Volte denilen olay HDSes teknolojisidir. Volte destekli cihazlara, bağlı olduğunuz operatör tarafından sunulan bir hizmettir. Volte ile görüşme yapabilmeniz için de karşı tarafın cihazının volte özelliğini kullanabilmesi gerekir.
Operatör tarafından desteklenen başka bir cihaza sim kart takip mesajla aktif ettikten sonra kendi cihaziniza takip volteyi kullanabilmek ise tamamen sanal bir durumdur. Cihazınızda volte aktif görünür ama volte üzerinden görüşme yapamazsınız.( Ben aynı yöntemle mı 6 cihazımda aktif ettim. Ekranda volte yaktığı görünüyor ama yaptığım görüşmelerde değişen bir şey olmuyor)
Ülkemiz şartlarında 4.5 G nin bile tam sağlıklı çalışmadığı ve bu yüzden bir çok kullanıcının 3 g teknolojisini kullandığı bir ortamda bir de daha kaliteli görüşme imkânı sağlayan volteyi kullanabilmek ne derecede akıl kârıdır orası da şüpheli.
Bana sorarsanız böyle şeylere takılıp boş yere canınızı sıkmayin derim.
Yanlış biliyorsunuz. Görüşme esnasında HD simgesi çıkıyor ise görüşme Volte desteklidir. Ancak karşı tarafta volte açık olmasına gerek yok. Karşı tarafta volte kapalı ise sizin sesiniz karşı tarafa kaliteli gider. Karşı tarafın sesi ise çıkış kaynaklı 3G'den geldiği için sizde bir değişim yok gibi gelir.
Ancak her iki tarafta da Volte aktif ise bu sefer her iki tarafa da ses yüksek kalitede gider.
Görüşme esnasında Volte yazması önemli değildir. ÖNemli olan arama yaptıktan sonra arama ekranında HD vb. ekstra bir simge çıkıyor ise Volte devreye girmiş demektir.
Ayrıca bunu en iyi operatörlerde hissedebilirsiniz. Mesala volteyi açın ve operatörünüzü arayın. Ekranda HD vb. simgesi çıkıyor ise gelen temsilci sesini bir dinleyin, daha sonra volteyi kapatın operatörü arayın ve öyle bir temsilci sesini dinleyin. Fark bariz olacaktır.