- Adım
- Berke
- Cihazım
- iP8 Plus&X3 NFC
- Meslek
- Art Designer
- Konular
- 80
İki telefonada sahibim annem note 8 bende pro versiyonunu kullanıyorum. Arada uçurumlar var. Bir sürü oyunda oynadım ettim ne bir kasma ne bir başka bir şey tek sorunu vardı o da fazla ısınmasıydı ama ısındıktan sonra da gram kasma optimizasyon sorunu vs. hiçbir şey yaşamadım. Aynı şeyleri birde note 8 ile denedim pubg mobile oynarken olsun mobile legends oynarken olsun aradaki fps farkını çok rahat bir şekilde anlayabiliyordum akıcılık vs. vs.Oyun konusunda hiçte öyle değil maalesef redmi note 8 den daha iyi olması gerekirken resmen onunla yarışıyor oyun performansı normal redmi note 8'ede sahip olsaydınız ikisini karşılaştırıp dediklerimi denerdiniz ve görürdünüz ayrıca ben paneli kötü filan demedim panelden bahsetmedim bile panelleri aynı hatta
Ve video kalitesinin telefonun segmentiyle alakası bile yok FHD+ ekrana sahip 1080P açabilen her telefonda benzer ve neredeyse aynı göstermesi gerekiyor video kalitesinin
size şimdi hem redmi note 8den hemde redmi note 8pro dan aynı videoyu 720P olarak ekran görüntüsünü aldım burayada bırakıyorum böylece ne demek istediğimi anlamış olursunuz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Gördüğünüz gibi redmi note 8 pro sanki eski telefonlarla video çekilmiş gibi dururyor gereksiz derecede keskinlik eklenmiş ve bunun sebebi mediatekin kullandığı video kodlayıcısı başka bi açıklaması yok. Bu konuda onlarca başlık açıldı yabancı forumlarda hatta Xiaomi düzeltileceğini söylemiş ama düzeltmediler...
Bence bu olay telefonun kullanıcısı ile alakalı bir olay telefonu nasıl kullandığınız ile alakalı bir olay. Çünkü bir çok telefonu tecrübe ettim iphone samsung oppo xiaomi ve her telefonda bir sorun vardı. iPhone o kadar para verip şarjının bir günü çıkarmaması... Samsung her güncellemede telefonun optimizasyon sorununun gözle görülür düzeyde artması gibi gibi. Sen gidip note 8 proya verdiğin parayla bir samsung alsanda aynı sorunu yaşayacaksın hatta daha fazlasını yaşayacaksın çünkü o paraya note 8 pro ile eş bir düzeyde samsung bulamazsınız ne yazık ki. Eğer gerçekten sorun yaşamak istemiyorsanız en az 6kyı gözden çıkaracaksınız ve yorumunuzu buna göre yapacaksınız.
Dediğim gibi note 8 ve note 8 pro sahibiyim iki telefonada oldukça hakimim arada uçurumlar var. Ayrıca kimse sizi bu telefonu alın diye zorlamadı etmedi? O bütçeyle farklı bir model de alabilirdiniz ki siz bunu tercih etmişsiniz.
Size gelince de o paraya oyun oynatabilecek başka bir cihaz bulursanız söyleyin bizde onu alalımPardon ama oyun konusunda söylenenler nasıl mediatek ile alakalı olmuyor ? Orta ayarlarda 15 dakika evil lands oynayınca işlemciyi söküp üzerinde yumurta kırasım geliyor. 15 dakikanın altını çizmek isterim, isteyen deneyebilir. Ellerim sırılsıklam oluyor terlemekten.
Bu telefonu yaz aylarına girmeden almıştım, hala aynı hala aynı.. Aynı oyunu aynı ayarlarda huawei p mart 2019 da oynuyordum ve 2 saati geçmesine rağmen bu telefonun 15 dakika da ulaştığı sıcaklığa ulaşmadı asla. (50 derece)
Sırf p smart 2019 da kasmalar oluyor diye bu cihaza geçmiştim ama korkuyorum bir gün elimde alev alacak diye.
Geri bildirim gönderdim ve ekran görüntüsünden oynama süresine kadar herşeyi belirttim ve gelen cevap içler acısı.. Uzun uzun yazamayacağım ancak kısaca gelen cevabın özeti şöyleydi;
"Çok sıcak bir bölgede yaşıyorsanız uzun süre oyun oynamaktan kaçının." Yani oyun canavarı olarak nitelendirilen bir cihaz için destek ekibi bunu söylüyorsa (15 dakikaya rağmen) Redmi Note 8 Pro gerçekten pişmanlık demektir. Diğer özellikleri zerre kadar umrumda değil, kameraydı videoydu falan bunları her türlü idare edebilirim ancak benim en önemli kriterim oyunu akıcı bir şekilde oynamaktı ve bunun için de bu cihazı tercih etmiştim. Ama her an risk altında oyun oynamaktansa hiç bulaşmamak daha iyiymiş. Bunu da böyle deneyimlemiş oldum maalesef. Yakın zaman sonra ilk fırsatta değiştireceğim.
Ayrıca oyun oynamak için telefon alıyorsanız 10 lirayı gözden çıkarın ısınma vs. istemiyorsanız