Rom ROM larla İlgili Merak Ettiklerim

nekoemirhan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Zenfone GO
Konular
5
Koyu yerleri okumanız yeterlidir üşeniyorsanız veya zamanınız yoksa ^^

Yakın zamanda bir tane Mi6 edinmeyi düşünüyorum ve o zamana kadarda araştırıyorum işte Xiaomi nasıl bir markadır MIUI felan ama hem forumda hemde internette farklı romların ne olduğuna dair detayları bir rehber bulamadım ben mi göremedim acaba yoksa yok mu?

Merak ettiklerim: Global ROM, EU ROM, Custom ROM, China ROM, kararlı-kararsız, beta-alpha, fake-fake değil - bunları az çok biliyorum elbette ama cihazı aldığım zaman global romla gelecek büyük ihtimalle ve eu rom a geçmeye değer mi? Bakıyorum çoğu kişi eu rom kullanıyor bu gibi şeyleri merak ediyorum işte ^^ bu zamana kadarda telefonu yazılımsal olarak hiç kurcalamaya yeltenmemiştim ama Xiaomi çok geniş bir yelpaze sunuyor bu konuda sanırsam...

Birde mümkünse telefondan iki şey bekliyorum 1- Kulaklık bağlanınca direkt müziğin başlaması 2- Çift dokunuşla açıp kapatma bu özellikleri Mi6 da nasıl kullanabilirim acaba?

Son düzenleme:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Koyu yerleri okumanız yeterlidir üşeniyorsanız veya zamanınız yoksa ^^

Yakın zamanda bir tane Mi6 edinmeyi düşünüyorum ve o zamana kadarda araştırıyorum işte Xiaomi nasıl bir markadır MIUI felan ama hem forumda hemde internette farklı romların ne olduğuna dair detayları bir rehver bulamadım ben mi göremedim acaba yoksa yok mu?

Merak ettiklerim: Global ROM, EU ROM, Custom ROM, China ROM, kararlı-kararsız, beta-alpha, fake-fake değil - bunları az çok biliyorum elbette ama cihazı aldığım zaman global romla gelecek büyük ihtimalle ve eu rom a geçmeye değer mi? Bakıyorum çoğu kişi eu rom kullanıyor bu gibi şeyleri merak ediyorum işte ^^ bu zamana kadarda telefonu yazılımsal olarak hiç kurcalamaya yeltenmemiştim ama Xiaomi çok geniş bir yelpaze sunuyor bu konuda sanırsam...

Birde mümkünse telefondan iki şey bekliyorum 1- Kulaklık bağlanınca direkt müziğin başlaması 2- Çift dokunuşla açıp kapatma bu özellikleri Mi6 da nasıl kullanabilirim acaba?
Sıkça Sorulan Sorular
Bazıları EU Romdan memnun, bazıları ise Globalden...Ben şahsen Mi Max 2 Cihazımda hemen hemen hepsini denedim ama en İyi neticeyi Kararlı (Aylık Stabil) Global Rom'dan aldım....Sizde konulara vakıf olduktan ve gerekli İşlemleri yaptıktan sonra, denersiniz...
Cihazınız şimdiden hayırlı olsun

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Sıkça Sorulan Sorular
Bazıları EU Romdan memnun, bazıları ise Globalden...Ben şahsen Mi Max 2 Cihazımda hemen hemen hepsini denedim ama en İyi neticeyi Kararlı (Aylık Stabil) Global Rom'dan aldım....Sizde konulara vakıf olduktan ve gerekli İşlemleri yaptıktan sonra, denersiniz...
Cihazınız şimdiden hayırlı olsun

Hocam haklı Mi5 te her romu 2-3 gün kullanarak denedim Global Kararlı 8.2.2 den iyisi ve serin çalışanı yok

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hocam haklı Mi5 te her romu 2-3 gün kullanarak denedim Global Kararlı 8.2.2 den iyisi ve serin çalışanı yok
Estağfurullah Üstadım, isterseniz öyle Kesin konuşmayalım...Siz ve Ben, Cihazlarımız için olan kararlı Global ROM'umuzdan memnunuz...ama Kendi Cihazlarında Global Rom'lardan ziyade, EU Rom'lardan daha çok memnun olanlarda çoğunlukta....
O nedenle herkes kendi Cihazı için en Uygun gördüğü ve Sorunsuz çalıştığına inandığı ROM'u kurup, kullanmalı...tabiki bunun için öncelikle BL Kilidi açılmalı ve TWRP kurulmalı....Sevgilerimle

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Estağfurullah Üstadım, isterseniz öyle Kesin konuşmayalım...Siz ve Ben, Cihazlarımız için olan kararlı Global ROM'umuzdan memnunuz...ama Kendi Cihazlarında Global Rom'lardan ziyade, EU Rom'lardan daha çok memnun olanlarda çoğunlukta....
O nedenle herkes kendi Cihazı için en Uygun gördüğü ve Sorunsuz çalıştığına inandığı ROM'u kurup, kullanmalı...tabiki bunun için öncelikle BL Kilidi açılmalı ve TWRP kurulmalı....Sevgilerimle

ayn hocam bir yandan da haklısınız

nekoemirhan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Zenfone GO
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorularıma cevap alamadım :(

ASUS_Z00VD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

VSM

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
VESİM
Cihazım
Mİ5 32 GB
Konular
64
Sorularıma cevap alamadım :(

ASUS_Z00VD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sorunuzu Skorpi hocam cevaplamış yukarıda zaten
bl kilidini açın denemek istediğiniz romu yükleyin test edin diyor
misal ben mi5 te eu rom beğeniyorum

kulaklık sorunuz için bir şey diyemem
Cihaz uykuda iken çift tıkla ekranı uyandırmak için ayarlar/ekran kısmında seçenek olması lazım

Admin

Elit Üye
Elit Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Admin
Cihazım
Mi5 Pro
Meslek
Prof.
Konular