Rom Redmi Note 8 - OneOS 21.9.13 A11 (12.09..2021)

ResitAkyol

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reşit
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Twrp ekranından dalvik cache temizleyip güncelleme dosyasını flashlayabilirsiniz. Aynı romun güncellemesi için geçerli bu. Farklı bir romdan geçeceksiniz format data yapmadan yükleyemezsiniz.
Hocam uzun bir süre oldu revos adlı romu kurmuştum ama yanlış bilmiyorsam revos ve oneos aynı rom olması lazım. Çünkü revos artık oneos olarak yoluna devam edecek diye biliyordum ve telefonumda da oneos güncelleme uygulaması var bundan yola çıkarak update yapabilir miyim diye sormak istemiştim. Eğer revos ve oneos farklı ise sıfır kurulum yapmam gerekiyor sanırım

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
516
Hocam uzun bir süre oldu revos adlı romu kurmuştum ama yanlış bilmiyorsam revos ve oneos aynı rom olması lazım. Çünkü revos artık oneos olarak yoluna devam edecek diye biliyordum ve telefonumda da oneos güncelleme uygulaması var bundan yola çıkarak update yapabilir miyim diye sormak istemiştim. Eğer revos ve oneos farklı ise sıfır kurulum yapmam gerekiyor sanırım

Bildiğim kadarıyla ikisi aynı üretici ama tabanlar farklı olduğu için temiz kurulum yapmanız gerekmekte. Siz riske girmeyin bence temiz kurulum yapın kafanız rahat olur.

ResitAkyol

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reşit
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Bildiğim kadarıyla ikisi aynı üretici ama tabanlar farklı olduğu için temiz kurulum yapmanız gerekmekte. Siz riske girmeyin bence temiz kurulum yapın kafanız rahat olur.
Çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar

ResitAkyol

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reşit
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
-Disable Dm Verity flashlıyoruz ve yeniden başlatıyoruz.

hocam bu aşama yerine en başında format data yaptım diğer işlemlerle birlikte. Romu flashladım bitti, başka bir işlem veya bu işlemi yapmama gerek var mı?

ek olarak magisk kurmadım herhangi bir sorun yaşar mıyım?

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
516
-Disable Dm Verity flashlıyoruz ve yeniden başlatıyoruz.

hocam bu aşama yerine en başında format data yaptım diğer işlemlerle birlikte. Romu flashladım bitti, başka bir işlem veya bu işlemi yapmama gerek var mı?

ek olarak magisk kurmadım herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Bazı cihazlarda magisk yüklemezseniz twrp siliniyor. Cihazınızda böyle bir şey varsa ve silinmesini istemiyorsanız magisk flashlamanız gerekiyor.

ResitAkyol

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reşit
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Anladım hocam teşekkür ediyorum, romu yükledim şuan kullanıyorum ama bende kurulu olan revos'a göre baya kasıyor cihaz geri mi dönsem diye düşünmedim değil :) Birde ne yaparsam yapayım ana ekran görseli siyah kalıyor, son uygulamarı açınca arkada ayarladığım ekran görüntüsü duruyor fakat normal ana ekrana dönünce siyah ekranda kalıyorum. Bugün eklediğiniz romu kurdum cihaza

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
516
Anladım hocam teşekkür ediyorum, romu yükledim şuan kullanıyorum ama bende kurulu olan revos'a göre baya kasıyor cihaz geri mi dönsem diye düşünmedim değil :) Birde ne yaparsam yapayım ana ekran görseli siyah kalıyor, son uygulamarı açınca arkada ayarladığım ekran görüntüsü duruyor fakat normal ana ekrana dönünce siyah ekranda kalıyorum. Bugün eklediğiniz romu kurdum cihaza
Format data şeklinde mi yükleme yaptınız, yoksa 4 wipe yaparak mı?

ResitAkyol

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reşit
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Format data şeklinde mi yükleme yaptınız, yoksa 4 wipe yaparak mı?
4 wipe den kastınız wipe ekranında seçim yaptığımız cache vs ise wipe + format data yaptım işimi sağlama almak için :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Romu flashlamadan önce wipe + format data yaptım romu flashladıktan sonra format data yapmadan direkt kullanıma geçtim

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
516
4 wipe den kastınız wipe ekranında seçim yaptığımız cache vs ise wipe + format data yaptım işimi sağlama almak için :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Romu flashlamadan önce wipe + format data yaptım romu flashladıktan sonra format data yapmadan direkt kullanıma geçtim
Şöyle yapın isterseniz. Romu kurun, kurulum sonrasında 4 wipe yapın, recovery modda yeniden başlatın sonra romu yeniden kurun ve normal başlatın. Yaptığınız işlem de doğru aslında, ama bazen rom kurup 4 wipe yapıp yeniden kurduğunuzda daha stabil çalışabiliyor. Burada tercih sizin aslında, zaten işi de biliyorsunuz.

Üst Alt