taşıdı
- Uygulanan GVisual Mod Navbar Color
- PerApp Ağ İzolasyonunun Yeni Uygulaması
- Küresel açık metin cezaları için Destek Ekleme
- Wifi Zaman Aşımı Özelliği
- Bluetooth Zaman Aşımı Özelliği
- Birkaç FOD Düzeltmesi
- Birkaç FOD Simgesi Eklendi
- TouchGestures eklendi
- Kapanışta uygulamayı anında kilitlemek için Seçenek Ekle
- Kayıtlı FP / Face'iniz olmadığında AppLock kullanımındaki kilitlenme düzeltildi
- AppLock kodunda iyileştirmeler
- Cihazınızda Uyarı kaydırıcısı varsa (OnePlus cihazları) zil düğmesini gizlemek için bir çağrı eklendi
- Appinfo sayfası oluşturmak için optimizasyon
- Yüksek kontrastlı metindeki hatayı düzeltin
- Dif simge paketlerinde parlaklık başlığının oluşturulmasını düzeltin
- OOS'tan içe aktarılan varlık başlıkları
- İçeriğin araç çubuğunun arkasına geçmesine rağmen görünür olduğu bir sorun düzeltildi
- Ses paneli animasyonları biraz düzeltildi
- Kaynak ayrımında çeşitli iyileştirmeler
- Kilit Ekranında StatusBar'ı Devre Dışı Bırakma Seçeneği Eklendi
- Google saat kullanıcı arayüzüne uyacak şekilde geliştirilmiş Vanilyalı Saat uygulaması
- ShapeshiftOS'tan Yeniden Başlatılan Launcher3
- octavi laboratuvarına bazı çeviriler eklendi

Cihaz Değişiklik Günlüğü Raphael: -

- ANX, Gcam Go ve herhangi bir şey kaldırıldı çünkü rom'un boyutunun çok büyük olduğundan şikayet ettiniz
- Miui Satıcısı, Vanilya ve G-Uygulamaları
- Tartışmanın ruhu içinde, daha yüksek performans (umarım) serbest bırakmak için temellere gittim
- Değişen güvenlik ağı malzemesi SBI'nın bizden nefret etmesine neden oluyor
- Nisan Redfin'e güncellendi

madcyler

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cihat
Cihazım
MI6
Konular
0
Tabiki sorabilirsiniz hocam dediğim gibi yarın akşam ekran süresini paylaşırım büyük ihtimalle.
Bunda da gördüğüm sorunlardan birisi ekran kapalı iken güç tuşuna uzun basınca (feneri açmak için) fener açılıp hemen geri kapanıyor yani çalışmıyor.
Yine hatalar gördükçe yazarım.
Hocam merhaba bende bu romdayım, kilit ekranda hava durumunu bir türlü aktif edemedim, olmuyor. Sizde durum nasıl?
Vendor olarak ne yuklediniz?

cemal3180

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemal Can
Cihazım
Mi 9t Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
39
Hocam merhaba bende bu romdayım, kilit ekranda hava durumunu bir türlü aktif edemedim, olmuyor. Sizde durum nasıl?
Hocam öncelikle merhaba bu adımları yapmadıysanız yapar mısınız ayarlar > Octavi Lab > alttan 2. kısma gelin (Lockscreen) > En altta havadurumu bölümü var orada simge paketini ve hava durumu servis sağlayıcısını ayarla yazıyor oraya tıklayın açılan kısımda en üstte hava durumu servisi var oraya tıklayın açılan sayfada hususi yeri aktif edip yaşadığınız ili veya ilçeyi giriniz daha sonra en üstteki etkinleştiri 1-2 defa açıp kapatınca Son Güncelleme Tarihi o an ki saati gösterecektir sonrasında tekrar octavi lab'a gelerek kilit ekranında gösteri aktif ediniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam telefonum Mi 9T Pro olduğu için RAPHAELGlobal-V12.0.3.0.QFKMIXM-10.0-vendor-firmware.zip yüklüyorum.

madcyler

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cihat
Cihazım
MI6
Konular
0
Hocam öncelikle merhaba bu adımları yapmadıysanız yapar mısınız ayarlar > Octavi Lab > alttan 2. kısma gelin (Lockscreen) > En altta havadurumu bölümü var orada simge paketini ve hava durumu servis sağlayıcısını ayarla yazıyor oraya tıklayın açılan kısımda en üstte hava durumu servisi var oraya tıklayın açılan sayfada hususi yeri aktif edip yaşadığınız ili veya ilçeyi giriniz daha sonra en üstteki etkinleştiri 1-2 defa açıp kapatınca Son Güncelleme Tarihi o an ki saati gösterecektir sonrasında tekrar octavi lab'a gelerek kilit ekranında gösteri aktif ediniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam telefonum Mi 9T Pro olduğu için RAPHAELGlobal-V12.0.3.0.QFKMIXM-10.0-vendor-firmware.zip yüklüyorum.
Hocam dediğiniz gibi hava durumunu aktif etmeden yeri girdim sonrasında halloldu. Teşekkür ederim emiginize sağlık.

