- Adım
- Not Found
- Cihazım
- Poco X6Pro
- Meslek
- Mod
- Konular
- 320
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
*
- Adım Öncelikle Bootloader kilidi açık olmalı : Redmi Note 8 Pro Bootloader Kilidi Nasıl Açılır? Videolu ve Resimli Anlatım
- Adım Öncelikle cihazınızda Aosp rom için cfw recoveri kurulmuş olmalı. Bunun için şu sayfadan << Redmi Note 8 Pro - Custom Rom Kurmak- Aosp-Miui // Miui- Aosp Geçişler 16.12.2020 >> "Miui Stok veya Miui Custom romundan Aosp veya Lineageos roma geçiş yazımı" okuyun ve uygulayın.
- Eğer miui romda iseniz ve normal twrp yüklü ise bu adımdan geriye 2. adıma dönün ve mutlaka miui dan aospye geçiş yazımı uygulayarak romu kurun. O bölüm size yeterli olacak ve romunuz kurulacak. Daha sonra buradaki adımlara devam etmenize gerek yok.
- Yoksa 2 ve 3. adımı es geçip 4. adımamı geldiniz? Size ne olacağınız söyleyim. Cihazınız normal twrp ile boot etmeye kalktığınız için bootloop a düşecek. O yüzden lütfen normal miui ve miui twrp varsa 2.adıma geri dönün.
- Eğer zaten Cfw recovery kurduysanız ve aosp romda iseniz gerisi kolay.
- Android Sürümünüz değişecek ise (Aosp android 10 den 11 geçiyorsanız )
Adım 1 : Twrp ana ekranına girin
Adım 2 : Wipe menüsünden internal storage dahil seçin silin., sonra format data seçeneğinden yes yazın ve silin. Restart recovery yapın
Adım 3 : Kuracağınız romun sürümüne göre önce vendor sonra Romu, gapps ve magisk kurun
Adım 4 : Cihazı yeniden başlat - Android Sürümünüz aynı ise (Aosp android 11 den 11 geçiyorsanız )
Adım 1 : Twrp ana ekranına girin
Adım 2 : Wipe menüsünden internal storage ve vendor hariç seçin ve silin ( Bazı romlarda vendor dahil olmaması ihtimaline karşı vendoru da yazdım. Teoride Silsenizde sorun yok, rom sonrası tekrar twrp açıp uygun vendoru flashlayabilirsiniz. Cihaza herhangi bir zarar vermez.)
Adım 3 : Romu, gapps ve magisk kurun
Adım 4 : Cihazı yeniden başlat
*******NOT : Tüm anlatımlar sonrası, cihazı yeniden başlatmadan önce aşağıda verdiğim PixelExperience Rom için Metadata TWRP yi install bölümünden recovery alanına flashlayın. Flashlamadan kurulum yaparsak ne olur? Ben orange fox ile kurdum birşey olmadı. Cihaz normal boot etti ama geliştirici verilerin şifreleneceğini pixel romlara özel şifreleme alanı olduğu için bu twrp kurmanızı istiyor. Bu twrp sadece pixelexperience romu için. Diğer romlara geçişte yine diğer twrpleri kurun
Rom'u beğenmeyenler, Redmi Note 8 Pro - Custom Rom Kurmak- Aosp-Miui // Miui- Aosp Geçişler 16.12.2020 konumu inceleyerek nasıl yol izlemeli görebilirler.
**Konuda yer alan tüm anlatımları doğru ve eksiksiz uygulamak Sizin sorumluluğunuzdadır, yukarıda açıkca belirtilen Özelliklerin Sizdeki eksikliğinden dolayı herhangi bir Sorun yaşamanız durumunda bundan kendiniz sorumlu olursunuz.
***Konu tüm MIUI Türkiye üyelerine aittir, düzenleme hakkı ise bana aittir. Eklenmesini veya düzenlenmesini istediğiniz bir bilgi için beni haberdar etmeniz yeterli.
**Konuda yer alan tüm anlatımları doğru ve eksiksiz uygulamak Sizin sorumluluğunuzdadır, yukarıda açıkca belirtilen Özelliklerin Sizdeki eksikliğinden dolayı herhangi bir Sorun yaşamanız durumunda bundan kendiniz sorumlu olursunuz.
***Konu tüm MIUI Türkiye üyelerine aittir, düzenleme hakkı ise bana aittir. Eklenmesini veya düzenlenmesini istediğiniz bir bilgi için beni haberdar etmeniz yeterli.
ChangeLog :
23.12.2020
Değişiklik günlüğü:
• Aralık Güvenlik Yaması
• Güncellenmiş Çeviriler
• Sepoliklik Reddini Ele Alma
• Bombadan BT AptX Blobları güncellendi
• Oluşturulmuş MTK OSS IMS ve VT Servis Blobları
• PE Aosp Kurtarma Arka Işığı düzeltildi
• Derlemeye PE AOSP Kurtarmayı Dahil Et
*Kamera henüz aosp
23.12.2020
Değişiklik günlüğü:
• Aralık Güvenlik Yaması
• Güncellenmiş Çeviriler
• Sepoliklik Reddini Ele Alma
• Bombadan BT AptX Blobları güncellendi
• Oluşturulmuş MTK OSS IMS ve VT Servis Blobları
• PE Aosp Kurtarma Arka Işığı düzeltildi
• Derlemeye PE AOSP Kurtarmayı Dahil Et
*Kamera henüz aosp
* Kurulum öncesi mutlaka Full Nandroid Backup alın....
İndirme Linkleri :
Rom :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Global ve Çin cihazı Android 11 Vendor :
Nick gapps Android 11 : Roma Gapps dahildir.
Cfw Twrp Recovery:
Cfw OrangeFox Recovery:
PixelExperience Rom için Metadata TWRP :
( Sadece bu rom içindir, kurulumu yukarıda anlatıldı, başka roma geçişte bunun yerine üsttekileri flashlayacağız )Root :