Yardım Redmi note 8 pixel experience

Haskan6565

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bilmem
Cihazım
Note 8
Konular
9
Normalde 4 wipe öneriyoruz: Cache + Dalvik + System + Vendor. Sonrasında romu kurduktan sonra Format Data yapmayı da tavsiye ediyoruz.

Ancak ben full wipe yapıyorum: Cache + Dalvik + System + Data + Vendor + Internal Storage. Sonrasında yine rom kurduktan sonra Format Data yapıyorum. Romu ve lazım olan tüm dosyaları hafıza kartına atıyorum. Böylece sorun yaşamıyorum verilerin silinmesi ile ilgili.

Bu arada AOSP rom olduğu için firmware kurmayı da unutmayın. Romun sayfasında önerilen fw yazar. Genellikle Çin fw'si önerilir. Romu kurduktan hemen sonra kurmanız gerekmekte. Bu dosya yani:
hocam merhaba dediğiniz gibi twrp 3.4 kurdum fakat install a giriyorum dosyalar gözükmüyor şifreli gözüküyo

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Haskan6565, Bu twrpyi kullanın

Haskan6565

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bilmem
Cihazım
Note 8
Konular
9

Tamamdır hocam hallettim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam şuan pixel romdayım bi sorunum var ekranda gölgeli yazılar var ekran görüntüsü alınca ss de gözükmüyor ama ekrana bakarken rahat görüyorum sanki bi uygulamayı açtıgımda şeffaf gibi

Son düzenleme:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Tamamdır hocam hallettim

Hocam şuan pixel romdayım bi sorunum var ekranda gölgeli yazılar var ekran görüntüsü alınca ss de gözükmüyor ama ekrana bakarken rahat görüyorum sanki bi uygulamayı açtıgımda şeffaf gibi
Hayalet ekran sorunu bu hocam. Redmi Note 8'in kronik sorunu. Ayarların içinde Xiaomi Parts diye bir kısım olacak. Oraya girip Display color calibration seçeneğine girmeniz gerekmekte. Ardından önce ayarı etkinleştirmeniz ve aşağısındaki kısımdan kaydımra yaparak şu ayarlara getirmeniz gerekmekte:
Red: 235
Green: 235
Blue: 235
Saturation: 237
Contrast: 238

Ekran ayarlarını bozmadan yapılabilecek en iyi ayarlar bunlardır.

Haskan6565

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bilmem
Cihazım
Note 8
Konular
9
Hayalet ekran sorunu bu hocam. Redmi Note 8'in kronik sorunu. Ayarların içinde Xiaomi Parts diye bir kısım olacak. Oraya girip Display color calibration seçeneğine girmeniz gerekmekte. Ardından önce ayarı etkinleştirmeniz ve aşağısındaki kısımdan kaydımra yaparak şu ayarlara getirmeniz gerekmekte:

Hocam bulamadım Xiaomi parts diye birşey yok

Hocam bide önceden bu sorun yoktu bugün pixel rom yükledim böyle oldu ekranda bi sıkıntı yok değil mi yazılımdan dolayı böyle değil mi

Son düzenleme:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Hocam bulamadım Xiaomi parts diye birşey yok

Hocam bide önceden bu sorun yoktu bugün pixel rom yükledim böyle oldu ekranda bi sıkıntı yok değil mi yazılımdan dolayı böyle değil mi
AOSP romlarda normalde Xiaomi Parts olurdu hocam. Farklı bir roma geçin derim.

Hayalet ekran sorunu donanımsaldır. Açıkçası şu an ekranınız değişmediği sürece kalıcı şekilde bu sorundan kurtulamazsınız. Tamir olursa da yine aynı markanın ekranı (Tianma) takılırsa yine oluşma ihtimali var %99. Yani yazılımdan değil, donanımdan.

Haskan6565

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bilmem
Cihazım
Note 8
Konular
9
AOSP romlarda normalde Xiaomi Parts olurdu hocam. Farklı bir roma geçin derim.

Hayalet ekran sorunu donanımsaldır. Açıkçası şu an ekranınız değişmediği sürece kalıcı şekilde bu sorundan kurtulamazsınız. Tamir olursa da yine aynı markanın ekranı (Tianma) takılırsa yine oluşma ihtimali var %99. Yani yazılımdan değil, donanımdan.
Hangi roma geçeyim hocam ne önerirsiniz

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Hangi roma geçeyim hocam ne önerirsiniz
Aslında güncel olan tüm romları önerebilirim. Şu an ben Arrow A11 sürümünü kullanıyorum. Memnunum. Size dediğim Xiaomi Parts da var. Böylece hayalet ekran sorununu %95 oranında çözdüm.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Haskan6565

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bilmem
Cihazım
Note 8
Konular
9
Aslında güncel olan tüm romları önerebilirim. Şu an ben Arrow A11 sürümünü kullanıyorum. Memnunum. Size dediğim Xiaomi Parts da var. Böylece hayalet ekran sorununu %95 oranında çözdüm.
Daha bu sabah yoktu pixel roma geçtim birden ghosting olmaya başladı acaba romla alakası yokmu denk gelmesi şansamı oldu

Haskan6565

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bilmem
Cihazım
Note 8
Konular
9
Hocam ben eski sürüme dönmek istiyorum ilk aldıgım haldeki sürüme miui global 12.0.6.0 dı sürüm nasıl geri dönebilirim ona cihaza imei atılmıştı imei gitmez değil mi

Üst Alt