MIUI 12 Redmi Note 8 Masik Premium - OFFICIAL | 10 Q (30.08.2020)

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Şu an için kesinlikle Masik derim.
Dediğin romların her ikisinin de en güncel sürümlerini bizzat deneyimledim, dediğim gibi an itibariyle Masik kesinlikle daha iyi.
Umarım aosp yi aratmaz sana. Nitekim miui candır :)
Hocam AOSP'yi aratmayacağını sanmıyorum, mutlaka aratır (görsellik dışında). :D

Asıl olay, AOSP romların itici gelmeye başlaması. Her şeyiyle iyi güzel ama birkaç soruna hiç düzgün çözüm oluşturmuyorlar. Tonla rom var çünkü her geliştirici sadece kendine ait rom çıkartma peşinde. Birkaç geliştiricinin bir araya gelip düzgün rom çıkartma fikri hiç yok. facepalm~~

Bir iki gün daha bekleyeceğim hocam. Stabil çıkarsa kurarım, yüksek ihtimalle bir daha rom da değiştirmem beğenirsem. :)

teomanonal

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teoman
Cihazım
Poco x6
Meslek
Memur
Konular
12
Hocam AOSP'yi aratmayacağını sanmıyorum, mutlaka aratır (görsellik dışında). :D

Asıl olay, AOSP romların itici gelmeye başlaması. Her şeyiyle iyi güzel ama birkaç soruna hiç düzgün çözüm oluşturmuyorlar. Tonla rom var çünkü her geliştirici sadece kendine ait rom çıkartma peşinde. Birkaç geliştiricinin bir araya gelip düzgün rom çıkartma fikri hiç yok. facepalm~~

Bir iki gün daha bekleyeceğim hocam. Stabil çıkarsa kurarım, yüksek ihtimalle bir daha rom da değiştirmem beğenirsem. :)
Tabiki de tercih meselesi ancak, masik benden şu an için geçer not aldı miui tarafında. Gayet akıcı ve fena sayılmayan bir batarya performansı var...

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Masik için en iyi kernel hangisi? Pil performansı benim için önemli ama sanki azıcık daha akıcı yapan bir kernel olsa fena olmaz. :)

Not: Fstrimmer kullandım, şu an cihaz akıyor. :D

asuazo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
asuazo
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
0
Masik için en iyi kernel hangisi? Pil performansı benim için önemli ama sanki azıcık daha akıcı yapan bir kernel olsa fena olmaz. :)

Plunderer Kernel'i deneyin. İyi pil yedekleme, performans sorunu yok ve animasyonları daha da akıcı hale getiriyor. Şerefe.

teomanonal

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teoman
Cihazım
Poco x6
Meslek
Memur
Konular
12

Ben kernel kurmadan kullanıyorum. Animasyon ayarlarını 0.25 e alınca kernelli gibi oluyor zaten giggle~~

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Ben kernel kurmadan kullanıyorum. Animasyon ayarlarını 0.25 e alınca kernelli gibi oluyor zaten giggle~~
Ben de 0.25x'e aldım da sanki bir de kernel lazım hocam. :D

Şu anlık kötü olmadığı için hemen kurmadım. Hem sorun çıksın istemiyorum hem de kötü değil gibi.

Tek sorun gece %2 şarjım azaldı. Normalde azalmazdı MIUI 11'de ama sabah da daha hızlı giderdi biraz şarj. Buna alışmam lazım.

%87 şarjım var, 1.5 saat ekran süresi almışım. 8=)nod~~

teomanonal

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teoman
Cihazım
Poco x6
Meslek
Memur
Konular
12
Ben de 0.25x'e aldım da sanki bir de kernel lazım hocam. :D

Şu anlık kötü olmadığı için hemen kurmadım. Hem sorun çıksın istemiyorum hem de kötü değil gibi.

Tek sorun gece %2 şarjım azaldı. Normalde azalmazdı MIUI 11'de ama sabah da daha hızlı giderdi biraz şarj. Buna alışmam lazım.

%87 şarjım var, 1.5 saat ekran süresi almışım. 8=)nod~~
Kernellerle bazen sıkıntı yaşadığım için kullanmıyorum. Akşam yatarken uçak moduna alıyorum. Sağlam iki günü çıkarsın batarya yetiyor bana.
Pil performansın bence normal...

MUR55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
11
Masik 16.1 ile son sürüm EU beta kullanıp karşılaştırma yapabilecek biri var mı? İlk defa MIUI 12 beta kuracağım ama Masik mi EU mu karar veremedim. Stabil ve pili fena olmayacak bir performans arıyorum.

AOSP romları seviyorum, onları kullanıyorum genelde ama Mi Kamera çok sorunlu AOSP romlarda. Lazım olunca fark ettiğim birkaç eksik özellik de sinirimi bozuyor artık.

Ya da stabili beklememi mi tavsiye edersiniz?
Dün masik ve ardından eu rom kurdum

Masikde ki uygulama isimlerinin iconlara çok yakın olması ve ayarlar kısmının kategorize edilmemiş olmasına uyuz oldum.Tamam anlıyorum romun yapımcısı özelleştirme yapıyor ama insanların alışkanlıklarını değiştirmesine lüzum yok

Sorunuza gelirsek masik bana daha akıcı geldi kısa süre zarfında ama uygulama yüklerken harcadığı pil çok fazla geldi

Eu ya gelirsek de son 4 sürümdür kullaniyorum kesinlikle yeni güncelleme ile çok daha akıcı ve pil performansı daha iyi hissettiriyor test edemedim ama şuan ki görüşlerim bu yönde (Şuanlık kernel yok)

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Pil performansı tatmin ediyor Masik'in. Birazcık hantal sadece. Onun dışında hiçbir sorun yok. :)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt