Telefonu kullanmaya başlayalı 2 hafta oldu. Geçiş yaptığım önceki telefonum LG G4'dü. LG'yi bilenler bilir kronik sorunlar, ısınma, batarya performanssızlığı vs. G4'ün kamerası ve ekran çözünürlüğü iyiydi sadece. 3000mAh bataryadan 5020mAh bataryaya geçince, bu konuda rahata kavuştum diyebilirim. Max 3 saat ekran süresi alırdım G4'den.
Ancak Note 9S'de yoğun kullanımda Min 7 saat alıyorum. Performans tarafında da zaten işlemci coşturuyor. Ben 64 GB versiyonunu aldım fakat bütçesi olanlara 128 GB'lık versiyonunu öneririm. Arayüz güzel, kullanım güzel, performans muazzam, kamerada da iyi işler çıkartıyor. Bu arada telefonu almadan önce ön kamera için sanal flaş desteği olup olmadığını merak ediyordum ve hiçbir inceleme videosunda da buna rastlamadım.
Sonuç olarak sanal flaş desteği VAR! Ayrıca arka kamera ile çekilen fotoğraflarda yer alan fligranın alt kısmını özelleştirebiliyorsunuz. EDGE Mask uygulamasını da denedim ama izinler sıfırlanıyor mu nedir, çalışmadı. Ayrıca uygulama çekmecesi de yok. Ben bu durumu launcher kullanarak hallettim; Nova Launcher!