cemal3180

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemal Can
Cihazım
Mi 9t Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
39
OctaviOS 2.4 Sürümü İlk Mesaja Eklendi (08/05/2021) - (2.4 Sürümü OSS Vendor..!!!)
OctaviOS v2.4 Değişiklikleri

Tarih: 07/05/2021

• Birleştirilmiş Mayıs Güvenlik yaması
• Launcher3: Simge paketi boyutları
• Launcher3: Alt sıcak koltuk dolgusu kaldırıldı
• Asus ekran görüntüsü: Güncellenen uygulama.
• Asus ekran görüntüsü: Bazı Google bileşenleri kaldırıldı
• Asus ekran görüntüsü: Ekran görüntüsü seçenekleri aksan kullanır
• QS piline dokunduğunuzda pil ayarları açılır
• Oyuncular için yeni makine öğrenimi geri hareketleri
• Özel saatler için düzeltmeler
• Ortamda müzik animasyonu
• İsteğe bağlı renkli sb simgeleri
• Seçenekler renkli bildirim simgeleri
• Nuked yem arka planı (simge seçiciyle gerekli değildir)
• Kullanılan ekran kaydı ayarlarını koru
• Bildirim olarak isteğe bağlı QS medya oynatıcı
• Kalıcı QS medya oynatıcı için uygulamaları beyaz listeye ekleyin
• BT, biyometrik kilit açma ve kameradaki bazı hataları giderin
• Varsayılan olarak piyasa dışı uygulamaların yüklenmesine izin ver
• Kalıcı QS medya oynatıcı için uygulamaları beyaz listeye alma özelliği eklendi
• Ayarlar sayfasında seçim yapabileceğiniz yeni bir simge türü eklendi (MIUI)
• Adın çok büyük olması düzeltildi
• Qs saatinin karanlık bg'de kaybolması düzeltildi
• Yeniden tasarlanan OctaviLab ve Yeniden Düzenlenen OctaviLab
• Yeniden tasarlanmış pil sayfası ölçer
• IDE Saati ve java IDE Saati eklendi

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OctaviOS v2.4

Cihaz Değişiklik Günlüğü:

Ağaç tamamen temizlendi, gereksiz şeyler kaldırıldı.
CustomDoze'u kaynaktan derleyin
Kaynaktan Xiaomi Parmak İzi Arayüzlerini oluşturun (FOD artık daha doğru)
Iorap: Kamera için pinner'ı açın
Hide Magisk Better for Magisk kullanıcıları, daha fazla bankacılık uygulamasından saklanmaya yardımcı olacaktır.
APEX'leri performans için düzleştirin
Kablolu kulaklıkla ses seviyesini değiştirirken rastgele dokunma düzeltildi
Sabit uyarı simgesi ofseti
HentaiOS'tan Uygun Tamam Google Özel Kelime uygulaması
Kaynaktan Pixel 5 FP ile oluşturun
MotoDolby, @reiryuki'nin GPro modülünden en son APK'larla güncellendi ve gereksiz kütüphaneler kaldırıldı

Çekirdek Değişiklik Günlüğü:

F1xy tabanına geçildi
4.14.232'ye yukarı akış
QCOM haptik yapılandırmasını kullanın
Wireguard'ı 1.0.20210424'e dokundurun
CAF etiketi LA.UM.9.1.r1-09600-SMxxx0.0 olarak güncellendi
Jaeguek / f2fs-stable ile senkronize F2FS

Temiz kurulum yapmanızda fayda var.

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Merhabalar şimdi bu ROM'u yükledim deniyorum. Ayarlar-Octavi Laboratuvarına girdik diyelim. Örneğin quick settings seçeneğine girdik, ayarları yaptık ve geri tuşuna bastık. Böyle bir durumda sizde de ayarlar kısmına mı dönüyor? Yoksa Octavi Laboratuvarının olduğu kısma mı?

cemal3180

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemal Can
Cihazım
Mi 9t Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
39
Merhabalar şimdi bu ROM'u yükledim deniyorum. Ayarlar-Octavi Laboratuvarına girdik diyelim. Örneğin quick settings seçeneğine girdik, ayarları yaptık ve geri tuşuna bastık. Böyle bir durumda sizde de ayarlar kısmına mı dönüyor? Yoksa Octavi Laboratuvarının olduğu kısma mı?
Tam hatırlamıyorum şuan OctaviOs'da değilim. Ama herhangi bir yere geri dönüyorsa sıkıntı yok neden takıldınız ki hocam ?

