Herkese merhaba... Redmi Note 8 cihazların aldığı son sürüm Miui 12.5 A11. Fakat bu sürümde sorunlar yaşamaya başlamıştım. Kasma ve saçma yerlerde saçma donmaları, kulaklık ses seviyesinin ve ses kalitesinin düşüklüğü... viper4android ile bile yakalayamadığım ses çözünürlüğü ve yüksekliğini stock 11.0.7.0 ile yakaladım.
Bir çok rom denedim, bir kaç gün kullandım ama yine de bir yerden patlak veriyor ve memnun olamıyordum. Araştırırken bu ROM dikkatimi çekti. Eski versiyonuna dönmek işe yaramaz diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Sanırım cihaz için çıkmış en iyi sürüm bu.
V11.0.7.0 İndirme bağlantısı
Yaptıklarım ise şöyle:
Rom'u kurduktan sonra hiç bir hesabımı eklemedim. Cihaz açıldıktan sonra bilgisayar yolu ile gereksiz bir kaç uygulamayı devre dışı bıraktım/sildim. Google ve Mi hesabı ekledikten sonra telefonda sadece uygulamaları güncelledim. Yansıtma uygulamasını çok kullanan biriyim maçlar için, yansıt uygulamasında ses donma sorunları gördüm. Hemen yansıtma uygulamasının son sürümünü telefonuma indirip güncelledim. Cihazım şu an yağ gibi akıyor. Artı olarak cihazı nagivasyon tuşları ile kullanırsanız biraz daha performanslı gözükecektir.
Forumda Note 8 için daha hızlı, stabil olmasını, maceraya girmeden bir rom yüklemeyi istiyorsanız benim fikrim bu şekilde.
Eklemelerim:
1) Gereksiz Uygulamaları Silin
Gereksiz uygulamaları silmek için yapmanız gereken adımları şu şekilde:
1) Telefonun geliştirici ayarlarını açıp usb hata ayıklamasını açın
2) Telefonu bilgisayara takın. Minimal ADB and Fastboot kısayolunu çalıştırın. (Programı İndir)
3) Sırasıyla bu kodları yazın.
daha sonra bu kodu yazın
şimdi yapmanız tek gereken işlem Uygulama üstüne basılı tutup uygulama bilgisi kısmından APK adı yanında yazan kısmı kodun yanına eklemek.
Örnek : pm uninstall -k --user 0 com.android.camera
Daha sonra enter tuşu ile o uygulamayı çok kolayca silmiş oluyorsunuz. Telefonda da hemen silindiğini göreceksiniz.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
2) Güncelleme bildirimini devre dışı bırakın.
Ayarlar kısmından
Yetkilendirme ve Geri Alma bölümüne gelin.
Güncelleyici uygulamasına basın ve
yetkiyi geri alın.
Bir daha sizi rahatsız edecek bildirim gelmeyecektir.