Ü
Üye silindi 265308
Guest
Neden hocam?sorun olacagını şimdiden görüyor gibiyim
Neden hocam?sorun olacagını şimdiden görüyor gibiyim
Hocam yardım etmek istiyorum bilgi alamıyorum kaç dakikadır usb hata ayıklaması açıkmı bl kilidi açıkmı yazdım cevap yoksorun olacagını şimdiden görüyor gibiyim
hocam nasıl brick olsa bile hemen çözülür ve bl kilidi ne oluyor
- Cihazınızın Bootloader kilidi açılmış olmalı.
- Xiaomi Cihazınızın USB Sürücüleri Pc’de kurulu olması lazım (Qualcomm Drivers yada MTK Driver Auto Installer USB Sürücülerini indirin.)
- Minimal Adb Driver kurulu olmalıdır. İNDİR
- Cihazınızda uygun TWRP Recovery indirin, (Buradan indirebilirsiniz.)
- Öncelikle Minimal ADB and Fastboot aracını indirerek bilgisayarımıza yükleyelim
- Sürücülerin bilgisayarınızda kurulu olduğundan emin olun. Ardından, bir sonraki adıma geçin. Eğer Mi flash yada Mi Unlock tools bilgisayarınızda kurulu ise zaten sürücüleriniz otomatik yüklenmiştir.
- Şimdi, bilgisayarımıza yüklediğimiz Minimal Adb and Fastboot aracını açın. Telefonunuzu USB ile bilgisayarınıza bağlayın. Cihazı fastboot moda sokmak için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz yada ses kısma + güç tuşuna basılı tutarak fastboot moda girebilirsiniz.
Not: Cihazınızı PC bağladığınızda yada aşağıdaki kodu yazdığınızda ekran bir uyarı çıkacaktır. Bu cihaza güven seçeneği işaretleyip uyarıyı onaylayınız.- adb reboot bootloader
Adım 6: Cihazınız fastboot moduna girmiş olmalıdır. Şimdi sitemizden indirmiş olduğunuz TWRP.img dosyasını C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot klasöre kopyalayın. Dosyayı ‘twrp.img’ olarak yeniden adlandırın ve ardından şu komutu girin:- fastboot flash recovery twrp.img
ve ardından bu komutu çalıştırın, şunu yazın:
fastboot reboot
Adım 8: Yükleme sonrası cihazınızı direk olarak TWRP ile açmak için boot komutunu kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken:
fastboot boot twrp.imgMesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam telefonum mediatek redmi note 10s crdroid kullanıyorum
O arkadaşlara söyleyin mediatek brick olsa bile hemen çözülür korkmayın r,
risk konusu ise işlemleri doğru yaparsanız olmaz
BL KİLİDİ AÇIKMIYDI
kusuruma bakmayın hocam görmedimHocam yardım etmek istiyorum bilgi alamıyorum kaç dakikadır usb hata ayıklaması açıkmı bl kilidi açıkmı yazdım cevap yok
hocam ben hastaneye gitmek zorundayım gelince sizi rahatsız edicem tekrardanHocam yardım etmek istiyorum bilgi alamıyorum kaç dakikadır usb hata ayıklaması açıkmı bl kilidi açıkmı yazdım cevap yok
ohooo bootloader kilidinden haberiniz yok ben cevaplarımı siliyorum hiç girişmeyin bu işehocam nasıl brick olsa bile hemen çözülür ve bl kilidi ne oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
kusuruma bakmayın hocam görmedim
hocam ben hastaneye gitmek zorundayım gelince sizi rahatsız edicem tekrardan
bl kısaltması mıydı hocam bilmiyordumohooo bootloader kilidinden haberiniz yok ben cevaplarımı siliyorum hiç girişmeyin bu işe
burhan0660 hocam haklı
bootloader kilidini biliyorum tabiiohooo bootloader kilidinden haberiniz yok ben cevaplarımı siliyorum hiç girişmeyin bu işe
burhan0660 hocam haklı
haaa ok o zaman bl kilidi açıkmıbl kısaltması mıydı hocam bilmiyordum
bootloader kilidini biliyorum tabii
bootloader kilidiniz açık değilse zaten bu işlemleri yapamazsınız.bl kısaltması mıydı hocam bilmiyordum
bootloader kilidini biliyorum tabii
açamıyorum cihaz 2. el olduğu halde hala oem kilidi açılmıyor yani gri gözüküyor onu açamıyorum acaba nedeni mi hesabına yeni giriş yapmam olabilirmihaaa ok o zaman bl kilidi açıkmı
ama hocam bidebootloader kilidiniz açık değilse zaten bu işlemleri yapamazsınız.
