Çözüldü Redmi Note 8 Pro Bootloader Kilit Açma Kılavuzu (MTK) 7 Gün Bekleme Artık Yok

kalashnikov

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet Emin
Cihazım
Mi Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
3

Bybn35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9 se
Konular
1
Box ile boot açılmış k40 gaming var hocam bu yontem ile kapatılabilir mi diyelim kapattik birde tekrardan Mİ HESABİ ile acabilirmiyim ?

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Box ile boot açılmış k40 gaming var hocam bu yontem ile kapatılabilir mi diyelim kapattik birde tekrardan Mİ HESABİ ile acabilirmiyim ?
Boot kilidi açıldı ise kapatmayın hocam sonuçta cihaz yurt dışı Boot kilidinin açık olmasının hiç bir eksisi yok artisi var.
Kısaca boot kilidi neden dolayı koyulur özet geçeyim anlayın.
Cihaz üreticileri cihazlara İlk dönemlerde Boot kilidi tarzı illegal müdahale tespit etme için herhangi bir tespit edici arayüz koymadı.
Bunu fırsat bilenler cihazın garanti süresi bitmesine yakın işlemci yakma anakarta (borda) Zarar verecek uygulamalarda bulunup değişim (jtag) talep etti.
Veya internette değişik anlatımları deneyip cihazı hard brick vs şekillerde garantiye gönderdi ve cihazın yazılımsal sorunu şeklinde göründü.
Zamanla bunu fark eden her üretici boot kilidi, Knox sayacı ve buna benzer kullanıcı müdahale ettiğini tespit eden arayüzler ekledi bu sayaç (Hk) sayesinde cihaza illegal müdahale olup olmadığını ve garantiye girip girmemesini tespit etmekti amaç.
Şimdi garantisi olmayan bir cihazın boot kilidi açık bile olsa pcye bağlanıp belli arayüze girilmedikce hiç bir eksisi yok.
Diyelim boot kilidi kapalı ve cihaz softbrick oldu boot kilidi kapalı olduğu için kendiniz yapamazsınız illaki ücretli destek almanız gerekiyor ama boot kilidi açık kalmış olsa kendiniz kolaylıkla cihazı düzeltebilirdiniz.
Kısacası özeti bu hocam

rbayrak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
recep
Cihazım
mi 5
Konular
0
Merhaba Konuyu Arattığımda Görmedim Farklı Yazıldığı İçin
Bu Konuyu Dün Verecektim Yoğunluktan Veremedim
Bendeki Gördüğünüz Resimli Kendim Test Ederek Denedim Konudada Yazıyor Konuyu 2.3 Gün Önceden Redmi Note 10S Vermiştim
Poco İçinde Verdim Müsait Oldukça Diğer Redmi MTK Model Telefonlar İçinde Vereceğimi Belirtmiştim

Burdaki İşlemlerle Uğraşmanız Gerekmiyor
6. Bilgisayar açıldıktan sonra arşivden çıkardığımız dosya gidip bu yol ile
File > mtkclient >
__init__.ru dosyasını metin düzenleyen uygulama ile açıyoruz ve bulunan satırı siliyoruz.
7. Ardından telefon ayarlarına gidip ayarlar > gelişmiş ayarlar > geliştirici seçenekleri gidip USB hata ayıklama alanlarını aktif ediyoruz.
8.Telefonu kapatıyoruz
Seçim Size Kalmış Hangisini İsterseniz Onu Kurunuz.Kolay Gelsin
Teşekkürler yaptım ve oldu...

vitoscaletta093

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
Note 10s
Konular
0
Oncelikle paylastigin tessekurler ama inf dosyanini kurarken " bu yükleme yöntemini desteklemiyor" diye hata veriyor rica etsem yardimci olurmusunuz?

Bicer79

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
RN8P
Konular
9
teşekkürler saat gibi çalıştı hocam cihaz redmi note 8 pro elinize sağlık.

şimdi TWRP ve güzel custom rom kurmam gerekli . bildiğiniz link varsa paylaşırsanız sevinirim

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
teşekkürler saat gibi çalıştı hocam cihaz redmi note 8 pro elinize sağlık.

şimdi TWRP ve güzel custom rom kurmam gerekli . bildiğiniz link varsa paylaşırsanız sevinirim
MTK işlemcili cihazlarda custom rom brick tehlikelidir bilginiz olsun hocam

Bicer79

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
RN8P
Konular
9
MTK işlemcili cihazlarda custom rom brick tehlikelidir bilginiz olsun hocam

hocam bu rom kurmam tehlikeli mi daha önceki cihazlarıma TWRP rom root işlerini yaptım tecrüben var .

bana root gerekli değil pil performansının daha iyi olması yeter ve MIUI arayüzünden ve reklamlarından sıkıldım .

custom rom kurduğumda root yapmadığım sürece banka uygulamalarını kullanabilirmiyim artık root olursa banka uygulamaları çalışmıyor diye birşey duydum

Üst Alt