Tianma panel nedir? özetle ve kısaca telefonlardaki ekran panelinin modelidir. Tianma modellerde ghost screen (hayalet ekran) sorunu oldukça vardır. Xiaomi firmasi tianma panelini bir çok modelde özellikle redmi note 7 modelinde kullanmıştı. Redmi note 7 ve diğer tianma panel kullanan...
forum.miuiturkiye.net
Bu konuyu diyorsanız yine bir kesin bilgi yok. Konuda da direkt tüm Note 8'lerde v2 var denmiş ama hepsinde yine hayalet ekran oluyor. Bu nedenle böyle bir haber olduğunu, gerçek olduğunu sanmıyorum.
Ben 1 ay normal kullandım, sonra ne olur ne olmaz diye uzunca bir süre okuma modunda kullandım. Sonra "Yav ne olacak sanki" diyip kapattım. 1 ay sonra hayalet ekran oldu. Geri açınca da bi 15 dakika sonra ekran düzeldi.
Ailemden 2 kişide daha Note 8 var, onlarda en başından beri açmalarını öğütledim. Zaten açıkken olmuyor, okuma modunu kapatınca oluyor sorun.
Ama çözüm ayarın kendisi değil, ekranın sarılaştırılması. Okuma modunu açıp bir şekilde yine ekran ayarlarını normale getirirseniz yine hayalet ekran olur. O ekran sarımtırak kullanılacak her türlü yani.