Genel olarak A10 AOSP romlarda Arrow, Colt, Lineage, Sakura, RR, Pixel Experience, MSM, EvoX öneriliyor hocam.Arrow OS dışında Android 10 AOSP önerecek var mı? 11 yükleyeyim diyordum fakat daha erken gibi.
Demek ki geriye Lineage, Arrow ya da MiRoom kalıyor. MSM Romu .xml üzerinden Türkçeleştirilebiliyorsa çevirebilirim. Crowdin falan varsa o da olur.Genel olarak A10 AOSP romlarda Arrow, Colt, Lineage, Sakura, RR, Pixel Experience, MSM, EvoX öneriliyor hocam.
Lineage kendi altyapısını kullandığı için kernel desteklemiyor, MiCam içinde yok.
RR çok akıcı ama pili baya sömürüyor. Kernel değiştirirseniz daha iyi olabilir. Moonbase önerimdir. Ama çok fazla özelleştirme olduğu için ayarları bozabilir yeni kernel.
Pixel'in son sürümünü bilmiyorum ama unofficial versiyonu güncel şu anda.
MSM çok akıcı, pili de güzel yarı İngilizce. Bünyeniz kaldırırsa kurun (çok kötü oluyor yarı İngilizce yarı Türkçe).
EvoX de güzel. Neredeyse tamamen Türkçe. Ama son sürümde pili sömürüyor. Bunun da kernelini değiştirebilirsiniz.
Arrow pilde çok iyi ama aşırı aşırı sade.
Colt ve Sakura'yı denemedim.
Bunlar benim gördüklerim hocam. Xda'da ve çeşitli Telegram gruplarında daha fazla rom bulursunuz.Demek ki geriye Lineage, Arrow ya da MiRoom kalıyor. MSM Romu .xml üzerinden Türkçeleştirilebiliyorsa çevirebilirim. Crowdin falan varsa o da olur.
Aaa çok ayıp 20.3.26 bir efsaneydiBunlar benim gördüklerim hocam. Xda'da ve çeşitli Telegram gruplarında daha fazla rom bulursunuz.
Çeviri kısmını bilmiyorum, uğraşmaya değer mi onu da bilmiyorum.
Miroom'un A10 sürümleri kötü.
O kadar mı yaşlandık yaBuse S. Yıldız, 20.3.26 sürümü A9 hocam.
10 ay geçti üstünden hocam. 10 aydır da Xiaomi düzgün bir yazılım çıkartamadı.O kadar mı yaşlandık ya
Güzel liste olmuşGenel olarak A10 AOSP romlarda Arrow, Colt, Lineage, Sakura, RR, Pixel Experience, MSM, EvoX öneriliyor hocam.
Lineage kendi altyapısını kullandığı için kernel desteklemiyor, MiCam içinde yok.
RR çok akıcı ama pili baya sömürüyor. Kernel değiştirirseniz daha iyi olabilir. Moonbase önerimdir. Ama çok fazla özelleştirme olduğu için ayarları bozabilir yeni kernel.
Pixel'in son sürümünü bilmiyorum ama unofficial versiyonu güncel şu anda.
MSM çok akıcı, pili de güzel yarı İngilizce. Bünyeniz kaldırırsa kurun (çok kötü oluyor yarı İngilizce yarı Türkçe).
EvoX de güzel. Neredeyse tamamen Türkçe. Ama son sürümde pili sömürüyor. Bunun da kernelini değiştirebilirsiniz.
Arrow pilde çok iyi ama aşırı aşırı sade.
Colt ve Sakura'yı denemedim.
Coltun pili nasıl hocam?Güzel liste olmuş
Coltu ekleyeyim xtendedın hatasız, akıcı, ayarların yerli yerinde ve çorba olmamış hali diyebiliriz. Msm yerine direkt colt tercih edilir. Hatta ben de bi ara geçeyim bari özledim keratayı.