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Tam hatırlamıyorum şuan OctaviOs'da değilim. Ama herhangi bir yere geri dönüyorsa sıkıntı yok neden takıldınız ki hocam ?
Şundan dolayı: ROM'un kendi özelleştirme menüsü olan Octavi Laboratuvarı kısmındaki özelleştirme seçenekleri arasında biri hariç hepsinde geri tuşuna bastığınızda ana ayarlar kısmına atıyor. Yani her özelleştirmeyi bitirdiğinizde geriden aynı noktaya gelmeniz gerekiyor. Tabii ki bu ayarları her zaman yapmayacağımız için çok takılmaya gerek yok fakat benim buna takılmamın asıl sebebi ayarlar kısmında bazı işlemleri yaptığımda hata veriyor olması. Örneğin ayarlar-ekran-koyu moda geçmek istediğimde ayarlar durduruldu uygulamayı kapat şeklinde uyarı veriyor. Ya da ayarlarda Yazım Denetleyicisi kısmına girdiğimde orada da uygulamayı kapat şeklinde hata veriyor. Sadece bu 2 yerde de değil ayarları yapmaya çalıştığınız başka yerlerde de bu hata çıkıyor. O yüzden acaba ben mi ROM'u yanlış yükledim diye düşündüm. Tekrar temiz kurulum yaptım fakat sonuç yine aynı.

Bende şu anda romuna geçtim. Şu ana kadar tek bir problem dışında bir hatayla karşılaşmadım. O problemde şu onu da OctaviOS romunda deneyimlediğim için fark ettim, Whatsapp görüntülü arama geldiğinde pop up kamerayı otomatik olarak açıyor.

AOSP MIUI VENDOR Tabanlı romlarda Whatsapp görüntülü arama geldiğinde telefon kilit ekranındayken arama gelirse pop up kamerayı otomatik açıyordu. Şimdi OSS VENDOR Tabanlı romlardan OctaviOS romunda arama geldiğinde ön kamera açılsın mı? şeklinde bir seçenek eklemişler ve bu durumun önüne geçmişler.

Siz hangi romdasınız?angel~~

cemal3180

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemal Can
Cihazım
Mi 9t Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
39
Şundan dolayı: ROM'un kendi özelleştirme menüsü olan Octavi Laboratuvarı kısmındaki özelleştirme seçenekleri arasında biri hariç hepsinde geri tuşuna bastığınızda ana ayarlar kısmına atıyor. Yani her özelleştirmeyi bitirdiğinizde geriden aynı noktaya gelmeniz gerekiyor. Tabii ki bu ayarları her zaman yapmayacağımız için çok takılmaya gerek yok fakat benim buna takılmamın asıl sebebi ayarlar kısmında bazı işlemleri yaptığımda hata veriyor olması. Örneğin ayarlar-ekran-koyu moda geçmek istediğimde ayarlar durduruldu uygulamayı kapat şeklinde uyarı veriyor. Ya da ayarlarda Yazım Denetleyicisi kısmına girdiğimde orada da uygulamayı kapat şeklinde hata veriyor. Sadece bu 2 yerde de değil ayarları yapmaya çalıştığınız başka yerlerde de bu hata çıkıyor. O yüzden acaba ben mi ROM'u yanlış yükledim diye düşündüm. Tekrar temiz kurulum yaptım fakat sonuç yine aynı.

Bende şu anda romuna geçtim. Şu ana kadar tek bir problem dışında bir hatayla karşılaşmadım. O problemde şu onu da OctaviOS romunda deneyimlediğim için fark ettim, Whatsapp görüntülü arama geldiğinde pop up kamerayı otomatik olarak açıyor.

AOSP MIUI VENDOR Tabanlı romlarda Whatsapp görüntülü arama geldiğinde telefon kilit ekranındayken arama gelirse pop up kamerayı otomatik açıyordu. Şimdi OSS VENDOR Tabanlı romlardan OctaviOS romunda arama geldiğinde ön kamera açılsın mı? şeklinde bir seçenek eklemişler ve bu durumun önüne geçmişler.

Siz hangi romdasınız?angel~~
Hocam bende biraz deneyimleme zamanım oldu romu ve hiç bir zaman ayarlar durduruldu hatası ile karşılaşmadım.
Son sürümü kurduysanız son sürüm OSS vendordu VendorFirmware flashlamadınız değil mi hocam ?
Bir de ben VANILLA versiyonunu kurmuştum GAPPS versiyonunda pixel özellikleri pixel sistem başlatıcısı vs ile geliyor belki ondan kaynaklı da olabilir VANILLA deneyebilirsiniz hocam.
Eğer tekrar kurmak isterseniz ve aynı hatayı alırsanız ekran videosu çekerek telegram gruplarından geliştiricilere iletebilirsiniz böyle bir hata var diye ya da bana gönderin ben ileteyim fark etmez en azından sorununuzun neyden kaynaklı olduğunu biliyorlardır ve çözüm gösterebilirler ya da hata ise düzeltme yaparlar.
Ben şuan MIUI Global 12.0.5.0'dayım hocam ama bir AOSP'a geçesim de yok değil bakacağım artık sürekli değişkenlik gösteriyor :)

Üst Alt