Hocam selamlar;
Sorularınızı hızlıca hemen cevaplaycağım bende redmi note 9 (merlin) cihazını kullanıyorum ve deneyimlediklerimi paylaşacağım.
1. IMEI, Custom Rom kurulumu;
Custom Rom kurarken mecburen custom rec. kurma durumunda olacaksınız. Custom Rec. (Rec.:Recovery, tabiri caizse türk dilinde formatlama menüsü.) Custom rec. kurarken SHRP kurarsanız advanced kısmında IMEI backup adı altında bir eklenti ile karşılaşacaksınız. Bu eklenti IMEI'nin yedeğini alır (nvdata vs vs.) ve imei silinirse veya zarar görürse bu zip Dosyasını flashlayarak IMEI'yi geri getirebilirsiniz.
Diyelim ki almadınız ya da dosyalar hasar gördü, bu durumda eng rom kurarak geri IMEI atabilirsiniz. Bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.
Custom Rom Kurulumu HK;
Custom Rom kurmak için öncelikle BL kilidinizin açık olması gerekiyor (ki zaten açıktır, eğer telefon açılırken açık kilit simgesi çıkıyorsa açıktır.) BL Kilidniz açıksa evdeki bilgisayarınıza gerekli programları ve driverları kurarak kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.Cihazımız için Rom mevcut fakat işlemci MTK olduğu için bu kütüphane çok geniş değil, diğer dikkat etmemiz gereken husus ise kurduğunuz Rom'ların Official etiketine sahip olmasını kontrol etmek. Official olan Romların bazılarını yazıyorum;
Pixel Experience
Elixir
Cherish
Bu Rom'ları denedim ve memnun kaldım kurulum metnini dikkatlice okuyun zaten doğru yaparsanız cihaz boot edecektir. (Rom kurduktan sonra cihazın açılması 10-15DK'yı bulabilir bu durumda endişe etmeyin bekleyin eğer yanlış kurduysanız Brom Mode'dan geri UnBrick yapabilirsiniz.
Tabii ki, UnOfficial Rom'larda kurabilirsiniz ama kendileri çok sorun oluşturuyor cihazın tadı kaçıyor.
Başka sorunuz var ise sormaktan çekinmeyin müsait olunca yanıtlayacağım.