Eğer bootloader kilidiniz açık değilse açmak için yapmanız gerekenler;
1. yöntem
1- cihazınızda bir mi hesabı ekli olmalı
2- cihaz ayarlarından miui sürümüne 7 kere basarak geliştirici seçeneklerini aktif edin
3- ek ayarlar bölümünden oem kilit açma seçeneğini etkinleştirin ve mi kilit açma durumuna tıklayın
4- hesap ve cihaz ekle diyin
5- size bir süre verilecek bu süre genelde 168 saat olur.
6- 168 saat sonra bilgisayarınıza mi unlock tool programını indirip mi hesabınızla giriş yapın
7-cihazınızı fastboot moda alın ve pcye bağlayın
8- unlock diyince cihazınızın kilidi açılacak ve cihazınız sıfırlanacaktır.
Bu yöntem 168 saat beklemeli yöntem.
fakat mediatek cihazlar için 168 saat beklemeden kilit açmanın bir yolu da var
2. yöntem
1- mtk unlock tool veya internette bulunan yamalı mi unlock toolu indirin
2- cihazınızı fastboot moduna alıp programı çalıştırın.
Önemli Uyarı: 2. yöntemde cihazınızın brick olabilme ihtimali vardır. tavsiye edilen yöntem ilk yöntemdir.
Bütün adımları uyguladıktan sonra bootloader kilidiniz açılmış olacak ve yukarıda Basaransemih2009 hocamın verdiği kodlar ile twrp yüklemesini yapabilirsiniz
twrp yüklemesini yaptıktan sonra cihazınıza uygun pixel experience yaniLinkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektediru buradan indirin. kolay olması açısından masaüstünde bu bilgisayara giriyoruz üstteki dosya, giriş, paylaş, görünüm kısmından görünüme girip dosya adı uzantıları seçeneğini açıyoruz. Daha sonra indirdiğimiz romun adını rom olarak değiştiriyoruz. "rom.zip" olarak görünmelidir ve bu romu C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot adresindeki klasöre atıyoruz.
Daha sonra twrp menümüzde wipe kısmına gelip format data bölümüne giriyoruz ve yes yazıp cihazı formatlıyoruz. Advanced kısmına girip adb sideload moduna giriyoruz. bilgisayarımızda alt çubuktaki arama yerine minimal adb and fastboot yazıyoruz ve çıkan komut istemini açıyoruz. Daha sonra komut olarak "adb devices" yazıyoruz eğer cihazımızı sideload modu olarak görüyorsa herşey tamamdır ve komut yerine "adb sideload rom.zip" yazıyoruz ve bir hata çıkmazsa işlemimiz başlayacaktır. Aşağıda bir yüzde sayacı olacaktır. İşlem bitene kadar telefonumuzu ve komut istemini, bilgisayarı kapatmayın aksi takdirde cihaz brick olacaktır. İşlem başarıyla tamamlandıktan sonra kesinlikle reboot system demeyin. Geri gidip ana menüye gelin ve wipe kısmından tekrar format daha kısmına girip "yes" yazmanız gerek. Daha sonra reboot system diyebilirsiniz. Herhangi bir hata çıkmadıysa cihazınız pixel romunda başarıyla açılacaktır.
Not: Bu işlemleri yaparken şarjınızın %60'ın üstünde olduğundan emin olun.
Bu yapacağınız işlemlerden siz sorumlusunuz. Cihazda oluşabilecek hatalardan ben ve Basaransemih2009 hocam sorumlu değildir, bütün risk size aittir.
cihaz açılmıyorsa resetleyinaçamıyorum cihaz 2. el olduğu halde hala oem kilidi açılmıyor yani gri gözüküyor onu açamıyorum acaba nedeni mi hesabına yeni giriş yapmam olabilirmi