Yardım Rom İmei Hakkında

Alper99

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper metin
Cihazım
Mi Note 10
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
Mi Note 10
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese selamlar,

Eşime Xiaomi mi note 10 telefon aldım.Bl kilidi açıldıktan sonra imei repair işlemi yapılacak.Benim sormak istediklerim;

1-İmei işleminden sonra cihaz üzerinden güncelleme yaparsak imei gider mi?

2-Dört aylık yasal kullanım süresi dolduğunda herhangi bir sebeple repair edilmiş imei uçarsa tekrar düzeltme şansımız oluyor mu?

3-Güncellemeleri yapabilmek için ve eşimin kullanacağını düşünürsek en az baş ağrıtacak hangi rom kurulmalı?

4-Olası bir sıkıntıda cihazı sıfırlamak gerekirse imei gider mi ve 4 ay geçmişse geri repair yapılır mı ?

5-Sizin bildiğiniz önerebileceğiniz uzaktan imei repair işlemi yapan var mı?

Yıllarca jailbreakli iphone kullandım ve o konuda baya iyiyim.Ama android ve xiaomi noktasında bilgim başlangıç seviyesinde.Derdim sıkıntı yaşamadan en kolay yöntemle eşimin cihazı uzun süre kullanabilmesi.Bu konularda genel önerilerinizi yazabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden çok teşekkürler.

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Hayırlı olsun,
1- Güncelleme ile Repair yapılmış İmei gitmez.
2-Bootloader kilidinizi açtıkdan sonra tekrar Repair yapılır. Süre dolmadan önce mutlaka Bootloader kilidinizi açmanız gerekiyor. Ve Bootloader kilidinizi Kapatmayınız.
3-Global rom kurunuz.
4 - Fabrika ayarlarına dönerek sıfırlama yaparsanız İmei gider. Bootloader kilidini açtıkdan sonra geri kapatmadığınız durumlar da tekrar Repair yapılır. Sıfırlama yapmak için tekrar Fastboot rom ile temiz kurulum yapabilirsiniz.
5-Uzaktan repair işlemi pek uygun görmediğimiz ve tasvip etmediğimiz bir durumdur.
Uzun süre kullanacak ve sorunsuz bir kullanım istiyor iseniz işin ehline yaptırmanız yönünde olur.

Son düzenleme:
Oyla:

Alper99

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper metin
Cihazım
Mi Note 10
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
archesm Şuan içinde bulunduğumuz durum sebebi ile uzaktan yaptırmak durumundayım maalesef.Bu konuda yönlendireceğiniz biri var mı?

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Maalesef. Aşağıdaki yorum sanırım sizin içim açıklayıcı olacaktır.

Yapmamak ile yapamamak arasında çok fark var hocam. Uzaktan işlem yapan birkaç bayim var. Uzaktan yapılan işlemlerde hata payı çok yüksek, kablo bağlantısı kopuyor, kullanıcı yanlış bir şey yapıyor, bilgisayar yapılan işleme cevap vermiyor vs. Sonucunda olan cihaza oluyor. Uzakta olduğundan da cihaza müdahale edemiyorlar.

Ben sağlamcıyım. İşimi sağlam yaparım, hata payım olmaz. Birinin bilgisayarına bağlanıp 15dk lık işi 2 saatte yapmaktansa ki bu 2 saatin sonunda cihazın çalışmama ihtimali de var, cihazı elime alıp işimi sağlam yapmayı tercih ederim. Bugüne kadar forumda kimsenin yaptığım işten şikayetçi olduğunu görmedim. Öte yandan forumda tonlarca konu açılıyor şebeke sorunu, nvram hataları, bootloader kilidi sorunları ile ilgili. Aradaki ayrım burada işte. Ne ben boşuna uğraşıyım ne de kullanıcıyı yoruyum uğraştırıyım.

Oyla:

Maviduvar_3

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Barış
Cihazım
Mi not 10
Konular
3
İyi günler 2 gün önce not 10 a IMEI attırdım grobal rom kurmuşlardı yeniden ama ota üzerinden güncelleme yapamaz oldum.sonrasında mi tool V2 den orijinal rom yükledim IMEI gitmedi ve tel orijinal rom a döndü, ota üzerinden de güncelleme olmaya başladı. İşlemi yapacak olan arkadaşa kalıcı IMEI atması konusunda uyarın.

Oyla:

Monalte

T͜͡c٭ Sabri Can DOĞAN
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Can
Cihazım
Oneplus 8T
Konular
159
İyi günler 2 gün önce not 10 a IMEI attırdım grobal rom kurmuşlardı yeniden ama ota üzerinden güncelleme yapamaz oldum.sonrasında mi tool V2 den orijinal rom yükledim IMEI gitmedi ve tel orijinal rom a döndü, ota üzerinden de güncelleme olmaya başladı. İşlemi yapacak olan arkadaşa kalıcı IMEI atması konusunda uyarın.
Hocam güncelleme ve rom yükleme işlemleri ile IMEI gitmez

Cihazda ayarlardan fabrika ayarlarına veya stok twrp ile hard reset atarsanız IMEI gider.

Oyla:

Maviduvar_3

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Barış
Cihazım
Mi not 10
Konular
3
Fabrika ayarlarına döndüm yinede IMEI gitmedi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önce rom yükledim ardından fabrika ayarlarına döndüm sıkıntı olmadı.

Oyla:

Monalte

T͜͡c٭ Sabri Can DOĞAN
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Can
Cihazım
Oneplus 8T
Konular
159
Fabrika ayarlarına döndüm yinede IMEI gitmedi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önce rom yükledim ardından fabrika ayarlarına döndüm sıkıntı olmadı.
IMEI işlem yapılmış mı hocam cihaza, yapılmış olsa gitmesi lazım dı

Oyla:

Maviduvar_3

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Barış
Cihazım
Mi not 10
Konular
3
2 gün önce yapıldı ve risk alıp fabrika ayarlarına döndüm IMEI duruyor şuan.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Çoğu kişi xiaomiyi samsung gibi sanıyor repair yapılırsa güncelleme alamam veya güncellersem imei silinir vs bu tür sorunlar samsung için geçerli. xiaomide herşey çok kolay.

Oyla:
Üst Alt