Rom Redmi Note 9 Pro Pixel Experience 13 (Plus Edition) Rom

Doğukan.unalan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Redmi Note 9PRO
Konular
5
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ROM ÖZELLİKLERİ
1 MART 2023 Güncellemesi
Android 13
Gereksiz Uygulamalar Kaldırılmış
Hızlı ve Akıcı arayüz

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

İNDİRME LİNKLERİ

Değişiklik Günlüğü

* Ocak yaması
* Hoparlörde sabit mikrofon
* Sabit Vulkan regresyonu
* Sabit Wi-Fi Ekranı

KURULUM

Burdan gerekli dosyayı indirip sonra cihaza atıyoruz.

Twrp girip Format Data yapıyoruz(Tüm verileriniz silinir)
Ardından indirdiğimiz dosyayı yüklüyoruz. Yükleme bitince Wipe/Cache'yi seçip temizliyoruz.

ANX KAMERA YÜKLEME REHBERİ
Anx Kamera kurmak için cihazınızda root olması gereklidir.

Dosyayı indirdikten sonra Magisk'e girip alttan modüller kısmını seçiyoruz.
Dahili depolamadan yükleye basıyoruz ve dosyayı seçip yükleme işleminin bitmesini bekliyoruz.

Cihazı yeniden başlatıyoruz.

ROM HAKKINDA GÖRÜŞLERİM
Öncelikle romu 1 gün kullandım onu belirtmek isterim.(Bu arada bir sürü uygulama yükledim önceden kullandıklarımı.)

Romun artıları miui'dan kesinlikle daha akıcı telefon. Google'ın kendi kamerası sayesinde ön kamera çağ atlamış özellikle portre modunda çok çok iyi duruma gelmiş.

Eksi yönlerine değinecek olursak pil ne çok iyi ne çok kötü ama miui'da ki kadar fazla dayanmıyor .
Bence en kötü sorunlardan birisi olan sorun ARKA KAMERA(64MP SORUNU). Evet en büyük sorun bu sorun çünkü google kamera ön de çok iyi olsa da arkada gün ışığında iyi diyemiyorum fotoğraf kalitesi çok düşük oluyor maalesef ki ve ANX Kamera yükledim ama o da düzgün çalışmıyor bir çalışıyor bir çalışmıyor. Miui'da ekranı köşeye küçültme olayı bunda yok benim için büyük eksi bu maalesef ki .Diğer bir eksisi de SMS ve Arama uygulaması Google'ın uygulamaları.

Toparlarsak Miui'dan buna geçilir mi aşırı bir fark var mı derseniz bence hayır geçilmez.

Son düzenleme:

PROSSK12

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
IrResistibLe
Cihazım
Redmi10 2022
Konular
42

ROM ÖZELLİKLERİ
8 Ocak 2023 Güncellemesi
Android 13
Hızlı ve Akıcı arayüz

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

İNDİRME LİNKLERİ

Değişiklik Günlüğü

* Ocak yaması
* Sabit Wi-Fi Ekranı

KURULUM

Burdan gerekli dosyayı indirtikten sonra cihaza atıyoruz.
Ardından indirdiğimiz dosyayı yüklüyoruz. Yükleme bitince Wipe/Cache'yi seçip temizliyoruz.

Dahili depolamadan yükleye basıyoruz ve dosyayı seçip yükleme işleminin bitmesini bekliyoruz.

ROM HAKKINDA GÖRÜŞLERİM
Öncelikle romu 1 gün kullandım onu belirtmek isterim.(Bu arada bir sürü uygulama yükledim önceden kullandıklarımı.)

Romun artıları miui'dan kesinlikle daha akıcı ve daha hızlı akıyor telefon. Google'ın kendi kamerası sayesinde ön kamera çağ atlamış özellikle portre modunda çok çok iyi duruma gelmiş.

Eksi yönlerine değinecek olursak pil ne çok iyi ne çok kötü ama miui'da ki kadar fazla dayanmıyor .
Bence en kötü sorunlardan birisi olan sorun ARKA KAMERA(64MP SORUNU). Evet en büyük sorun bu sorun çünkü google kamera ön de çok iyi olsa da arkada gün ışığında iyi diyemiyorum fotoğraf kalitesi çok düşük oluyor maalesef ki ve ANX Kamera yükledim ama o da düzgün çalışmıyor bir çalışıyor bir çalışmıyor. Miui'da ekranı köşeye küçültme olayı bunda yok benim için büyük eksi bu maalesef ki .Diğer bir eksisi de SMS ve Arama uygulaması Google'ın uygulamaları.

