Yardım Redmi Note 9 (merlin) - TWRP ve ADB Sonrası Kısır Döngü (BROM Loop) / IMEI Tamirli

AAE01

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Abdullah
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Muhtemelen MIUI 12.5 / 13 Global
Telefon Modeli
Redmi Note 9
Bootloader Kilidi
Açık
Cihaz Teknik Özellikleri:

• Model: Redmi Note 9 (merlin) - Helio G85 (MT6768)
  • Durum: Yurt dışı cihaz, IMEI tamiri (Repair) yapılmış.
  • Yazılım: Muhtemelen MIUI 12.5 / 13 Global (ROM boyutu ~4.7 GB).
Olay Özeti:

1. Cihaza adresindeki TWRP sürümünü Fastboot üzerinden kurdum.
  2. İlk kurulum sonrası cihaz sorunsuz bir şekilde açıldı ve sistemi gördüm.
  3. Ardından recovery moduna geçmek için bilgisayardan adb reboot recovery komutunu verdim.
  4. Cihaz bu komuttan sonra kapandı ve bir daha açılmadı. Şu an sürekli BROM (kısır döngü) modunda; bilgisayara bağlanınca saniyeler içinde kopuyor.
Yapılan Müdahaleler ve Alınan Hatalar:

• SP Flash Tool (v5.1924): Scatter dosyasıyla boot, recovery ve vbmeta yüklemeye çalışırken STATUS_ERR (0xC0010001) hatası alıyorum.
  • Auth Bypass: MCT Bypass Tool ile korumayı (auth) devre dışı bırakmama rağmen SP Flash Tool hâlâ "Auth File Needed" diyebiliyor veya bağlantıyı kaybediyor.
  • MTKClient: mtk_gui ve terminal üzerinden bağlantı denemelerinde Couldn't get device configuration hatası alınıyor. Bağlantı çok hızlı kopup geldiği için sabitlenemiyor.
Uzmanlara Sorularım:

• IMEI tamiri yapılmış (nvram/nvdata yamalı) bir cihazda adb reboot recovery sonrası oluşan bu BROM loop'u aşmak için preloader flaşlamak riskli mi?
  • 0xC0010001 hatası genellikle scatter/partition uyuşmazlığına işaret eder; bu cihaz için en doğru vbmeta ve boot flaşlama yöntemi nedir?
  • Cihazın portta saniyelik görünüp kaybolmasını (bağlantı kopmasını) nasıl stabilize edebilirim?
  • Birde Şarjı bitir sonra dene diyen olursa diye ki öyle bir şey olmadı hiç birşey yapamadım fastboota filan bile giremedim lütfen yardım edin.
  • Birde önceden bootloader kilidim açıktı önceden açılırken açık kilit işareti olurdu şimdi kısır döngüdeyken o yok lütfen verilerimle ve imei gitmeden nasıl hallederim...

Üst Alt