o zamanlar evde wifi yoktu benim. o yüzden wifi ile deneyememistim içimde kalmıştı. 4.5g ile almıştım o süreyi. sadece internette gezinip whatsappa falan girmiştim, root falan da yoktu. bitek ekran parlaklığı lux programı ile -10 da falan kullanmıştım sanırım onun çok etkisi olmuştu, bi de miui'nin kendi pil yönetimi yüksekte idi. onu da sonraki romlarda hiç göremedik hatta en son sadece uyku modu diye bisey kaldı pil yönetimi olarak... bazen ben de mi dönsem diye düşünüyorum çünkü artık bi telefonu kullanım şeklim tamamen internette gezinme, whatsapp, video izleme, müzik dinleme, arada foto video çekme seklinde oldu. bunun için de şarj ne kadar uzun süre gitse o kadar iyi. benim şu an 10 saat süre almak falan umrumda değil, tek isteğim telefonun ekranını kapattığım zaman hemen hemen hiç şarj gitmesin istiyorum. yani uyudum %90 şarj diyelim telefonun ekranını kapattım. sonra uyandığımda max bu rakam %88 olsun yani. eskiden lg g3 kullanırken kernel kullanırdım, özel ayarları vardı. mesela ekran kapanınca tek işlemci minimum seviyede çalışsin ayarı vardı, onu yaptığında sadece ekran açılma süresi normale göre yavaş olurdu (mesela biri seni aradığında falan) onun dışında güzel etki ederdi bataryaya. şimdilerde öyle bisey bulamadım, bi kac kere denedim kernel profiller yapan insanları ama onlardan da verim alamadım. en son xposed çalışan her hangi bi miui roma dönüp amplify'siydi greenify 'siydi yapacam bi ayar
mesela sen 7 saat pildeyken 5.44 saat ekran süresi almışsın. ben bunu istemiyorum. benim ekran sürem atıyorum 3.5 veya 4 saat olsun ama pilde kalma sürem en az 1 gün olsun. zaten telefonu 24 saat içinde sürekli kullanmıyorum, benim derdim ekran kapalıyken pil az gitsin istiyorum. telefonun ekranı kapalı tüm uygulamalari greenifyle engelliyorum falan ama yine de rom'un kendi çalışan sistemi olsun, kerneli olsun, telefon beklemesi olsun, şebeke beklemesi olsun. bunlar pili harcıyor sinirim bozuluyor