Toparlarsak Miui'dan buna geçilir mi aşırı bir fark var mı derseniz bence hayır geçilmez.
Pixel Experince adı üstünde Pixel Deneyimi,Gene Google Arama ve Mesajlaşma hizmeti olacak.Sonrasında Pixel Experince adeta pili sömüren bir custom rom bunun yerine PixelOS a geçilebilir yada Evolation X yada Crdroid vs geçilebilir,pil süreleri çok iyi.Bide Custom romlarda AOSP arama ve mesajlaşma hizmeti var yani Google arama ve mesajlaşma hizmeti ile aynı işlemi görüyor ve Google arama ve mesajlaşma hizmetinden fark yok sadece AOSP arama uygulamasından ses kaydetme özelliği var o kadar.AOSP'da MIUI dialer olmasını mı bekliyordun 🤣
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sorunlarını ve pili hızlı tüketme sorununu xda'dan geliştiricisini bulup onla konuş,isterse düzeltir

Doğukan.unalan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Redmi Note 9PRO
Konular
5
Pixel Experince adı üstünde Pixel Deneyimi,Gene Google Arama ve Mesajlaşma hizmeti olacak.Sonrasında Pixel Experince adeta pili sömüren bir custom rom bunun yerine PixelOS a geçilebilir yada Evolation X yada Crdroid vs geçilebilir,pil süreleri çok iyi.Bide Custom romlarda AOSP arama ve mesajlaşma hizmeti var yani Google arama ve mesajlaşma hizmeti ile aynı işlemi görüyor ve Google arama ve mesajlaşma hizmetinden fark yok sadece AOSP arama uygulamasından ses kaydetme özelliği var o kadar.AOSP'da MIUI dialer olmasını mı bekliyordun 🤣

Bu sorunlarını ve pili hızlı tüketme sorununu xda'dan geliştiricisini bulup onla konuş,isterse düzeltir
Biz de biliyoruz Google uygulamaları olacağını zaten kardeşim .Bilmeyenler oluyor ve hoşlarına gitmiyor bu uygulamaların bulunması telefonda ki benimde hoşuma gitmiyor. Yüklemek isteyene daha açık bir dil ile belirtmek için uzun uzun açıkladım bunları herkes her şeyi bilecek diye bir kural yok :) . Ayrıca evet pil konusunu yukarıda belirttim.

halidyigit

Premium Üye
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halid
Cihazım
Mı 10 lite 5G
Meslek
Ekip üyesi
Konular
17
Güzel rom fakat pili çok hızlı bitiyor

PROSSK12

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
IrResistibLe
Cihazım
Redmi10 2022
Konular
42
Biz de biliyoruz Google uygulamaları olacağını zaten kardeşim .Bilmeyenler oluyor ve hoşlarına gitmiyor bu uygulamaların bulunması telefonda ki benimde hoşuma gitmiyor. Yüklemek isteyene daha açık bir dil ile belirtmek için uzun uzun açıkladım bunları herkes her şeyi bilecek diye bir kural yok :) . Ayrıca evet pil konusunu yukarıda belirttim.
Sanki PixelExperience ve birkaç rom için MIUI Dialer portu vardı

Kullandığınız veya önerebileceğiniz bir rom var mıdır aceba ?
Crdroid,RiceDroid,CherishOS,Arrow OS,EvolationX

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi-yu-ay
Cihazım
Rn9Pro/Joyeuse
Meslek
Eu rom düşmanlığı
Konular
45
Kullandığınız veya önerebileceğiniz bir rom var mıdır aceba ?
Stock romda Endonezya 12.5.4(eğer seslerde sıkıntı yaşamaz iseniz) bir de yine Endonezya ama bu sefer 13.05 öneririm. Onun dışında, eu rom en son kullandığımda optimizasyon sorunları vardı endonezya kadar akıcı değildi.

Doğukan.unalan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Redmi Note 9PRO
Konular
5
Stock romda Endonezya 12.5.4(eğer seslerde sıkıntı yaşamaz iseniz) bir de yine Endonezya ama bu sefer 13.05 öneririm. Onun dışında, eu rom en son kullandığımda optimizasyon sorunları vardı endonezya kadar akıcı değildi.
Bende zaten Endonezya kullanıyorum fakat cihaz bir müddet sonra aşırı yavaşlıyor . Bu yüzden Pixel Experience tarzı bir rom arıyorum aslında dediğim gibi experience çok iyi ama pil konusunda rezalet durumda. Yukarıdaki önerilenlerde sarmadı açıkçası.

saban19

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
şaban
Cihazım
Mi 10 5G
Meslek
Bilgisayar Program
Konular
5

ROM ÖZELLİKLERİ
1 MART 2023 Güncellemesi
Android 13
Hızlı ve Akıcı arayüz

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

İNDİRME LİNKLERİ

Değişiklik Günlüğü

* Ocak yaması
* Sabit Wi-Fi Ekranı

KURULUM

Burdan gerekli dosyayı indirip sonra cihaza atıyoruz.

ROM HAKKINDA GÖRÜŞLERİM

Romun artıları miui'dan kesinlikle daha akıcı telefon. Google'ın kendi kamerası sayesinde ön kamera çağ atlamış özellikle portre modunda çok çok iyi duruma gelmiş.

harika olmuş

Üst Alt