Redmi Note 9s deneyimi.
Keşke artılar eksiler diye yazabilseydim ama bu rom için artı olarak yazacak tek şey anx kamera var ne kadar tatmin eder bilemedim. Geliştiricisi Türk ama bütün özelleştirmeler ingilizce. Bir ümitle yükledim ama klasik eski sürümlerdeki tuhaflıklar aynen devam ediyor. Mesela kapalı ekran bildirimi için ambient display, aod, kilit ekranı ayarları vs aynı konu için birden çok ayar var. İngilizce bilmiyorsanız doğru ayarları yapma ihtimaliniz bile yok. Birinde yaptığınız ayar diğerinde bozuluyor. Birbiri ile çakışan çelişen çok fazla ayar var. Özelleştirme öyle çokki bit pazarı gibi, "ne ararsan bulunur derde devadan gayri" derler ya aynen öyle. Ne omni kalmış, ne lineage kalmış ne eklenti bulunmuşsa tıkış tıkış. Haliyle özelleştirmeler kararlılığı bozuyor. Navi recent tuşuna özellik atayayım dedim. Senmisin yapan. Ekran kıpır kıpır disko topu gibi oldu. Restart atınca düzeldi bu sefer orjinaline döneyim diyorum default ayarı yok
Bence bir sistem bütünlüğüde yok. Pil harcama iyi hız iyi, garip bir şekilde ekran hassasiyeti arttı dokunmadan hissediyor neredeyse. Hoş gerek eski tecrübeler (başka telefonlar ile) gerek rom sahibi gerek rom ile ilgili ciddi önyargılar ile kurdum zaten ve bence hiçbirşey değişmemiş.
Özetle amatör işi değil. Yeterince ingilizcem var, android sistemine hakimim ne ayar neye yarar biliyorum diyorsanız elbette kullanılabilir. Neticede birçok telefon için üretilen dünyaca tanınmış bir yapı. Ama kesinlikle acemilere hatta orta seviye kullanıcılara hitap etmiyor.