Soru Rom değiştirirken alınan yedekler ve geri yüklenmesi

zindemumya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
CAN
Cihazım
Mi 6
Yaş
32
Konum
Ankara
Katılım
20 Şubat 2018
Konular
8
Mesajlar
44
Tepkime puanı
16
Puanları
8
Merhaba arkadaşlar bugün sizden eksik kaldığım bir konu hakkında yardım rica ediyorum. Sırasıyla cevap verebilirseniz sevnirim.

Şimdi biz rom değiştirirken aldığımız TWRP yedeklerini hangi şartlarda aynen kullanabiliyoruz, bunu bilmiyorum.

Yani ben EU Rom kullanırken sıkıldım ve MiuiPro ya geçmek istiyorum. TWRPden full yedek aldığımı düşünürseniz. Bu yedeği aynı şekilde miui pro roma aktarabiliyor muyum?
(Bu arada yedekten kastım uygulama, ana ekran düzeni, telefon ayarları , resim ve videolarım)

Yada custom romlardan sıkıldım orjinal yazılıma (global geliştirici yada stabil ) sürüme geçmek istiyorum. custom romda aldığım TWRP yedeği Orjinal Romda kullanabiliyor muyum ?

Ve son olarak orjinal rom kullnırken custom roma geçmek istedim diyelim o zaman aldığım yedek custom romda çalışıyor mu ?

Bunlarla uğraşmak yerine daha kolay bir yöntem biliyorsanız onuda öğrenmek isterim. Çünkü bir rom değiştirdikten sonra 70-80 tane uygulama 50 gb resim video whatsapp yedekleri falan derken 1 saat indirme yapmak zorunda kalıyorum ve gerçekten canımı sıkmaya başladı yorucu oluyor.

Konumu okuyup bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler herşey için...
 

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konum
İstanbul
Katılım
7 Mayıs 2014
Konular
99
Mesajlar
8.980
Çözümler
1
Tepkime puanı
6.703
Puanları
338
Sorularınıza kesin olarak cevap vermek mümkün değil. Telefonda kullanıcı ile ilgili olan kısım Data partisyonudur. Yaptığınız tüm ayarlar, rehber, mesajlar, yüklenen uygulamalar v.s. burada olur. Ancak resim, müzik, video, indirilenler, WhatsApp dosyaları ya da uygulamalardan elde ettiğiniz şeyler (video veya resim editörleri ile yaptığınız, düzenlediğiniz resimler, videolar v.s.) sdcard denen telefon hafızasında bulunur. Bunları telefonu bilgisayara bağlayarak kopyalamanız mümkün. Aldığınız yedekleri de bu yöntemle bilgisayara aktarmanız gerekiyor ki olası bir hafıza temizlenmesinde güme gitmesin.
Teorik olarak bu Data partisyonu rom ile ilgili dosyalar içermez ve yedekten geri döndüğünüzde herşeyiniz eskisi gibi olur. Ancak bazı romlar arasında yol ya da işleyiş yöntem farkları olmaktadır. Böyle bir durumda durduruldu hatalarıyla başbaşa kalabilirsiniz. Sadece aynı android ve MIUI sürümleri arasında ya da Custom rom kullanıyorsanız kullandığınız romun ana sürümleri arasında sağlıklı bir şekilde yedekleme ve geri yükleme yapabilirsiniz.

Mi MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst Alt