Soru Redmi note 8 Panel

AtaberkTr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
GALAXY A54 5G
Konular
13
Merhabalar redmi note 8 kullanıyorum cihaz huaxing panel 3-4. Seri üretim cihazı tianma panellerin %90 kısmında hayelet ekran (ghost screen) sorunu varmış huaxing kullanılan panellerde her hangi bir sorun yokmuş paneli huaxing olup her hangi bir sorun yaşayan var mı merak ettim ? Konu altında konuşalım

Ekli dosyalar

• IMG_20200803_143446.jpg
    IMG_20200803_143446.jpg
    134,9 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20200803_143424.jpg
    IMG_20200803_143424.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 59

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
V2 ile hiç karşılaşmadım. Benim de bildiğim kadarıyla bu haberi Note 9 serisi için söylemişlerdi. Note 8 için söylenmemişti. Kaynak var mı hocam?

Benim cihazda hayalet ekran sorunu var. Okuma modunu açınca kayboluyor ve açık olduğu sürece de ortaya çıkmıyor yeniden. 2 arkadaşa da önerdim, aynı şekilde onlar da onayladı.

Çok bilinen bir çözüm bu hocam. Mi A1 zamanında arkadaşım sorun yaşadığında da aynı şekilde çözmüştük. :)
Hocam üstteki mesajlarım da belirttiğim gibi konu başlığını hatırlamıyorum ama forumda okumuştum yanlış hatırlamıyorsam..

Okuma modu olayını bilmiyordum, hiç sorun çıkmadan normal iken herşey, telefonu okuma modunda kullanmak hayalet ekran sıkıntısının çıkmasını engeller mi? Sonuçta girip ayarlara gözüne hoş geldiği gibi ayarlayabilirsin.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Hocam üstteki mesajlarım da belirttiğim gibi konu başlığını hatırlamıyorum ama forumda okumuştum yanlış hatırlamıyorsam..

Okuma modu olayını bilmiyordum, hiç sorun çıkmadan normal iken herşey, telefonu okuma modunda kullanmak hayalet ekran sıkıntısının çıkmasını engeller mi? Sonuçta girip ayarlara gözüne hoş geldiği gibi ayarlayabilirsin.
Bu konuyu diyorsanız yine bir kesin bilgi yok. Konuda da direkt tüm Note 8'lerde v2 var denmiş ama hepsinde yine hayalet ekran oluyor. Bu nedenle böyle bir haber olduğunu, gerçek olduğunu sanmıyorum. :)

Ben 1 ay normal kullandım, sonra ne olur ne olmaz diye uzunca bir süre okuma modunda kullandım. Sonra "Yav ne olacak sanki" diyip kapattım. 1 ay sonra hayalet ekran oldu. Geri açınca da bi 15 dakika sonra ekran düzeldi. :D Ailemden 2 kişide daha Note 8 var, onlarda en başından beri açmalarını öğütledim. Zaten açıkken olmuyor, okuma modunu kapatınca oluyor sorun.

Ama çözüm ayarın kendisi değil, ekranın sarılaştırılması. Okuma modunu açıp bir şekilde yine ekran ayarlarını normale getirirseniz yine hayalet ekran olur. O ekran sarımtırak kullanılacak her türlü yani. :D

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Bu konuyu diyorsanız yine bir kesin bilgi yok. Konuda da direkt tüm Note 8'lerde v2 var denmiş ama hepsinde yine hayalet ekran oluyor. Bu nedenle böyle bir haber olduğunu, gerçek olduğunu sanmıyorum. :)

Ben 1 ay normal kullandım, sonra ne olur ne olmaz diye uzunca bir süre okuma modunda kullandım. Sonra "Yav ne olacak sanki" diyip kapattım. 1 ay sonra hayalet ekran oldu. Geri açınca da bi 15 dakika sonra ekran düzeldi. :D Ailemden 2 kişide daha Note 8 var, onlarda en başından beri açmalarını öğütledim. Zaten açıkken olmuyor, okuma modunu kapatınca oluyor sorun.

Ama çözüm ayarın kendisi değil, ekranın sarılaştırılması. Okuma modunu açıp bir şekilde yine ekran ayarlarını normale getirirseniz yine hayalet ekran olur. O ekran sarımtırak kullanılacak her türlü yani. :D
Sorun değil hocam, ayarlar ile oynamadan gayet iyi zaten okuma modu, hoş bir rengi var, nasıl desem gün batımında güneşin yaydığı renk gibi redmi note 8 de..

Oyla:

aliveli78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 8
Konular
8
%99 ihtimalle çıkıyor. Ne zaman çıkar bilinmez.

Servise yolladığınızda ekran değişse bile Huaxing panel takacaklarının garantisi yok. Yine Tianma panel takarlarsa çıkma ihtimali var aynı oranda.

Okuma modunu açarsanız (sürekli açık kalması gerek) hayalet ekran olmuyor.

Cihaz çok ısınırsa, en yüksek parlaklıkta uzun süre kullanılırsa oluyor.

cihazım hiç ısınmıyor çünkü oyun ile işim olmaz otomatik parlaklıkta kullanıyorum

telefonu aşırı kullanan birisi değilim genel işler için

sarjım bile 4 gün gidiyor

telefon konuşma + internet kullanımı + facebook + twitter + ingstram + watsap gibi

gene çıkma ihtimali fazla mı

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
cihazım hiç ısınmıyor çünkü oyun ile işim olmaz otomatik parlaklıkta kullanıyorum

telefonu aşırı kullanan birisi değilim genel işler için

sarjım bile 4 gün gidiyor

telefon konuşma + internet kullanımı + facebook + twitter + ingstram + watsap gibi

gene çıkma ihtimali fazla mı
Hocam kimse net bir şey söyleyemez, olabilir de olmayabilir de.. Şans bir yerde, sonuçta elektronik cihazlar buunlar.

Oyla:

tahacld

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taha
Cihazım
RN8
Konular
2
Genellemeyi sevmem ama malesef Xiaomide biraz şans faktörü daha ön planda. Şansınız varsa sorun yaşamazsınız. Adamlar ucuza mal etmek için bazı cihazlarında kalitesiz meteryal kullanıyor. Yazılım işine hiç girmeyeyim çıkamayız :D Tasarım yerine azcık stabilite üzerine çalışsalar iyi olacak :)

Oyla:

Ufuqdoqan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ufuk
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
4
V2 ile hiç karşılaşmadım. Benim de bildiğim kadarıyla bu haberi Note 9 serisi için söylemişlerdi. Note 8 için söylenmemişti. Kaynak var mı hocam?

Benim cihazda hayalet ekran sorunu var. Okuma modunu açınca kayboluyor ve açık olduğu sürece de ortaya çıkmıyor yeniden. 2 arkadaşa da önerdim, aynı şekilde onlar da onayladı.

Çok bilinen bir çözüm bu hocam. Mi A1 zamanında arkadaşım sorun yaşadığında da aynı şekilde çözmüştük. :)
hocam bu panel iyimi

Ekli dosyalar

• IMG-20200806-WA0003.jpeg
    IMG-20200806-WA0003.jpeg
    2,6 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20200804_202519.jpg
    IMG_20200804_202519.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 25
Oyla:
Üst Alt