Soru Redmi Note 8 Pro Sürüm düşürme/Rom/Fastboot ve TWRP

KarterYerde

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8pro
Konular
1
Merhaba,Elimde teknosadan alınma garantili redmi note 8 pro modeli var 128lik Global,Şimdi sorularım şöyle, Ben android 10'a güncelledim ve hiç memlun kalmadım, sürümü nasıl düşürüceğimi öğrenmek istiyorum, Anladığım kadarıyla bootloader açmam gerek,Bootloaderi açtım.
İşlem sıralarım şöylemi olmalı?
İlk başta boot loader açmak, daha sonrasında indirdiğim romu flaşlamak, flasladıktan sonra wipe data factor reset yapmak, İşlem sıram doğrumu?
birde TWRP ne cidden anlamadım, telefonun içinde buluyor ama biz erişemediğimizdenmi yüklüyoruz onu yoksa telefonun içinde var fakat yüklemeden rommu flaşlıyamıyoruz, bu TWRP'yi bana detaylı anlatırsanız sevinirim
birde rom flaşlarken fastboot modunda nelere dikkat etmek gerekir, mesela global romdan eu'ya geçerken neye dikkat etmem lağzım ,ince detayı nedir?
fastbootla twrp arasındaki farklar ve tercih ediliş çeşitleri nedir
son olarakta Fastboot'tan romu kurduktan sonra temiz kurulum için wipe data yapıcakmıyım factor reset falan yoksa mi flasdaki clear all bu işlem için yeterlimidir
teşşekkürler

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353

Bunlardan başka merak ettiğiniz şey varsa mutlaka forumda vardir

Oyla:

KarterYerde

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler muhammed,Ozaman anladığım kadarıyla Twrp telefonun içinde zaten var, Erişimindede bi problem yok, Peki fastboottan flaşlamakla twrp'den flaşlamanın ne gibi artı eksileri var acaba,Birde son olarak flaslama işleminden sonra Factory Reset (Wipe Data & Cache & Dalvik/Art Cache) yapmalımıyım? yoksa flash all yada clear all seçenekleri bunları zaten yapıyormu

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Teşekkürler muhammed,Ozaman anladığım kadarıyla Twrp telefonun içinde zaten var, Erişimindede bi problem yok, Peki fastboottan flaşlamakla twrp'den flaşlamanın ne gibi artı eksileri var acaba,Birde son olarak flaslama işleminden sonra Factory Reset (Wipe Data & Cache & Dalvik/Art Cache) yapmalımıyım? yoksa flash all yada clear all seçenekleri bunları zaten yapıyormu
Twrp cihazda yoktur sonradan yüklenir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence bu işleri çok bilmiyor iseniz pek uğraşmayın hocam. Telefon elinizde kalır bu Corona günlerinde perişan olursunuz

Oyla:

KarterYerde

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8pro
Konular
1
yok hocam snapdragonlu işlemcili cihazlarda bir çok kez rom ve root işlemi yaptım, bu cihazı yeni aldım, bağzı kavramlar çok karışık geliyor bana forumda konuları mevcut ama çok basit şeylerin açıklıyıcı anlamları yok, mesela biri demişki yeni twrp çıkmasını bekliyorum demiş, yada twrp menüsü yükleme demiş, hala mesela anlayamadım bu cihazda bu menü varmı? varsa neye yükleme yapılıyor, hadi var diyelim yeni twrp çıkmasını bekliyorum kavramları ne, hala anlamış değilim, twrp menüsünden rom atmak için menü çıkmasınımı bekliyorlar yoksa menü için uygun rommu çıkmıyor, bağzı şeyler çok karışık burda :)

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Bu konudaki adımları uygular iseniz sorunsuz olur

Oyla:

KarterYerde

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8pro
Konular
1
Ben mi flash üzerinden flaslamayı düşünüyorum romumu falan indirdim tgz uzantılı, Twrpden yapmak dahamı sağlıklı bu işi onu anlamadımki, benim amacım sadece sürüm düşürmek , anroid 10'dan android 9 a miuı 10'a dönmek

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Mi flash ile yapın eğer bootloader kilidiniz açık ise

Açık değil ise atamazsınız rom

Oyla:

KarterYerde

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8pro
Konular
1
bootloader açtım, mi flash düşünüyorum, Bu twrpden yapmanın ne gibi faydası varki ben onu anlamadım, cidden

Oyla:
Üst Alt